"Futbolun yeni kralı Ronaldo"

Güncelleme Tarihi:

Futbolun yeni kralı Ronaldo
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 12:49

Uluslararası spor basını, FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü Messi ve Ribery'nin önünde kazanan Cristiano Ronaldo'nun, futbolun zirvesinde "Messi dönemi"ni sonlandırdığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Oy kullanma süresinin uzatılması tartışmalara neden olan FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, dünya spor basınında yeni bir tartışma başlattı. Altın Top ödülünü, bundan önceki 4 yılda üst üste kaznan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'yi geçmeyi başaran Ronaldo, bir çok basın organına göre "Messi'nin, futbolun zirvesindeki tartışmasız egemenliğini" sona erdirdi.

Portekizli futbolcunun Altın Top'u kazanmasından sonra İspanyol spor gazetelerinden Marca, "Cristiano, dünyanın yeni kralı, AS ise "En iyisi kazandı" başlıklarıyla çıktı. Ronaldo'nun ülkesinde yayımlanan gazetelerden Record, "Cristiano, dünyanın en iyi futbolcusu", Abola, "Cristiano Ronaldo, dünyanın en iyi futbolcusu seçildi" ifadelerini kullandı. Ronaldo'nun, FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanması, dünyadaki diğer önemli spor gazetlerinde şöyle yankılandı:

L'Equipe: "Ronaldo zirveye geri döndü", France Football: "5 yıl sonra Cristiano" (Fransa)
La Gazzetta dello Sport: "Ronaldo: zafer ve gözyaşı. Dört yıl süren tartışmasız egemenlikten sonra Messi dönemi sona erdi", Corriere dello Sport "Resmi: Ronaldo Altın Top'u kazanıyor" (İtalya)
Bild: "Ronaldo, dünyanın yeni en iyi futbolcusu" (Almanya)
Globo Esporte: "Cristiano Ronaldo büyük favori olduğunu kanıtladı. Altın gözyaşları" (Brezilya)
The Times: "Cristiano, Altın Top'u Messi'den kaptı" (İngiltere)

Haberin Devamı

"Messi"ciler

Barcelona kulübü yanlısı yayın yapan Katalan spor gazetelerinden Sport, "Bu kez en iyisi kazanmadı" şeklinde polemik yaratacak bir manşet atarken, El Mundo Deportivo da "Cristiano kazandı ama Messi uyardı: Yaptıklarımı değil yapacaklarımı düşünüyorum" ifadesini ön sayfasına taşıdı. Arjantin'in Ole gazetesi ise "İki eksiği var. Heyecanlı olduğu bir törende Altın Top'u kazanan Ronaldo, 4 kez bu ödülü alan Messi'nin halen gerisinde" başlığını tercih etti. Katalan spor gazetelerindeki köşe yazılarında da FIFA ve FIFA Başkanı Joseph Blatter eleştirildi.

Barca'dan Ronaldo'ya tebrik

Ödül töreni sonrası Barcelona cephesinden Ronaldo'nun tebrik edilmesi dikkati çekti. Barcelonalı futbolculardan Messi, "Dışarda kaldığım çok dönem oldu ama Cristiano büyük bir yıl yaşadı ve buna layıktı", Alves "Bugün Cristiano'nun günü. Benim yorumun farklı olsa da onu tebrik etmek gerekir", Neymar, "Messi'nin kazanmasını istiyordum ama ödül iyi ellerde" diye konuştu. Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell ise sosyal medyada, "Altın Top'dan dolayı tebrikler Cristiano Ronaldo. Ve bize unutulmaz bir 2013 yaşattığın için teşekkürler Leo" bir mesaj paylaştı.

Ronaldo'ya, ülkesi Portekiz ve kulübü Real Madrid'den övgüler yağdı. Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, "Olağanüstü düzeydeki performans, çaba ve kariyeri bu ödül ile tanındı" mesajını yollarken, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "Hakkın yerini fazlasıyla bulduğu bir Altın Top. Büyük Cristiano. Tebrikler" ve Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, "Cristiano Ronaldo adil bir kazanan, dünyanın en iyi futbolcusu" dedi. Real Madridli futbocular da Cristiano Ronaldo'yu tebrik eden mesajlar yayımlarken, Sivasspor Teknik Direktörü ve eski Real Madridli futbolcu Roberto Carlos da "Layık olduğun bu ödül için tebrikler Cristiano" diye bir mesaj attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!