Ferguson'un yerine Moyes geldi

Güncelleme Tarihi:

Fergusonun yerine Moyes geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 16:56

Manchester United'da teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı belli oldu. Everton kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada David Moyes'in sezon sonu görevi bırakacağını ve Kırmızı Şeytanlar ile görüştüğünü resmen açıkladı...

Haberin Devamı

Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da Sir Alex Ferguson'un 27 yıllık görevini bırakacağını açıklamasından sonra en çok merak edilen konu onun yerine kimin geçeceğiydi...

İŞTE KARE KARE FUTBOLUN EFSANESİ ALEX FERGUSON

Ortaya birçok isim atıldı ama en kuvvetli iddia Everton'da 11 yıldır görev yapan David Moyes oldu...

Everton Kulübü de bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklama ile bu iddiaları doğruladı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada Moyes'in sezon sonunda görevinden ayrılacağı ve kulüp başkanı ile görüşerek Manchester United ile anlaştığını bildirdi...

MANCHESTER UNITED YENİ ÇALIŞTIRICISINI AÇIKLADI

İngiltere 1. Futbol Ligi (Premier League) takımlarından Manchester United Kulübü, Alex Feguson'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna David Moyes'in geçeceğini açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, takımın başına, 11 yıldır Everton'ı çalıştıran David Moyes getirildi. 1 Temmuz'dan itibaren "Kırmızı Şeytanlar" lakabıyla anılan takımda işbaşı yapacak Moyes ile 6 yıllığına anlaşmaya varıldı. Manchester United teknik direktörlüğünün teklif edilmesinin onur verici olduğunu ifade eden Moyes, "Kulüp için yaptığı her şeye büyük saygı duyduğunu" söylediği Ferguson'ın, kendisini önermesinden memnun olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Tüm zamanların en iyi teknik direktörünün ardından koltuğa oturmanın ne denli zor olduğunun farkındayım, ama Manchester United'ın teknik direktörü olma fırsatı sıklıkla karşılaşılacak bir durum değil. Yeni sezon için sabırsızlanıyorum."

50 yaşındaki Moyes, Everton Kulübü yönetimi ve taraftarlarına da teşekkür ederek, Everton'ın ligi mümkün olan en iyi noktada bitirmesi için sezon sonuna kadar elinden geleni yapacağını söyledi. Sir Alex Ferguson ise halefiyle ilgili yaptığı açıklamada, "David, güçlü, çalışma ahlakına sahip biri. 1998 yılında teknik direktör yardımcılığı için düşündüğümüzden bu yana yaptığı işlere hayranım. Bu kulübün teknik direktöründe olmasını beklediğimiz tüm değerlere sahip olduğuna şüphe yok" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DAVID MOYES KİMDİR?

Haberin Devamı

Futbolculuk döneminde savunmada oynayan ve 1980-1999 arası 7 takımda forma giyen David Moyes, 1999’da futbolu bıraktığı Preston North End’de antrenörlük kariyerine başladı. İskoç futbol adamı, Preston takımıyla çıktığı 243 maçta 113 galibiyet alınca dikkatleri çekti.

Premier Lig’in saygın takımlarından Everton ile 14 Mart 2002’de sözleşme imzalayan Moyes, 11 yıldır kulübün başındaydı.

HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER PATRON
Sir Alex Ferguson’un 27 yıllık Manchester macerasını sonlandıracağını açıklaması dünya spor kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Gazete manşetlerinin tamamı Ferguson’la süslenirken, futbol dünyasının önde gelen isimleri de Ferguson’a övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo eski hocasına Twitter hesabından teşekkür ederken, birlikte oldukları bir fotoğrafı da paylaşmayı ihmal etmedi. İşte Ferguson hakkında düşüncelerini paylaşan o isimler;

Cristiano Ronaldo (Real Madrid):
"Her şey için teşekkürler, patron"
Joseph Blatter (FIFA Başkanı): “2011 yılında Ferguson’a Altın Top galasında ödül vermek bir benim için büyük bir onur olduOrada 'top' teknik olarak çok uzun yıllar var olmuş birini ifade ediyordu”
David Gill (M.United direktörü): “16 unutulmaz sezon boyunca Sir Alex’in yanında çalışmaktan büyük gurur duydum”
Vincent Komany (Manchester City): "Sir Alex, tüm zamanların en iyi antrenörlerinden biri. 26 yıl boyunca elde ettiği başarılar şimdi onu onurlandırıyor”
Michael Owen (Manchester United): "En iyi antrenörün emri altında oynamış olmak benim için dünyanın en büyük ayrıcalığı oldu”
Giuseppe Rossi (Fiorentina): "Nasıl yarıştı! Sir Alex Ferguson tarafından çalıştırılmak büyük bir gururdu”
Cristian Tello (FC Barcelona): "26 sezon Manchester’ı çalıştıran Sir Alex Ferguson’a büyük hayranlık duyuyorum”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!