Galatasaray 1 - 1 Astana

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1 - 1 Astana
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 08:36

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu son maçında sahasında Kazakistan ekibi Astana ile 1-1 berabere kaldı. 62. dakikada Twumasi'nin golüyle geriye düşen sarı kırmızılıların beraberlik sayısını 64'te Selçuk İnan attı. Bu sonuçla puanını 5'e çıkaran Galatasaray, grubu 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandı. 4 puanda kalarak son sırada yer alan Astana ise, Avrupa defterini tamamen kapattı.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler:
Craig Alexander Thomson, David McGeachie, William Conquer (İskoçya)
Galatasaray:
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın (Dk. 82 Rodriguez), Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 88 Umut Bulut), Burak Yılmaz
Astana:
Eric, Ilic, Postnikov, Anicic, Shomko, Maksimovic, Canas, Twumasi, Muzhikov (Dk. 88 Zhukov), Kethevoama (Dk. 74 Nuserbayev), Kabananga (Dk. 74 Dzholchiyev)
Goller:
Dk. 62 Twumasi (Astana), Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar:
Dk. 49 Muzhikov, Dk. 60 Twumasi (Astana), Dk. 90 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Galatasaray 1 - 1 Astana

MAÇIN GOL POZİSYONLARI

62. dakikada Shomko'nun soldan ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte boş pozisyonda topu önünde bulan Twumasi'nin gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
64. dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Sağdan gelişen atakta Selçuk İnan ile verkaç yapan Podolski altıpasın önündeki Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz'ın vuruşunda savunmaya çarpan top ceza sahasında Selçuk İnan'da kaldı. Selçuk İnan bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Haberin Devamı

Galatasaray 1 - 1 Astana
ATLETICO MADRID LİDER BİTİRDİ: 2-1
Gruptaki diğer maçta Atletico Madrid, deplasmanda Benfica'yı 2-1 yendi. İspanyol ekibinin gollerini 33. dakikada Saul Niguez ve 55'te Luciano Vietto attı. Portekiz temsilcisinin tek golü, 75'te Kostas Mitroglou'dan geldi. Bu sonuçla Atletico Madrid grubu 13 puanla lider tamamlarken, Benfica 10 puanda kaldı.

DENİZLİ, 8 BİN 655 GÜN SONRA AVRUPA MAÇINDA
Teknik direktör Mustafa Denizli, üçüncü dönemine başladığı Galatasaray'ın başında 8 bin 665 gün sonra bir Avrupa kupası maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekiple son Avrupa kupası maçına, 1991-1992 sezonu Kupa Galipleri Kupası çeyrek final rövanş maçında Alman ekibi Werder Bremen önünde çıkan Denizli, aradan geçen 23 yıl 9 aylık bir sürenin ardından bu kez bir UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında Galatasaray'ın başında bulundu. Galatasaray, 18 Mart 1992 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada Werder Bremen ile 0-0 berabere kalmış, ilk maçı 2-1 kaybettiği için de organizasyona çeyrek finalde veda etmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray 1 - 1 Astana
SELÇUK İNAN: BU SONUCA SEVİNMELİYİZ 
Galatasaray kaptanı, Astana karşısında alınan 1 puana herkesin sevinmesi gerektiğini söyledi. Maça iyi başladıklarını ancak buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini anlatan Selçuk, "İyi bir durumda olmadığımızı söyleyebilirim. Son 2-3 haftadır ivme yukarı doğru gidiyor. Bugün biz de kazanmak istiyorduk. Beklemediğimiz anda gol yedik. Bence bu sonucun yine de sevindirici olması gerekiyor çünkü ne olursa olsun UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz de bu yöndeydi" diye konuştu.

Galatasaray 1 - 1 Astana
SNEIJDER: YETERİ KADAR İYİ DEĞİLDİK 
Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder ise maçın zor olacağını bildiklerini dile getirerek, "Bugün yeteri kadar iyi değildik ancak burada bir puanla UEFA Avrupa Ligi'ne gideceğimizi biliyorduk. Daha olmamız gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde ilerlemek istiyorsanız zor olan bütün maçları kazanmanız gerekecektir" diye konuştu. Sneijder, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maça da değinerek, "Derbi özel bir maç olacak. Daha iyi bir oyun ortaya koymamız lazım" şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

UEFA GENÇLİK LİGİ'NDE GALATASARAY GALİP
Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi'nde Astana'yı 3-0 yendi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ekiplerin 19 yaş altı takımlarıyla mücadele ettiği organizasyonda Galatasaray, Astana'yı Bahçelivler İl Özel İdare Stadı'nda ağırladı. Sarı-kırmızılı ekip, Volkan İşsever (2) ve Kerem Çalışkan'ın golleriyle sonuca gitti.

BAKMADAN GEÇME!