Ferguson'un ilk esame listesi satışta

Güncelleme Tarihi:

Fergusonun ilk esame listesi satışta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 17:31

Manchester United kariyerini sonlandıran efsane menajer Sir Alex Ferguson’a ait her şey açık artırmalarda satılmaya devam ediyor.

Futbol hayatına United'ın West Brom ile 5–5 berabere kaldığı maçta veda eden Sir Alex Ferguson'un çiğnediği son sakız internet üzerinden satışa çıkartılmış tam 420 bin Pound karşılığında alıcısını bulmuştu. Bu ilginç satışlardan biri de İskoç teknik adamın 1986 yılında kendi el yazısıyla doldurduğu esame listesi oldu.

8 Kasım 1986 tarihinde Manchester’ın başında ilk kez Oxford United maçına çıkan Ferguson’un o karşılaşma için belirlediği 11’in yazılı olduğu kâğıt yapılacak bir açık artırmayla satılacak. Çiğnediği sakızdan çok daha değerli olan bu kâğıdın yarım milyon Pound’un üstünde bir fiyata satılması beklenirken, Ferguson’un son maçta yazdığı 11’de tıpkı ilk yazdığı kadro kadar büyük ilgi gördü. 13 Mayıs 2013 tarihinde son 11’ini West Brom takımına karşı belirleyen Ferguson, görevde bulunduğu 26 yıl boyunca takımına 13 Premier Lig şampiyonluğu yaşattı.

İşte Ferguson’un ilk maçında sahaya sürdüğü 11: Chris Turner, Mike Duxbury, Arthur Albiston, Kevin Moran, Paul McGrath, Graeme Hogg, Clayton Blackmore, Remi Moses, Frank Stapleton, Peter Davenport, Peter Barnes, Jesper Olsen
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!