Fikret Orman bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Fikret Orman bombaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 21:00

Beşiktaş Başkanı olaylı Kasımpaşa maçı sonrası verip, veriştirdi... Hedef aldığı isimlere sert suçlamalarda bulundu...

Haberin Devamı

YA TEKRARLAYIN YA DA O KOLTUKTA OTURMAYIN

OLAYLI Kasımpaşa-Beşiktaş maçının ardından gözler dün Fikret Orman’ın üzerindeydi... Beşiktaş Başkanı, kural hatası nedeniyle mağdur olduklarını ve Kasımpaşa maçının tekrar edilmesi gerektiğini savundu... Sert sözlerle Türkiye Futbol Federasyonu ve Başkanı Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu ve Başkanı Zekeriya Alp ile Kasımpaşa maçı hakemi Barış Şimşek’i hedef aldı. Eski kulüp binasındaki Divan Kurulu odasında basın toplantısı düzenleyen Orman, şunları söyledi...

- Etik değerleri her zaman önemseyen, şerefi ile oynayıp hakkıyla kazanan bir kulübün başkanı ve yönetim kurulu olarak konuşuyorum. Kasımpaşa maçının hakemi hak ve şeref kavramlarını tamamen yok edecek bir uygulama göstermiştir. Emeği hiçe sayarak Beşiktaş’ın katledilmesine neden olmuştur.

Haberin Devamı

BİRİLERİ KAOS ORTAMI YARATMAK İSTEMEKTEDİR

- Kasımpaşa maçında, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde olduğu gibi, o süreçten başlayan Beşiktaş’ın üzerine bazı oyunlar oynanmaktadır. Esas sorun stadımızın bitmesine doğru giderken, Beşiktaşlı görünüp de saman altından su yürütenlerin yaratttığı kaos ortamıdır.

- Birileri kaos ortamı yaratmak istemektedir. Yönetimimizin göreve geldiği günden bugüne, Beşiktaş inanılmaz bir mali krizdeyken buradan çıkmış ve tekrar şanlı tarhimize yakışacak şekilde harekete geçmiştir.
- Bu devam ederken önce Galatasaray maçında ortaya çıkmış ve güvenlik ihlalleri ile alakalı stadımız 4 maç kapatılmıştır. Zaten her maçını deplasmanda oynayan takımımız taraftarsız oynamaya başlamıştır. Ve bu süreç tam sonuna geldiği zaman dünkü maç ile yeniden kaos ortamı ortaya çıkmıştır.

KATLEDİLEN BİR KULÜP DEĞİLİZ VE OLMAYACAĞIZ

- Biz gecemizi, gündüzümüze katarak çalışacağız, mücadele edeceğiz ve tam stadımıza döneceğiz, yeni bir operasyon. Beşiktaş’ın susacak bir durumu kalmamıştır. Çok sert tepki vereceğiz. Görevini yapamayanlar görevini bıraksınlar ya da adam gibi görevlerini yapsınlar.

- 101. yılda yediğimiz golü bir daha yemeyeceğiz. Katledilen bir kulüp değiliz. Beşiktaş’ın üzerine oynanan oyunları engelleyeceğiz. Buradan Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet ediyoruz. Sahaya atlayan şahsa müdahale edilmemiştir. Kedi girince bile arkasından 5 kişi koşuyor. Güvenlik müdahalesi nerede?
- Kasımpaşalı oyuncular, benim oyuncularım gelmiş yine bir güvenlik müdahalesi yok. Bizim sahamızın kapanmasının nedeni nedir? Biz Galatasaray maçında kimseye müdahale olmadan neden ceza yedik?

Haberin Devamı

O RAPOR DİKTE ETTİRİLDİ

“Hakem maç biter bitmez raporunu değiştirerek yazmıştır. Temiz futbol isteyen hiç kimse bunları yemez.”

- HAKEM bir kural hatası yapmıştır. Ve kural hatasında, hata yaptıktan ve rakip oyuncu elindeki top ile bizim oyuncumuzu engelledikten sonra düdük çalmıştır. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlemlenmektedir. Hangi hakem maçtan 1 saat sonra raporunu yazmış, MHK başkanı konuşmuş, fikir vermiştir? Kimse raporu sonradan değiştirerek, “İlk gördüğüm anda çaldım” diyerek anlatmasın. Kimse bunları yemez. Temiz bir futbol isteyen kimse bunu yemez. Gençlerbirliği-Galatasaray maçında da ikinci top sahaya girmiştir. Hakem topu dışarı atmıştır ve maç devam etmiştir. Raporuna yazmamıştır.
- MHK Başkanı da çıkmış kanallara hakemin kararının arkasında olduğunu ifade etmiştir. Ne olmuştur da MHK Başkanı kendi arkadaşları ile konuşmadan, gözlemci raporu önüne gelmeden, kulübün neden dolayı itiraz ettiğini görmeden neden açıklama yapmıştır? Bu açıklamayı yaparken TFF başkanından izin almış mıdır? Bunların açığa çıkması gerekir. Biz kimsenin hakkına tecavüz eden bir takım değiliz.

Haberin Devamı

MHK, sonradan düzenlenen raporun arkasına sığınmasın

“Gereken itirazları yapacağız. Adalete olan güvenimiz tam. Kasımpaşa maçı tekrar oynansın.”

- KASIMPAŞA maçı tekrarlanmalıdır. MHK üyeleri sonradan düzenlenen raporların arkasına sığınmasın ve karar versinler. Maç tekrar oynansın. O pozisyonda rakip 10 kişi kalsa Beşiktaş 2-0 öne geçecekti. Artık hakem kural hatası değil, sağlık hatası yapmıştır. Taçları yanlış yerden attırmıştır, olay kontrolünden çıkmıştır. Beşiktaş Kulübü yasal itirazlarını yapacaktır. Adalete olan güvenimiz tamdır. Biz doğru ve adaletin peşindeyiz. Günahtır, ayıptır.

ADİL OLSUNLAR YETER

- Maç oynanmış ve kural hatası yapılmıştır. Esas vahim olan şey, iyi giden Kartalımız’ın her seferinde bir olayla karşılaşmasıdır. Biz kimseden özel bir muhamale istemedik. İstediğimiz tek şey adil olmaları, adil karar vermeleridir.
- Asıl olan şey şu; Beşiktaş’ın üzerinden oynanan oyunlar herkesin gözü önündedir. Biz gerekli bütün girişimleri yapacağız. Doğru kararların verileceğine olan inancımız da son kez de olsa vardır.

Haberin Devamı

Oyuncuma darp var, onu konuşun

- SAHAYA atlayan şahısın yaptıkları ortada. Benim oyuncuma darp var, kimse bunu konuşmuyor. Benim oyuncularım yapmaması gereken bir sinir göstermişler ve iki kırmızı kart yemişiz. Taraftarın ne olduğu belli değil. Beşiktaşlı olsa ne olur. Bu nasıl bir taraftardır ki daha karakola düşmeden resimleri servis edilmiştir.


Su testisi çatlamıştır

- Mevcut federasyonun adalet kavramına olan inancımızı yitirmek üzereyiz. Su testisi çatladı. Bizim derdimiz savaş değil. Geldiğimiz nokta inancımızı kaybettiğimiz noktadır. Eğer bu kural hatası değilse hakem bunu raporuna yazmaz. Bu ek rapor olarak istenir. Ne oldu da bunları yazdı? Nedir bu mesele? Herkes işine bakacak.

Haberin Devamı

Centilmenlik geleneğimizdir

- Hafta sonunda U-19 takımımız Bucaspor ile maç yapmıştır. Bitime 7 dakika kala takımımızın bir oyuncusu sakatlanmış ve yerde yatarken takımımız gol atmış skoru 4-2 yapmıştır. Rakip takım itiraz etmiştir. Hakem de bu itirazı reddetmiştir. Cem hoca oyuncularına oynamayın demiştir ve Bucaspor kimsenin müdahalesi olmadan golünü atıp 4-3’e skoru getirmiştir. Ben hocamı kutluyorum. Biz böyle bir gelenekten gelen kulübüz.

Beşiktaş’ın hakkı yenmiştir

- Biz haksızlığın arkasındayız. Bizim hakkımız yenmiştir, Bu bir değil, iki değil. Bütün hakem hocaları olayları değerlendirmiştir. Herkes bunun bir kural hatası olduğunu söylemiştir. Biz kimseyi etkilemedik. Bir tek yayıncı kuruluşun hocası Markus, iki top sahada olduğu zaman buna itiraz etmiştir. Evet iki top sahada olduğu zaman hakem oyunu durdurur ve hava atışı ile tekrar başlatır. Fakat oyuncu sahada topu eline alınca bu bir cisim haline gelmiştir.

Bağırmak bizim tarzımız değil

- BİZ yaptığımız her hareketi Beşiktaş’a yakışacak şekilde yapıyoruz. Beşiktaş bağırarak değil, konuşarak, anlatarak yapmaya çalışır. Ama bundan anlaşılmıyor anladığım kadarıyla. Beşiktaş burada mağdur olmuştur. Hep söylüyorum, Beşiktaş’ın hakkını yedirmemek için buradayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!