Gakgoşlar, deplasmanda sadece bir kez güldü

Güncelleme Tarihi:

Gakgoşlar, deplasmanda sadece bir kez güldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 10:23

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında dış saha maçlarını tamamlayan Elazığspor, deplasmanda çıktığı 8 maçta sadece 1 galibiyet elde etti.

Haberin Devamı

Bu sezon geride kalan haftalarda deplasmanda yaptığı 8 lig maçının 1'inden galibiyetle, 7'sinden mağlubiyetle ayrılan Elazığspor, dış sahada başarısız bir grafik çizdi. Bu 8 maçta kalesinde 25 gol gören Elazığ ekibi, rakip fileleri ise 6 kez havalandırabildi. Dış sahada sadece 3. haftada Kayserispor'u 3-1 mağlup eden Elazığ temsilcisi, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Trabzonspor'a 4-0'lık, Akhisar Belediyespor ve Gaziantepspor'a ise 3-1'lik skorlarla yenildi. Elazığspor, deplasmanda ayrıca Beşiktaş'a 4-1, Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu.

Elazığsporlu futbolcular, geride kalan haftalarda 6 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Bordo-beyazlı ekibin oyuncuları, bu kartların 3'ünü iç saha, 3'ünü ise deplasman maçlarında gördü. Kaleci Vanja Ivesa Akhisar Belediyespor, stoper Fabio Bilica Trabzonspor ve orta saha oyuncusu Tidiane Sane ise Gaziantepspor ile deplasmanda oynanan maçlarda kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Gakgoşlar, kupada final hedefliyor

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalacak güce sahip olduklarını söyledi. Buruk, yaptığı açıklamada, Galatasaray, Medical Park Antalyaspor ve Tokatspor ile B Grubu'nda mücadele edeceklerini belirterek, rakiplerine başarılar diledi. Devre arası kamp programının ardından kupada 3 maç yapacaklarını dile getiren Buruk, karşılaşmaların lige de hazırlık mahiyetinde olacağını belirtti. Kupa maçlarında oyuncuları daha iyi analiz etme fırsatı bulacaklarına dikkati çeken Buruk, "Daha çok ligi düşünüyoruz ama kupada da sonuca gitmek istiyoruz. Kupada yarı finale kalmak daha sonra final oynamak, yapabileceğimiz, başarabileceğimiz bir iş" diye konuştu. Buruk, kupada finali görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!