Futbolda seçim günü

Güncelleme Tarihi:

Futbolda seçim günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2008 00:00

Genel kurulda tüm kulüplerin desteğini alan Hasan Doğan tek aday.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Ankara’da toplanarak yeni başkan ve yönetimini seçecek. Ankara Sheraton Oteli’nde sabah 11.00’de başlayacak genel kurulda 263 delegenin oy hakkı bulunuyor. Genel kurulun toplanması için 132 üyenin hazirun cetvelini imzalaması yeterli olacak. Süper Lig ile 2 ve 3’üncü Lig kulüplerinin desteklediği Hasan Doğan’ın tek başkan adayı olarak gireceği genel kurul, bir anlamda Haluk Ulusoy dönemini de resmi anlamda sona erdirecek. Seçimlerden sonra da genel sekreterliğe Yunus Esenoğlu, MHK Başkanlığı’na Oğuz Sarvan, Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Adnan Türkkan ve Tahkim Kurulu Başkanlığı’na Tanju Güvendiren’in getirileceği öğrenildi.

Bu arada Türk futbolu 37. başkanını seçerken, Futbol Federasyonu’nun 85 yıllık tarihinde şimdiye kadar 36 futbol adamı başkanlık yaptı. Dört ayrı dönemde toplam 11 yıl koltukta oturan Orhan Şeref Apak, en uzun süre başkanlık yapan isim oldu. 1992 yılında özerkliğe kavuşan federasyonda, seçimle 5 başkan göreve getirildi.


Doğan’ın listesi

Lütfi Arıboğan, Mahmut Özgener (asbaşkanlar), Mehmet Ali Aydınlar, Oğuz Çarmıklı, Zafer Yıldırım, Mehmet Baykan, Servet Yırdımcı, Levent Kızıl, Ufuk Özerten, Serdar Güzelaydın, Mümtaz Karakaya, Süheyl Önen, Burhan Sancak ve Ahmet Şan.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!