G.Saray'ın 20 yılını kurtardık

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın 20 yılını kurtardık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

5-10 şampiyonluğa bedel şirket birleşmesi gerçekleştirdik.“Finansal olarak ihtiyaç olan para 20 milyon dolar. Bunu koyduğunuz vakit hiç borç kalmıyor. 1-2 sene futbolu kaybettik ama kulübün 20 senesini kurtardık.”

Haberin Devamı

ARDA'DAN DUYGU DOLU MEKTUP

HAFTA sonu düzenlenecek kongre ile görevine veda etmeye hazırlanan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, basın mensupları ile Türk Telekom Arena’da biraraya geldi. Çarpıcı açıklamalar yapan Polat, “İdari ibra yapmayacağız’ diye bir oluşum vardı G.Saray’da. Bu derin Galatasaray mı, sığ Galatasaray mı bilemem. Ben mi kaybettim, Galatasaray mı kaybetti bunu da zaman gösterecek” dedi. Yaptıklarıyla kulübün 20 senesini kurtardıklarını iddia eden Polat şunları söyledi: “Stadyumumuz bitti ve şu anda da içindeyiz.
Avrupa’nın en güzel stadyumlarından biri oldu. Galatasaray artık gelir üretebilecek düzeye geldi. Tesislerimizi yaptık. Tüzük istediğimiz gibi olmadı ama en azından tadilatı yapıldı. 5-10 şampiyonluğa bedel bir operasyon olarak şirketler birleşti.

Haberin Devamı

Kalmamızı istemediler

Galatasaray’ın arazilerinin 40 senedir G.Saray’a katkısı yoktu. Riva’nın ruhsatı alındı, Mecidiyeköy’ün imar durumu düzeltildi. İkisinde de yarın inşaata başlama imkanı var. Araziler kazandırdık kulübe. Bundan sonraki konular Riva’yı satıp, o parayla kredi borçlarını kapatıp, kalan para ile yeni araziler alıp, onları da kenara koymaktı.
Sıfır borç ve yeni tesisle sorunsuz bitirmeyi hedefliyordum dönemimi. Ancak olmadı. Camianın bir kısmı kalmamızı istemedi. Biz de camianın dediğini yaptık ve seçime gittik.

20 milyon dolar yeter

G.Saray’ın banka kredi borcu 145 milyon dolar. Bunların büyük bölümü de 6.5 yıla bölünmüş durumda. G.Saray’ın 2005-2006 yılında geliri 80 milyon dolar geliri, 140 milyon dolar gideri vardı. 192 milyon dolar gelirimiz var şimdi, 210 milyon dolar da giderimiz. Sponsorluk gelirimiz 35’ten 210 milyon dolara çıkmış dönemimizde.
Finansal olarak ihtiyaç olan para 20 milyon dolar civarında. Bunu koyduğunuz vakit geçmişe yönelik hiçbir borç kalmıyor. 1-2 sene futbolu kaybettik ama kulübün 20 senesini kurtardık bence.”

F.Bahçe zaten G.Saray olamaz

ADNAN Polat, iyi ilişkiler içinde bulunduğu işçin kendi camiası tarafından eleştirildiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında şu yorumu yaptı: “Aziz Yıldırım’ın Galatasaray’a neden laf attığını ben anlamadım ama doğru söylüyor. Fenerbahçe zaten bir Galatasaray olamaz. Biz ayrı boyuttayız, onlar ayrı boyutlarda. Çok büyük farklar var aramızda. Fenerbahçe’yi 10 yıldır deplasmanda yenemememizi ifade edemiyorum. 10 yıldır bize üstünlüğü çok fazla. Mantığı yok. Olmuyor bir türlü. Son maçta çok kötü bir sezonda olmamıza rağmen 75 dakika kontrolünü elimizde tuttuğumuz bir maç elimizden kaydı gitti.”

Haberin Devamı

O başkanlığı hak etmiyor

“BEN aslında kongeye gitmek istemiyorum ama usulen orada bulunmam lazım. O görevimi yerine getirdikten sonra oy kullanmadan, ayrılacağım. Çünkü bana ve arkadaşlarıma yapılanları hazmedemiyorum. Seçim kararı alsaydım, hatta şu an seçime katılsaydım yine kazanırdım diye düşünüyorum. Her adaya aynı mesafede durmak zorundayım ama bir tanesinin kazanmasını istemem. Kendisi hak etmiyor.”

Ya Hagi’yi gönderecektik ya da Misimovic’i

“KEITA’nın gönderilmesini tamamen Rijkaard istedi. Tribünlere oynayan ve oyun disiplini düşük bir oyuncuydu ama iyi bir oyuncuydu. İzne gittiği zaman mutlaka geç geliyordu. Gençlerbirliği maçına giderken Keita kayboldu. Aradık, taradık Paris’te bulduk. Son derece sorumsuz bir oyuncuydu. Misimovic konusu da tamamen Hagi’nin inisiyatifi. Hagi, ‘Buraya tatile gelmiş’ dedi. Disiplinsiz olduğunu söyledi. Kendisiyle uzun uzun konuştuk ve geri adım atmadı bu konuda. Ya Hagi’yi gönderecektik ya da Misimovic’i...”

Haberin Devamı

Takımın yarısı değişmeli

G.SARAY’da gönderilmesi gereken birçok oyuncu var. Takımın yarısı değişmeli. A Milli oyuncularımız takımda mutlaka tutulmalı. Sözleşmesi biten birçok oyuncu da var. Ben gönderilmek istenen oyuncuların zorluk çıkaracağını da hiç düşünmüyorum açıkçası. Umarım Arda kalır, ama gitmek istediğini defalarca söyledi.”

Florya’da otorite kuramadım

“FLORYA’da istediğim otorite ve düzeni sağlayamadım. Adnan Sezgin’in her zaman arkasında oldum. Oradaki yönetim ondaydı ve teknik adamların direktifleriyle transfer yapan insandı. Her kötü neticede ona fatura kesildi. Dünya çapında transferler yaparken biz, ‘şampiyon belli, ikinci kim?’ diye manşetler atılıyordu. Rijkaard Türkiye şartlarını kavrayamadı. Fazla medeni teknik adamlardı. Ben bir sürü sorunla uğraşırken takıma yeterince zaman ayıramadım. Bu benim başarısızlığımdır.”

Haberin Devamı

Ayakta alkışlandı

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) tarafından yenilenen tribün, törenle açıldı. Burada sporcu ve üyelerin kendisini ayakta alkışlaması ise başkanlık görevini devretmeye hazırlanan Adnan Polat’ın gözlerini doldurdu. Açılışta başkan adayı Turgay  Kıran da yer aldı.

3 yılda saçlarımı beyazlattım

FLORYA tesislerinde yenilenen tribünün açılışında konuşan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, “1992-96 yıllarında Alp Yalman ve Özhan Canaydın döneminde, ayrıca 3 yıllık başkanlığımda G.Saray’a gece gündüz hizmet etmeye çalıştım. 9 yıl boyunca G.Saray’a çeşitli hizmetlerim oldu. Ancak son 3 yılda Galatasaray için saçlarımı beyazlattım. Bu da çalışmaktan oldu” dedi.

Haberin Devamı

Bildiğim konuda başarısız oldum

POLAT, “Benim içimdeki G.Saray sevgisini kimse alamaz. G.Saray benim hayatımın bir parçası. Çok çalıştık, elimizden geleni yaptık. Elbette hatalarımız oldu. Beni tek üzen profesyonel futbolda G.Saraylıları üzecek sonuca imza atmamız. En iyi bildiğim konuda başarısız olmamız beni üzen en önemli nokta oldu” diye konuştu.

Biat kültürüne karşı aday oldum

G.SARAY’da başkan adaylarından Turgay Kıran, Adnan Polat’a geçmişteki hizmeti için teşekkür ederken, “G.Saray başkanlık makamı çok önemli. İnsanları seversiniz, sevmezsiniz, ama saygı duymanız gerekir. Galatasaray’da biat kültürüne yer olmamalı. Bireyler kendi hür iradeleri ile oy kullanmalı Ben biat kültürüne karşı çıktığım için aday oldum” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!