Fransız basını: 8-0 yenilen takıma yenildiler

Güncelleme Tarihi:

Fransız basını: 8-0 yenilen takıma yenildiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 11:54

Beşiktaş'ın dün akşam Marsilya karşısında elde ettiği 2-1'lik galibiyet, Fransız basınını şaşırttı.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Marsilya maçının fotoğrafları için tıklayın 

Marsilya'yı yıkan goller 

Birçok gazete, Marsilya'nın, bu yenilgiyle grupta işinin zorlaştığını, ancak umutların tamamen tükenmediğini yazdı. Gazeteler, Beşiktaş'ta Tello ve Bobo'nun başarılı oyununa dikkat çektiler.

Ülkenin etkili gazetesi Le Figaro, Fransız takımının Beşiktaş yenilgisini, "Marsilya'nın işleri karıştı" başlığıyla duyurdu. Beşiktaş'ın Marsilya karşısında çok arzulu ve etkili bir futbol oynadığına değinen gazete, özellikle de Rodrigo Tello'nun oynadığı futbolun, Marsilya'nın yenilgisine sebep olduğunu öne sürdü.

Le Monde gazetesinin tercih ettiği başlık "Marsilya kaybetti, ama umudunu koruyor" şeklindeydi. Sports365 isimli internet sitesi ise "Bobo, Marsilya'ya kötülük etti" başlığıyla verdiği haberde, Brezilyalı golcünün son dakikalarda gelen golünün Marsilya'ya yenilgiyi getirdiğini dile getirirken, Eric Gerets'in, Beşiktaş karşısında da ilk kez mağlup olduğunu vurguladı. Goal.com internet sitesinin Fransızca versiyonuysa, Beşiktaş'ın galibiyetini, "Marsilya, elindeki joker kartını yaktı" şeklinde duyurdu.

Haberin Devamı

Haberde, Marsilya'nın İstanbul'dan en az 1 puan alabilecek futbolu ortaya koyduğunu, ancak Beşiktaş'ın tükenmek bilmeyen baskısının, Bobo'nun son dakikalardaki golünü getirdiğini yazdı. Bu arada Fransa'daki futbol yorumcuları da bu sonucu oldukça sert bir dille eleştirdiler.

L'Equipe gazetesinin ünlü yorumcusu Angel Marcos, bu yenilgiyi "Anlaşılmaz" sözleriyle ifade ederken, Eric Gerets'in hatasının, sahaya, yenilmemek için elinden geleni yapan ve bu nedenle yenilen bir takım çıkarmak olduğunu söyledi. Marcos, "Liverpool'a 8-0 yenilen takıma mağlup oldular, daha ne diyeyim" açıklamasını kullandı. Birçok yazar, Marsilya'nın Gerets'le ilk haftalarda dikkat çeken çıkışının, ilerleyen haftalarda gerçeği yansıtmamaya başladığı yorumunda birleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!