Festival mevsimi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Festival mevsimi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 11:25

Haziran ayının gelmesiyle birlikte uluslararası festival sezonu da açıldı. Barselona’dan Mancherster’a, Chicago’dan Teksas’a kadar birçok önemli şehirde dünyaca ünlü dj’lerin sahne alacağı ve yabancı ülkelerden binlerce müzik severin katılacağı festivallerin tarihleri belli oldu hatta bir kısmı start aldı. Festivallerin açılışı geçtiğimiz hafta İspanya’nın Barselona şehrindeki Primavera Festivali ile yapıldı. Primavera’yı hemen bir gün sonra, Almanya'nın Mendig şehrinde başlayan Rock am Ring Festivali takip etti.

Haberin Devamı

Festivaller yarın Amerika’nın Tennessee bölgesindeki Manchester şehrinde başlayacak olan Bonnaroo Feestivali ile devam edecek. Rock müzik tutkunları ise yine Haziran ayında gerçekleşen, her yıl 4 gün boyunca müzik tutkunlarını buluşturan ve Rock tutkunlarının kutsal mekânı olarak tanımlanan Glastonbury’da Festivali’nde buluşacak.

Festival coşkusu, 29 Haziran – 2 Temmuz Danimarka’nın Roskilde şehrinde gerçekleşecek olan Roskilde ve 28-31 Temmuz tarihlerinde Chicago’da düzenlenecek Lollapolooza festivalleri ile devam edecek. Bu sene 25. Yılını kutlayan Lollapolooza’da ise Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, ve Major Lazer gibi onlarca ünlü isim sahne alacak.

Festival sezonu sonbaharda da iki büyük festivalle devam edecek. İlk olarak 8-11 Eylül tarihlerinde İngiltere’nin Wight Adası’nda gerçekleşecek Bestival, ardından ise dünyanın müzik başkenti kabul edilen Amerika’nın Austin şehrinde 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Austin City Limits Festivali ile sezon sonuna gelinmiş olacak.

Müzik severler arasında dünyaca ünlü grupları ve dj’leri dinleyebilmek için ülke hatta kıta değiştirenler bile olacak. Maalesef birçoğumuz dünya festivallerini yerinde izleyebilecek kadar şanslı değiliz. Ancak bu sene Primavera Sound, Bonnaroo, Roskilde, Lollapalooza, Bestival ve Austin City Limits Müzik Festivali Red Bull TV’den (www.redbull.tv/festivals adresinden) kesintisiz olarak yayınlanacak ve internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Yazın en iyi festivallerini sizler için derledik.

Primavera Sound (2-4 Haziran)

İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleşen festival Perşembe günü başladı ve bugün (4 haziran cumartesi) sona eriyor. Festivalde LCD Soundsystem, PJ Harvey, Tame Impala, Sigur Rós, Animal Collective, Pusha T, Brian Wilson, John Carpenter, Vince Staples, Julia Holter gibi isimler sahne aldı. Festivalin ikinci gününde Türkiye için sürpriz bir isim; Selda Bağcan da sahneye çıktı. İlk kez 2001'de düzenlenmeye başlayan festival 15 sene boyunca gösterdiği performansla dünyanın en iyi festivaller arasına katıldı.

Rock am Ring (3-5 Haziran)

Cuma günü Almanya’nın Mending şehrinde başlayan rock festivali yarın (5 Haziran) sona eriyor. Rock'ın tek gerçek temsilcisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Rock am Ring'e bu yıl Red Hot Chili Peppers, Black Sabbath, Major Lazer, Deftones, Foals, Korn, Halestorm katılıyor. Deftones ve Korn ise hard rock'ın öne çıkan isimleri arasında yer alıyor.

Bonnaroo (9-12 Haziran)

15 yıl boyunca her yıl aynı tarihlerde düzenlenen Bonnaro müzik festivaline bu sene yaklaşık 90 bin kişinin katılması bekleniyor. Festival Amerika’daki üç büyük festivalden biri ve aynı zamanda dünyadaki en önemli festivaller arasında yer alıyor. Bu sene; Pearl Jam, LCD Soundsystem, Ellie Goulding, Tame Impala, Haim, Leon Bridges ve Mavis Staples gibi dünyaca ünlü isimleri müzik severlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Glastonbury (22 - 26 Haziran)

İlki, 1970’de Piton Festivali adıyla düzenlenen dünyanın en büyük rock festivallerinden Glastonbury bu sene de canlı sahne performanslarıyla rock müzik severlere şölen tadında 3 gün geçirtecek. İngiltere'nin en kült festivalleri arasında yer alan Glastonbury’de bu yıl Adele, Coldplay ve Muse head-line olacak. Festivalin devam kadrosunda ise LCD Soundsystem, PJ Harvey, Beck, Grimes, New Order, M83, James Blake, ZZ Top, Foals, Stormzy, The Luminers, The Last Shadow Puppets, Kurt Vile, Bat For Lashes ve Unknown Mortal Orchestra dünyaca ünlü isim ve gruplar yer alacak.

Roskilde Festival (29 Haziran-2 Temmuz)

45 yıldır gerçekleşen Roskilde festivalinde şehrin en iyi aşçıları katılımcılara muhteşem bir lezzet şöleni sunarken aynı zamanda çıplaklar koşusu da yapılacak. Festivalde Red Hot Chili Peppers, Tame Impala, LCD Soundsystem, New Order, Pj Harvey, Savages, Sturgill Simpson, Wiz Khalifa, MO, CHVRCHES, Ghost, Action Bronson, Mac Demarco, Foals, Skepta ve Courtnet Barnett sahne alacak.

Rock Werchter (30 Haziran - 3 Temmuz)

Belçika’nın en büyük üç rock festivalinden ve dünyadaki sayılı festivallerden biridir. Bu sene dünya turnesine çıkan Red Hot Chili Peppers ve New Order, Pj Harvey, Savages, Tame Impala, Rammstein, Editors, Robert Plant & The Sensational Space Shifters, Ellie Goulding, Florence + Machine, The Last Shadow Puppets, The Offspring, Beirut, Disclosure, MO, Courtney Barnett, Jamie XX, Mo, The Offspring, Unknown Mortal Orchestra gibi isimleri ağırlayacak.

Lollapalooza (28-31 Temmuz)

1991 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en prestijli festivalleri arasında yer alan Lollapalooza bu sene 25. yılını kutluyor. Dünyanın en büyük açık hava festivallerinden biri olan festivalin Chicago ayağında festivalde Radiohead, LCD Soundsystem, Red Hot Chili Peppers, J. Cole, Disclosure, Lana Del Rey ve Major Lazer sahne alacak.

Bestival (8-11 Eylül)

2010 yılında Britler tarafından en iyi major festival seçilen Bestival, Birleşik Krallık’taki Wight Adası’nda gerçekleşiyor. Festivalde sahne alacağı açıklanan isimler arasında Queen + Adam Lambert, Stereophonics, Everything Everything, Faithless, Iggy Pop, The Godfathers yer alıyor.

Haberin Devamı

Austin City Limits Müzik Festivali (30 Eylül-2 Ekim)

1976’dan beri Dünyanın müzik başkenti kabul edilen Amerika’nın Austin şehrinde gerçekleşen festivalin line up’ı henüz açıklanmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!