FIFA'nın 11'i tartışılıyor... "Torpil yapsan bu kadar olur!"

Güncelleme Tarihi:

FIFAnın 11i tartışılıyor... Torpil yapsan bu kadar olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 16:46

FIFA'nın açıkladığı 2015 Yılının En İyi 11'ine ciddi itirazlar geldi. Sezonu sıfır kupayla tamamlayan Real Madrid'den 4 futbolcunun, Şampiyonlar Ligi finalisti Juventus'tan sadece bir oyuncunun yer alması, Zlatan İbrahimovic, Yaya Toure ve Eden Hazard gibi yılın en formda isimlerinin seçilmemesi büyük eleştiri konusu oldu.

Haberin Devamı

FIFA 2015 yılının en iyi 11'ini açıkladı. Her yıl yaklaşık 45 bin futbolcu tarafından 1 kaleci, 4 savunma, 3 orta saha ve 3 forvet şeklinde seçilen 11’de; Neuer (Bayern Münih), Silva (PSG), Marcelo (Real Madrid), Ramos (Real Madrid), Alves (Barcelona), Modric (Real Madrid), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona), Neymar (Barcelona), Messi (Barcelora) ve Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yer aldı.

Açıklanan 11, seçimin adil bir şekilde yapılmadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Burada kriter profesyonel futbolcuların 'eş dost kıyağı mı yoksa başarı mı?' sorusu da özellikle sosyal medyada büyük yankı buldu. Thiago Silva, Marcelo, Ramos ve Modric bu eleştirilerin odağındaki isimler oldu.

Biz de bu tartışmayı Hürriyet yazarlarına sorduk;

FIFAnın 11i tartışılıyor... Torpil yapsan bu kadar olur
KORAY DURKAL: MODRIC'İN ORADA NE İŞİ VAR?
Elbette burada oyları verenler profesyonel futbolcular. Samimi olduklarına, başarılı olsun ya da olmasın tolerans gösterip, sevmediklerini görmezden gelebilirler. Tüm bunları bir kenara bırakıp sonuca baktığımda “görmezden gelenlerin” çoğunlukta olduğu kanısına vardığımı söylemeliyim. Tabii bunlara sponsorluk, işbirlikleri vb. endüstriyel konuları da ekleyebiliriz.

Haberin Devamı

Yılın 11’inde en dikkatimi çeken isim Modric oldu. Yıl boyunca oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan vatandaşı Ivan Rakitic dururken, Modric’i o kadroda görmek büyük bir hayal kırıklığıydı benim için. Ballon d’Or oylamasında bile tek 1 puan alamamış Modric’in bırakın takımıyla kupa kaldırmasını, sezon boyu öne çıkan tek bir artısı yoktu.

FIFAnın 11i tartışılıyor... Torpil yapsan bu kadar olur

PSG'nin kaptanı Thiago Silva ve Real Madridli Marcelo, FIFA Yılın 11'ine seçilen tartışmalı isimlerin başında geldi.

"JUVENTUS'A YAZIK DEĞİL Mİ?"
Keza sezonu kupasız kapatmış bir takım olan Real Madrid’den 4 futbolcu bulunması da anlaşılır gibi değildi. İtalya şampiyonu olmuş, Şampiyonlar Ligi finali oynamış Juve’den bir tek Pogba mı olmalıydı?

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ni kazanıp Süper Kupa finalinde Barça’ya kök söktüren Sevilla’yı unutanlara ne demeli? Messi ve Neymar ile birlikte tüm kupaları kucaklayan Suarez dururken, Ronaldo’nun ödüllendirilmesi?

Ter Stegen ya da Buffon’un muhteşem sezonlarını görmezden gelip kaleye Neuer’i koymak... Ayrıca, Yaya Toure, Eden Hazard ve Zlatan İbrahimoviç gibi 2015'e damga vuran isimlerin seçilmemesi gerçekten inanılır gibi değil.

İlk 11'deki çoğu isim için söyleyeceğim son söz şudur; torpil yapsan bu kadar olur!

FIFAnın 11i tartışılıyor... Torpil yapsan bu kadar olur
KENAN BAŞARAN: EN İYİ 11 DEĞİL ŞÖHRETLER KARMASI
Bu bir Acun Ilıcalı 11’dir! Yani şöhretler karmasıdır. Bu tür seçkiler maalesef şöhretlerin ağırlığı ve endüstriyel kaygılar belirleyici oluyor. 

Haberin Devamı

Göz önünde olmayan ama daha başarılı olan isimlerin listeye girme şansı zor. Bu listelere magazinel olarak bakalım diyeceğim fakat yine de seçilenlerin kazançlarına kazanç katıyor. Sponsorluk, reklam ve transfer piyasasında ellerini güçlendiriyor.

Altın Top seçimine bakalım... Ağırlıkla gol atan isimler finalde yarışıyor. Bir kalecinin, bir stoperin, bir orta saha oyuncusunun bu ödülü alması çok zor. Futbol her ne kadar ‘takım oyunu’ olsa da iş ödüllendirmeye gelince ‘golcüler’ her daim üç adım önde oluyor. Iniesta bu ödülü hiç alamazken onun paslarıyla beslediği Messi, 5 kez topu kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!