Galatasaray 3-1 Mersin İdmanyurdu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-1 Mersin İdmanyurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 17:55

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Galatasaray cezalı oyuncularının eksikliğinde TT Arena'da ağırladığı Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti. Maçın ilk yarısının son dakikalarında ortalık karıştı. Hakemin kararına tepki gösteren Terim, adeta sinir krizi geçirirken, hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderildi. Maçın ikinci yarısında Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala farklı pozisyonlarda hakeme itirazdan oyundan atıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, oldukça gergin geçen mücadelenin henüz 3. dakikasında   mücadelenin 3. dakikasında Burhan Eşer'in attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. 30. dakikada ise son adam pozisyonunda bulunan Dany rakibini düşürünce kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona ererken mücadelenin 44. dakikasında hakeme itiraz eden FatihTerim oyundan atıldı. 

KARŞILAŞMANIN GÖRÜNTÜLERİ Adem Kabayel, Emre Oktay, Semih Bahadır'ın objektifinden...

FATİH TERİM ÇILGINA DÖNDÜ


İkinci yarıya Sneijder ve Emre Çolak'ı oyundan alarak başlayan Galatasaray teknik ekibi, 60. dakikada Melo'nun penaltı golü ile eşitliği sağladı. Maçın başından sonuna kadar istekli oyunu ile ön plana çıkan Drogba 70. ve 84. dakikada bulduğu gollerle üç puanı takımına getiren isim oldu.  

İkinci yarıda da yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala tribünün yolunu tuttu. Hasan Şaş, 72. dakikada Nordin Amrabat'ın kart gördüğü pozisyona yaptığı itirazdan, Ümit Davala ise 81. dakikada bu sefer Amrabat'a yapılan faule karşı gösterdiği tepkiden dolayı hakem Süleyman Abay tarafından tribüne yollandı. Davala'nın tribüne gönderilmesinin ardından Galatasaray masörü Uğur Durul takımın başında bulundu.

İŞTE FATİH TERİM'İN ÇILDIRDIĞI ANLAR Adem Kabayel, Emre Oktay, Semih Bahadır'ın objektifinden...

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Süleyman Abay, Kemal Yılmaz, Alpaslan Dedeş
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Dany, Gökhan Zan, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Melo, Sneijder (Dk. 46 Semih Kaya), Emre Çolak (Dk. 46 Amrabat), Burak Yılmaz (Dk. 76 Eboue), Drogba
Mersin İdmanyurdu: Bicik, Tanju Kayhan, Serkan Yanık, Boum, Ivan De Souza, Burhan Eşer, Lawal (Dk. 74 Eren Tozlu), Murat Ceylan, Culio (Dk. 84 Ben Yahia), Nduka, Nobre (Dk. 67 Can Erdem)
Goller: Dk. 3 Burhan Eşer (Mersin İdmanyurdu), Dk. 61 Melo (Penaltıdan), Dk. 70 ve 84 Drogba (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 30 Dany (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 8 Boum, Dk. 20 Lawal, Dk. 50 Murat Ceylan, Dk. 80 Serkan Yanık (Mersin İdmanyurdu), Dk. 31 Muslera, Dk. 32 Hakan Balta, Dk. 45 1 Hamit Altıntop, Dk. 72 Amrabat (Galatasaray)

MAÇIN AYRTINTILARI

ORDUSPOR MAÇIYLA AYNI SAHNE

Bu galibiyetle puanını 56'ya çıkaran “Cim Bom”, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin aradaki puan farkını azaltması ihtimalinin de önüne geçti.

Öte yandan, Mersin İdmanyurdu mücadelesi Galatasaray için ligin 23. haftasındaki Orduspor maçının bir benzeri oldu. O maçı, ilk yarıyı 2-0 yenik durumda kapatmasına karşın 4-2 kazanan sarı-kırmızılı takımda, yine Fatih Terim ile yardımcısı Hasan Şaş tribüne gönderilmişti.

KUTLU: "SAHADA OYUNDAN BAŞKA HERŞEY OLDU"

İlk 11'de 4 değişiklik

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Galatasaray, hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İspanya'nın Real Madrid takımı ile oynadığı maça göre, ilk 11'de 4 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, sarı kart cezalıları Selçuk İnan ve Albert Riera'nın yerine Emre Çolak ve Hakan Balta'ya forma verdi.

Terim, Real Madrid maçında ilk 11'de görev yapan Emmanuel Eboue ve Semih Kaya'yı yedeğe çekerken, Mersin İdmanyurdu karşısında bu oyuncuların yerine savunmada Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Zan'ı görevlendirdi. Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Felipe Melo, Emre Çolak, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba ilk 11'i ile başladı.

DROGBA GOL ATTIKTAN SONRA BAKIN NE YAPTI

İki taraftar sahaya girdi

Haberin Devamı

Ümit Davala'nın tribüne gönderilmesinin ardından Galatasaraylı iki taraftar sahaya girdi. Tribünden atlayarak sahaya girip hakem Süleyman Abay'ın bulunduğu bölüme yönelen taraftarları, sarı-kırmızılı futbolcular ve güvenlik görevlileri engelledi. Güvenlik görevlileri daha sonra taraftarları sahadan çıkardı.

Melo'nun gol hasreti bitti

Felipe Melo, Mersin İdmanyurdu maçında takımını 1-1 eşitliğe taşıyan golü penaltıdan kaydederek, bu sezonki ilk golünü atmış oldu. Son golünü, geride kalan sezon 6 Mayıs 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yapılan ve 2-2 sona eren Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasında kaydeden Melo, yeniden rakip fileleri havalandırabilmek için 11 ay beklemek zorunda kaldı. Bu sezon ligin 2. haftasında 3-3 berabere biten Beşiktaş derbisinde kendi ağlarına da bir gol gönderen oyuncu, ligde geride kalan sezonu 12 golle tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Drogba, sessizliğini 2 golle bozdu ve üçüncü dalyasına 1 gol kaldı

Karşılaşmada 2 gol kaydeden Galatasaray'ın Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Drogba, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Maçın 70. dakikasında takımını 2-1 öne geçiren golü atan Didier Drogba, 84. dakikada kaydettiği golle skoru 3-1'e taşıdı. Galatasaray'daki ilk maçında ligin 22. haftasında Akhisar Belediyespor ağlarını havalandıran tecrübeli futbolcu, böylece 5 hafta sonra iki gol birden kaydetti. Öte yandan, Mersin İdmanyurdu ağlarını iki kez havalandıran Drogba, kariyerindeki gol sayısını 299'a çıkardı.

Oral Yılmaz'a plaket verildi

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonu kapsamında, Mersin İdmanyurdu maçında Galatasaray Voleybol Takımı'nın unutulmaz oyuncularından Oral Yılmaz anıldı. Maç öncesi düzenlenen törende Oral Yılmaz'a plaket verildi. Karşılaşma öncesinde sahanın orta yuvarlağında, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığının sloganı "Bridge Together"ın yazılı olduğu büyük bir pankart açıldı.

FATİH TERİM'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!