Fener'den AYM'ye 18 Temmuz dilekçesi

Güncelleme Tarihi:

Fenerden AYMye 18 Temmuz dilekçesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 01:09

Anayasa Mahkemesi’ne yazıyla başvuran Fenerbahçe Hukuk Kurulu, Devler Ligi kura çekiminin 18 Temmuz’da yapılacağına dikkat çekerek, haklarındaki kararın bu tarihten önce açıklanmasını istedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYANLAR Ligi’ne katılmak için kura çekimin kaçırmak istemeyen Fenerbahçe’de tek gündem maddesi Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) çıkacak karar. Sarı lacivertliler, her ne kadar AYM’nin kendileri lehine bir karar vermesini beklese de kararın gecikmesini de istemiyor. 18 Temmuz’daki Devler Ligi kura çekimine kadar nihai kararı almak isteyen Fenerbahçe’de Hukuk Kurulu, Anayasa Mahkemesi’ne yazılı bir dilekçe gönderdi.

ZARAR BÜYÜK OLUR

DİLEKÇEDE, adil yargılama hakkı konusunda yapılan başvuruya ilişkin AYM kararının, Şampiyonlar Ligi kura çekimi tarihi olan 18 Temmuz’dan önce açıklanmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca AYM’nin söz konusu kararını bu tarihten önce açıklaması için talepte bulunuldu. Aksi takdirde, yani kura çekiminden önce kararın açıklanmaması sonra halinde, sarı lacivertli kulüp açısında telafisi mümkün olmayacak zararların ortaya çıkacağının da altı çizildi.

Haberin Devamı

DİLEKÇE DÜN VERİLDİ

F.BAHÇE, dilekçesini dün AYM’ye iletti. Hatırlanacağı gibi Aziz Yıldırım’ın, “adil yargılanma hakkı” için başvurduğu AYM’nin kararını geçen hafta açıklaması bekleniyordu. Eğer olumlu bir karar çıkarsa sarı lacivertliler İsviçre Federal Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma, UEFA’ya da Devler Ligi’nde oynayabilmek için başvuracak.

‘İçerik kadar zamanlama da önemli’

F.BAHÇELİ Avukatlar Derneği, “Anayasa Mahkememizden bir an önce karar vermesini bekliyoruz” başlıklı bir açıklama yayımlayarak “Biz AYM’nin bu kararın içeriği kadar zamanlamasını da önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!