G.Saray'a büyük müjde

Güncelleme Tarihi:

G.Saraya büyük müjde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 15:36

Manchester United'ın Galatasaray maçı kadrosuna Rooney, Rio Ferdinand, De Gea, Giggs, van Persie, Kagawa, Nani, Evra, Evans gibi önemli isimler alınmadı. Ancak gözden kaçan bir detay var! Manchester United'ın İstanbul'a geldiği 'genç' kadronun piyasa değeri tam 145 milyon euro... Galatasaray'ın 28 kişilik A Takım kadrosunun piyasa değeri ise 138.5 milyon euro...

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kritik bir mücadeleye çıkacağı Manchester United'ın İstanbul'a geleceği kadro belli oldu. Grupta daha önce oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanan İngiliz ekibi, Rooney, Van Persie, Kagawa, Nani ve Ferdinand gibi önemli yıldızlarını İstanbul'a getirmeyeceğini açıkladı.

Manchester United resmi internet sitesinden açıklanan 21 kişilik İstanbul kadrosunda, genç takımdan 8 oyuncu bulunurken; kadrodaki 7 isim daha önce hiç bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma giymedi. Savunma hattından Ferdinand, Evans, Smalling ve Evra gibi yıldızları Manchester'da bırakan Ferguson, hücum hattında Ashley Young, Wellbeck ve Javier Hernandez gibi önemli isimleri İstanbul'a getiriyor.

YEDEK DE OLSA 'ŞEYTAN'

İstanbul'a genç ağırlıklı ve tecrübesiz bir ekiple gelen Manchester United'da ilginç bir detay dikkat çekiyor. Bir çoğu reserve takımda forma giyen gençler kadroda bulunsa da, Kırmızı Şeytanlar'ın İstanbul'a gelen kadrosunun piyasa değeri bir hayli yüksek.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü internet sitesi transfermarkt.de'nin verilerine göre Manchester United'ın İstanbul'a geldiği kadronun piyasa değeri tam 145 milyon euro... Galatasaray'ın 28 kişilik A Takım kadrosunun piyasa değeri ise 138.5 milyon euro...

Galatasaray'ın en pahalı oyuncusu olarak gösterilen Felipe Melo'nun piyasa değeri 14 milyon euro olarak gösterilirken; MANU'nun İstanbul'a getirdiği isimler içerisinde piyasa değeri Felipe Melo'dan daha yüksek olan tam 5 oyuncu var. Kırmızı Şeytanlar'ın İstanbul'a gelen en pahalı oyuncusu ise 27 milyon euro bonservis bedeline sahip olan Ashley Young.

NORWICH 11'İNDEN 4 İSİM

Manchester United'ın İskoç menajeri Alex Ferguson, hafta sonu 1-0 kaybedilen Norwich maçının ilk 11'inden yalnızca 4 oyuncuyu İstanbul'a getirdi. Norwich karşısında ilk 11'de başlayan Rafael, Ashley Young, Michael Carrick ve Javier Hernandez Galatasaray maçı kadrosuna alınırken; Kanaryalar karşısında oyuna sonradan dahil olan Anderson ve Danny Welbeck de takımla birlikte İstanbul'a geliyor.

Sir Alex Ferguson'ın Galatasaray karşısına şöyle bir 11'le çıkması bekleniyor: Lindegaard, Rafael, Wootton, Jones, Buttner, Cole, Cleverley(Carrick), Anderson, Young, Wellbeck, Hernandez

Haberin Devamı

İŞTE İSTANBUL'A GELEN KADRO

KALECİLER: Sam Johnstone, Anders Lindegaard
DEFANS: Rafael, Alexander Buttner, Phil Jones, Tom Thorpe, Marnick Vermijl, Scott Wootton
ORTA SAHA:  Michael Carrick, Davide Petrucci, Larnell Cole, Tom Cleverley, Darren Fletcher, Anderson, Nick Powell, Ashley Young, Ryan Tunnicliffe
FORVET: Javier Hernandez, Joshua King, Danny Welbeck, Federico Macheda.

F.BAHÇE KARŞISINA DA GENÇLERLE ÇIKMIŞTI

Manchester United, 8 Aralık  2004 yılında da yine Şampiyonlar Ligi maçında F.Bahçe karşısına yedek ve genç oyunculardan kurulu bir kadroyla çıkmış, sarı lacivertliler Tuncay Şanlı'nın üç golüyle maçı 3-0 kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!