Fenerbahçe'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 14:05

Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda dün akşam oynanan maçlara Hollanda basını geniş yer verdi. Inter'e sahasında 1-0 yenilen PSV Eindoven'i sert bir dille eleştiren gazeteler, Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetten övgü dolu sözlerle bahsettiler.

Haberin Devamı

PSV'nin dün akşam İnter karşısında sergilediği futbolu "Anlamsız ve hedefi olmayan" bir mücadele olarak değerlendiren ülkenin en çok satan gazetelerinden De Telegraaf, "Eindhoven temsilcisi, kış tatilinden sonra UEFA Kupası'nda mücadele edecek" başlığı ile kaleme aldığı haberinde, geçici teknik direktör Jan Wouters'u eleştirip, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığın kalite ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığı yorumunu yaptı.

Dün akşam Fenerbahçe'nin CSKA Moskova karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetini "haklı bir galibiyet" olarak değerlendiren gazete, kalite olarak Fenerbahçe'nin CSKA'dan çok üstün olduğunu dile getirerek, Alex'in attığı beraberlik golünden ise "Yetenekli ve usta bir futbolcu, attığı golle de kalitesini ispatladı" diyerek Brezilyalı yıldızdan övgü dolu sözlerle bahsetti ve Fenerbahçe'nin çok kaliteli bir takım olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

"PSV, ELİT GRUBUNUN DIŞINDA KALDI"

Şampiyonlar ligini, "Özel ve seçkin kulüplerden oluşan çok özel ve elit bir grup" olarak tanımlayan ülke gazetelerinden Algemeen Dagblad, dün akşam oynanan PSV- İnter maçını "PSV, Elit grubunun dışında kaldı" başlığı altında okurlarına duyurdu. Haberde "PSV, İstanbul, Moskova ve Milano macerasında başarısız oldu. Dün akşam ki maçta İtalya temsilcisi ise bu maceraya bir nokta koyarak PSV'yi Şampiyonlar Liginden dışarı attı" şeklinde yorum yaptı.

Fenerbahçe'nin dün akşam CSKA Moskova karşısında aldığı 3-1'lik galibiyete de değinen gazete "Fenerbahçe hata yapmadı" başlığı altında kaleme aldığı haberde "PSV, İstanbul'da oynanan maçtan bir sürpriz bekliyordu fakat beklenen olmadı ve sonuçta ise Fenerbahçe bir hata yapmadı" diyerek yaptığı değerlendirmede, Rusya'da liglerin iki hafta öncesinden bitmiş olduğunu dile getirerek, CSKA Moskova'nın 6 as oyuncusundan yoksun olarak çıktığı karşılaşmada, Fenerbahçe'ye ezici bir şekilde yenildiğini yazdı.

"PSV, YOLCULUĞUNA UEFA KUPASI'NDA DEVAM EDECEK"

De Trouw, diğer gazeteler gibi hemen hemen aynı başlığı kullanıp haberi okurlarına duyurdu. 'PSV, Avrupa'da ki futbol serüvenine UEFA'da devam edecek' başlığı altında kaleme aldığı PSV-Inter maçı haberinde, kalite ve oyun anlayışı olarak PSV'nin dün akşamki maç sonrasında Şampiyonlar liginden elenmesinin haklı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe- CSK Moskova maçını kısa bir şekilde kaleme alan gazete, Fenerbahçe'nin oynadığı futboldan övgü dolu sözlerle bahsederken "PSV'nin beklediği sürpriz gerçekleşmedi. Fenerbahçe, dün akşam Şükrü Saracoğlu cehenneminde konuk ettiği Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı oynadığı mükemmel futbol ile farklı bir şekilde yendi" diyerek, Fenerbahçe'nin gruptan çıkmasının haklı olduğu değerlendirmesini yaptı.

"İSTANBUL'DAN SÜPRİZ BİR HABER BEKLEYEN PSV, SEYİRCİSİNİ ÜZDÜ"

De Volkskrant gazetesi ise PSV'nin dün akşam almış olduğu mağlubiyeti "Taraftarlara yapılan haksızlık" olarak değerlendirdi. "İstanbul'dan sürpriz bir haber bekleyen PSV, dün akşam kendi evinde İnter karşısında aldığı mağlubiyetle seyircisini üzdü" ifadelerinin kullanıldığı haberde PSV'nin sergilediği futbol sert bir dille eleştirildi. Şampiyonlar Liginde son üç sezon son 16'ya kalıp başarılı olan PSV'nin bu sezon bunu başaramamış olmasını sezon öncesi kaliteli futbolcuların takımdan ayrılmasına bağlayan gazete , PSV'nin UEFA kupasında mücadele edecek olmasının kendileri için lüks bir gelişme olmadığını yazdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin dün akşamki başarısının beklenen bir galibiyet olduğunu belirten gazete "PSV, İstanbul'dan bir sürpriz bekliyordu fakat kadrosunda güçlü ve kaliteli isimler bulunduran Fenerbahçe, bu beklentiyi gerçekleştirmedi. Ezici bir futbolla CSKA'ya futbol ders verdi" diyerek Fenerbahçe'nin haklı bir şekilde son 16'ya kaldığını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!