Fenerbahçe'yi düşünmüyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeyi düşünmüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 10:00

Sakatlıktan yeni çıkan Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephan Appiah'ın derdi başka.

Haberin Devamı

Fanatik gazetesinin haberine göre, 5 ay sonra sahalara dönüş yapan yıldız oyuncu, Fenerbahçe'yi değil, şimdiden 20 Ocak-10 Şubat tarihlerindeki Afrika Uluslar Şampiyonası'nı düşünmeye başladı.

Büyük önem veriyor

Geçen sezonun son maçını oynamadan bıçak altına yatan ve ancak 146 gün sonra sahalara dönüş yapabilen Stephen Appiah’ın aklında Fenerbahçe’den çok, 3 ay sonra yapılacak Afrika Uluslar Kupası var. Manisa maçının son 5 dakikasında forma giyebilen yıldız oyuncu, ülkesinde düzenlenecek ve 20 Ocak’ta başlayıp, 10 Şubat’ta sona erecek şampiyonada kaptanı olduğu Gana Milli Takımı’yla şampiyonluğa ulaşmanın hayalini kuruyor.

En az 4 maçta yok

Appiah, Afrika Şampiyonası nedeniyle Fenerbahçe’nin en az 4 lig maçında oynayamayacak. Bir hafta önceden milli takıma gideceği için 11-13 Ocak’ta oynanacak ikinci yarının ilk hafta maçında takımındaki yerini alamayacak olan Ganalı oyuncu, 18-20 Ocak’taki Gaziantep, 25-27 Ocak’taki Sivas ve 1-3 Şubat’taki Oftaş maçlarında da forma giyemeyecek, Gana finale kalırsa, 8-10 Şubat’taki Rize maçında da oynayamayacak.

Haberin Devamı

Yorgun dönecek

Bu arada Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan ve 2 maçta 4 puan elde eden Fenerbahçe, bir üst tura kalırsa ilk maçını 19-20 Şubat’ta oynayacak. Bu durumda yorucu bir tempodan çıkıp, yolculuk yapacağı için yıldız oyuncunun Devler Ligi ilk maçında oynaması da riske girecek. Birçok takımın transfer listesine bulunan Appiah’ın, hem ülkesinin başarısı hem de kendi geleceği için şampiyonaya büyük önem verdiği belirlendi.

Bir çok yıldız var

Afrika Şampiyonası, Appiah’ın dışında bazı Türk ve Avrupa takımlarını da etkileyecek. Galatasaray’da Kamerunlu Song, Beşiktaş’ta Senegalli Diatta, milli takıma çağrılmaları durumunda Appiah’la aynı kaderi paylaşacak. Barcelona’da Kamerunlu Eto’o, Fildişi Sahilli Yaya Touri, Sevillada Fildişi’nden Kone, Chelsea’de Fildişi’nde Drogba, Ganalı Essien ve Nijeryalı Mikel, şampiyonaya gidecek bazı yıldızlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!