Galatasaray - Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray - Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 16:26

Galatasaray, bu sezon ligin tartışmasız en başarılı takımı olan ve liderlik koltuğunda oturan Başakşehir’i Arena’da konuk ederek haftanın perdesini açıyor. Zorlu karşılaşma sadece oyuncuların değil, Riekerink ve Abdullah Avcı’nın da taktik savaşına sahne olacak, kazanan büyük avantaj yakalayacak. Peki Galatasaray ile Başakşehir'i karşı karşıya getirecek olan bu mücadele saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Süper Lig’de 10. hafta dev bir mücadeleyle perdelerini açıyor. Lider Başakşehir ile onu 3 puan geriden takip eden Galatasaray, saat 20.00’de TT Arena’da kozlarını paylaşacak. Sonucu merakla beklenen mücadele sadece oyuncuların değil, iki başarılı teknik adam; Jan Olde Riekerink ve Abdullah Avcı’nın taktik savaşına sahne olacak.

Kazanan taraf, milli ara öncesi büyük avantaj yakalayacak. Başakşehir’in hedefi, sahadan en az 3 puanla ayrılıp Galatasaray’ı bir süre yarışın dışında tutarken, diğer takipçisi Beşiktaş’ı da baskı altına almak. Cim Bom ise taraftarın da itici gücüyle rakibini devirerek hem zirve yarışına tutunmak hem de milli ara sonrası Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisine moralli çıkmak istiyor.

Galatasaray ile Başakşehir'i karşı karşıya getirecek olan bu dev karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

TOLGA VE EPUREANU’YU ARAYACAKLAR

Kritik 90 dakika öncesi iki takımda da birer önemli eksik var. Galatasaray’ın en çok koşan ismi Tolga Ciğerci, Başakşehir’in de savunmadaki sigortası Epureanu, kart cezaları nedeniyle bugün forma giyemeyecek. Riekerink, Tolga’nın boşluğunu Nigel de Jong’la doldurmaya çalışırken, Avcı ise tecrübeli stoperi Bekir İrtegün’ü sahaya sürecek.

MUHTEMEL İLK 11'LER
Galatasaray:
Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Carole, Selçuk, De Jong, Podolski, Sneijder, Bruma, Eren
Başakşehir: Volkan B., Uğur, Bekir, Yalçın, Ferhat, Mahmut T., Emre B., Visca, Mossoro, Cengiz Ü., Mehmet B.

İLK DEFA KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR
Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan son maç geçen sezon ligin ikinci yarısında 3-3’lük skorla biterken, Aslan’ın başında Orhan Atik vardı. İki başarılı teknik adam böylece bugün ilk kez karşı karşıya gelmiş olacak.

GALATASARAY KAMPA GİRDİ
Sarı-Kırmızılı ekip, Başakşehir ile bugün oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kampa girdi. Bu hafta sonrası milli maçlar nedeniyle liglere ara verilecek. Galatasaray, milli ara sonrasında ligde Fenerbahçe ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

‘SABIRLI OYNA 3 PUANI AL’
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Başakşehir maçına büyük önem veriyor. Hollandalı hoca, rakip hakkında öğrencilerine detaylı bilgi verirken, “Başakşehir’in belki çok büyük yıldızları yok. Ama deyim yerindeyse taş gibi bir takım. Çok sıkı mücadele etmeli ve yardımlaşmalıyız. İlk golü atmamız çok önemli. Maçın anahtarı sabır olacaktır. Eğer sabırlı ve disiplinli bir şekilde oynarsak, taraftarın da desteğiyle 3 puanı alabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘KAZANMAK İÇİN PLANIMIZ VAR’
Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray maçı öncesi iddiasını şu sözlerle ortaya koydu: “Başakşehir her maça kazanma duygusu ile çıkıyor. Bunun için de bir takım planları var. Bu kazanma alışkanlığını devam ettirmek istiyoruz. Takımı bütün olarak düşünmemiz gerekiyor. 3 sene önce Galatasaray’ı yendiğimizde de Epureanu yoktu. Orada ve onun önünde oynayacak oyuncu da bizim düzenimizi son derece iyi biliyor. Bugünün futbolunda sol ayak, sol stoper son derece önemli. Ancak plan aynı şekilde devam edecek.”

Haberin Devamı

SON 4 MAÇTA 7 PUAN KAYIP
Galatasaray, ligde Başakşehir ile karşılaştığı son 4 maçta 7 puan kaybetti. Cim Bom, oynanan 4 müsabakadan 1 galibiyet ve 1 yenilgiyle ayrılırken, 2 karşılaşma berabere bitti.

TT ARENA’DA YENİLMİYOR!
Aslan, Başakşehir’i TT Arena’da konuk ettiği 4 maçta da yenilmedi. Fatih Terim yönetiminde 2012 ve 2013’te karşılaştığı rakibini 4-1 ve 2-0’lık sonuçlarla geçen Cim Bom, son iki maçta ise 2 beraberlikle 4 puan bıraktı.

9 KARŞILAŞMA 2 MAĞLUBİYET
Galatasaray, Riekerink yönetiminde TT Arena’da oynadığı 9 maçta sadece 2 yenilgi yaşadı. 2015-2016’da Beşiktaş’a 1-0 mağlup olan Cim Bom, bu sezon da aynı skorla Trabzonspor’a kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, diğer 7 maçta ise rakiplerini 5 kez yenerken, Rizespor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Haberin Devamı

DEPLASMANDA MÜTHİŞ SERİ
Başakşehir, deplasmanda 12 maçtır yenilmiyor. Abdullah Avcı ve öğrencileri en son 26 Aralık 2015’te Rize deplasmanında 2-1 mağlup olmuştu. Lider, o karşılaşmadan sonra rakip sahada çıktığı 12 karşılaşmadan 6 galibiyet, 6 beraberlikle ayrıldı. Üst üste 5 deplasmanda 15 puan toplayan Başakşehir, son 4 maçta gol bile yemedi.

LİGDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Abdullah Avcı’nın takımı, ligde de 18 maçtır yenilmiyor. En son 12 Mart 2016’da Osmanlıspor’a 3-2 mağlup olan Başakşehir, ardından çıktığı maçlardan 12 galibiyet, 6 beraberlikle ayrıldı.

ÜÇ BÜYÜKLERE KÂBUS OLDU
Başakşehir, üç büyüklerle ligde karşılaştığı son 4 maçı da kaybetmedi. En son 13 Aralık 2015’te Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu. Ardından Beşiktaş ve Galatasaray ile karşılaştığı 1’er maçtan beraberlikle ayrılan Başakşehir, Sarı-Lacivertliler’i ise 2 kez mağlup etti.

BAKMADAN GEÇME!