FIFA'nın verdiği cezaya ilginç tepki

Güncelleme Tarihi:

FIFAnın verdiği cezaya ilginç tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 13:39

FIFA, Macaristan Milli Takımı'na verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasına, Macar taraftarlar ilginç bir tepki vermeye hazırlanıyorlar.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Macaristan Milli Takımı'na verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasına karşılık, Macar taraftarlar Romanya maçında, stadyumun önünde dev ekranlardan maçı izleyerek takımlarını desteklemeye hazırlanıyor.

FIFA, Macaristan ile İsrail arasında, 2012 yılının Ağustos ayında yapılan dostluk maçında, ırkçı tezahüratlarda bulunulduğu gerekçesiyle Macaristan Milli Takımı'na 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Bu karşılaşmada Macar seyirciler, İsrail milli marşı okunduğu sırada sahaya sırtlarını dönerek İran bayrağı açmışlar, maç esnasında da İsrail ve Yahudiler aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulunmuşlardı.

Macaristan ile Romanya arasında Mart ayındaki karşılaşma seyircisiz oynanacak. Macaristan'daki muhalefet partisinin başkanı Gabor Vona Mili bu maçta takımlarını yalnız bırakmayacağını belirterek, tüm futbol severleri sahanın yanında dev ekrandan maçı izlemeye ve seslerini futbolculara duyurarak desteklerini sunmaya çağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!