Futbolun iflası

Güncelleme Tarihi:

Futbolun iflası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 23:37

SERT kış şartları futbolu vurdu...

Haberin Devamı

İzmir’de dün yağan aşırı yağış nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda oynanması gereken Altınordu-Fenerbahçe maçı ertelendi. Gelin dün Atatürk Stadı’nda yaşananlara birlikte bakalım...
- İzmir’e iki gündür yağmur yağıyordu. Ancak, dün yağış şiddetini sabah saatlerinden itibaren arttırdı. Saat 18.00’de oynanması gereken karşılaşma öncesi F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Altınordu’nun hocası Hüseyin Eroğlu, zeminin elverişsiz olduğunu belirterek, hakem Volkan Bayarslan’dan maçı tehir etmesini talep etti.

YARIM SAATTE HER ŞEY DEĞİŞTİ

SAAT 16.30’u gösterdiğinde hakem Volkan Bayarslan, Atatürk Stadı’nın zeminine çıkarak incelemelerde bulundu. İlk açıklaması, “Şartlar maçın oynanmasına engel teşkil etmiyor” oldu. Yağış ise bu arada devam ediyordu.
- Yarım saat sonra TFF yetkilileri, gözlemci ve hakem bir kez daha zemindeydiler. Bayarslan elindeki topu sahanın çeşitli yerlerinde havaya attı, ayağıyla vurdu. Top zemindeki suya takılıyordu.
- Saat 17.05’te hakem son kararını açıkladı... “Bu şartlar altında karşılaşma oynanmaz. Karşılaşmayı erteliyorum.”

Haberin Devamı

Maçın hakemleri zemini defalarca kontrol etti. Ancak Volkan Bayarslan’ın son kararı maçın oynanmaması yönünde oldu.


Kartal: Önemli olan sağlık!

FENERBAHÇE Teknik Direktörü İsmail Kartal, dünkü maçın ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Kartal, “Önemli olan sağlık ve bu zeminde maç oynamak doğru olmaz. Hakem doğru karar verdi” dedi.


Olan güvenliklere oldu

MAÇTA görev alacak 400 özel güvenlik görevlisi, mücadelenin ertelenmesi nedeniyle 30 TL’lik yevmiyelerini alamadı. Sadece 5 TL yol parası alabilen çalışanlar, uzun süre güvenlik şirketini protesto ederek stat içinden çıkmadı.


Zemin iki kez bakımdan geçti ama...

İZMİR Atatürk Stadı’nın yıpranan zemini bu sezon iki kez bakımdan geçti. Alsancak Stadı’nın depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle kullanıma kapatıldığı kentte Buca Arena Stadı’yla birlikte iki alternatiften biri olarak kalan tarihi stat, ekim ayında 2 haftalığına bakımına alındı. Ancak bu bakımların ne kadar yetersiz olduğu dün bir kez daha ortaya çıktı.

Haberin Devamı


4 takım aynı statta

EMEKTAR Alsancak Stadı’nın kapatılmasının ardından Altınordu, Karşıyaka, Göztepe ve Altay maçlarını İzmir Atatürk Stadı’nda oynuyor. İzmir’de bir hafta iki, bir hafta tek müsabaka yapılıyor.

TFF, kupayı yap boz tahtası yaptı

Federasyon son anda statları değiştiriyor, karşılaşmaları erteliyor. Dün İzmir’de yaşananlar da kupanın marka değerini daha aşağıya çekti.

FUTBOLDA Türkiye Kupası’nın değeri her geçen gün düşüyor. TFF de buna çanak tutuyor. Federasyon daha önce gece oynanacak Beşiktaş-Adana DS maçını Olimpiyat Stadı’ndan son anda Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı’na aldı. Ardından da dün ve bugün oynanması gereken Beşiktaş ve Galatasaray’ın maçlarını ileri bir tarihe erteledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!