Financial Times gazetesi Japonlara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Financial Times gazetesi Japonlara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 01:03

İngiliz medya grubu Pearson, Financial Times gazetesinin Japon medya grubu Nikkei'ye 844 milyon sterlin karşılığında satılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın finans ve ekonomi haberlerini yakından takip ettiği İngiliz medya grubuna ait Financial Times gazetesinin 844 milyon sterlin karşılığında (1 milyar 312 milyon dolar) Japonya'nı önde gelen medya gruplarından Nikkei'ye satılması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Pearson'ın Üst Yöneticisi John Fallon, "Pearson yaklaşık 60 yıldır Financial Times'ın sahibi olmaktan gurur duyuyor. Fakat medyada mobil ve sosyal büyümenin patlamasıyla bir dönüm noktasına geldik. Bu yeni ortamda FT'nin gazetecilikteki ve ticaretindeki başarısını devam ettirmesinin en iyi yolunu dijital habercilik yapan küresel bir şirketin parçası olmak tan geçiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times'ın hafta başından itibaren satışı için görüşmelerin başladığı iddiaları öne sürülüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!