Finale Pençe: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Finale Pençe: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Saray, Leeds United'i Ali Sami Yen'de yenip final için rezervasyon yaptırdı.

Sarı kırmızılılar UEFA Kupası yarı finalinde ilk ayağı iki golle geçti. İngiliz rakibinin işini ilk yarıda Hakan Şükür ve Capone'nin golleriyle bitiren Cimbom, 20 Nisan'da oynanacak rövanş maçından istediği sonucu aldığı taktirde, 17 Mayıs'ta Kopenhag'da oynanan final maçına çıkacak.

Galatasaray tılsım bozdu

Avrupa kupalarındaki 50. galibiyetini elde eden Cimbom, daha önce 8 kez karşılaşıp yenemediği İngilizlere karşı ilk kez üstünlük sağladı.

Leeds'i eze eze yenerek UEFA Kupası'nda final kapısını aralayan Cimbom, İngiliz takımlarına karşı maç kazanamama şanssızlığını da son verdi. Daha önce Adalı rakipleri ile oynadığı 8 maçtan 3 beraberlik, 5 de yenilgi alan ve hiç galip gelemeyen Cimbom, 5 gol atıp, kalesinde 19 gol görmüştü.

G.Saray, 95 yıllık tarihinde Avrupa kupalarındaki 50. galibiyetini de Leeds United'a karşı aldı. Aslan, bugüne kadar oynadığı 136 maçta 50 maçı lehine sonuçlandırmayı başarırken, 55 kez de yenildi. 31 maçta ise beraberlik bozulmadı. 175 gol attı, kalesinde 207 gol gördü.

GALATASARAY, Ali Sami Yen Stadı'nda çıktığı tarihi maçta yine tarih yazdı. Sarı kırmızılılar, ilk kez oynadığı UEFA Kupası yarı final ilk maçında Leeds United'i 2-0 yenerken, final için de büyük bir avantaj yakaladı. Avrupa kupalarında ilk kez bir İngiliz rakibini yenen Cimbom, skoru ilk yarıda attığı gollerle belirlerdi.

Maça hızlı başlayan sarı kırmızılılar, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı:

DAKİKA 1: Hakan Şükür'ün ceza alanı ön çizgisinden plase vuruşunda top kaleci Martyn'de kaldı.

DAKİKA 5: Hagi'nin 18 üzerinden sert vuruşunda kaleci topu güçlükle kornere atabildi.

DAKİKA 7: G.Saray savunmasının arkasına sarkan Bridges, sağ çaprazdan sert vurdu, top üst direği sıyırarak auta çıktı.

DAKİKA 13 (GOL): Hagi'nin taç çizgisi üzerinden derinleme pasına hareketlenen Arif sağdan nefis bir orta yaptı. Altıpas çizgisi üzerinden yükselen Hakan Şükür, mükemmel bir kafa vuruşuyla topu kalecinin bakışları arasında ağlara gönderdi: 1-0.

DAKİKA 16: Hagi'nin sağdan ortasında Arif'in uygun durumda kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

DAKİKA 23: Bridges'in sol çaprazdan sert vuruşunda Taffarel topu güçlükle kornere attı.

DAKİKA 38: Soldan Ergün'ün ortasında Arif arkası dönük olmasına rağmen vurdu, kaleci Martyn gole izin vermedi.

DAKİKA 44 (GOL): Ergün'ün soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde oluşan karambolde Capone, topu savunmadan sökerek yerden sert vurdu. Kaleciye de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0. İlk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

DAKİKA 50: Emre'nin yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda top üstten auta çıktı.

DAKİKA 59: Bülent'in hatasından yararlanan Bridges topla ceza alanına girerek Taffarel'le karşı karşıya kaldı. Şutunda Brezilyalı file bekçisi mükemmel bir refleksle topu çıkardı, dönen topa tekrar Bridges vurdu, meşin yuvarlak bu kez yandan auta çıktı.

DAKİKA 62: Arif'in soldan ceza alanı içine yaptığı ortada Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top kaleci Martyn'de kaldı.

DAKİKA 68: McPhail'in sağdan yaptığı ortada Kewell'in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. Ve maç Galatasaray'ın ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!