Fenerbahçeliyim ama...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeliyim ama...
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 19:19

Avustralya Galatasaray Futbol Okulu resmi açılışı, düzenlenen tören ile Melbourne'de yapıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yurtdışındaki ilk futbol okulu olan Avustralya Galatasaray Futbol Okulu, Melbourne'de düzenlenen tören ile açıldı. Festival havasında gerçekleşen resmi açılışa Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan, Moreland Belediyesi Encümen Üyesi Öztürk Yıldız , öğrenci aileleri ve spor adamları ile birlikte yaklaşık 150 kişilik bir kalabalık katıldı.

TEMEL AMAÇ, BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK

Milli marşımızın söylenmesiyle başlayan törende Avustralya Galatasaray Futbol Okulu Basın Sorumlusu İsmail Göç bir konuşma yaptı. Göç, Galatasaray Kulübü'nün kuruluş hedefi olan "İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isime sahip olmak ve Türk olmayan takımları yenmek" doğrultusunda amaçlarının Avustralya'da yaşayan Türk çocuklarına spor yaptırarak fiziki gelişmelerine katkıda bulunmak, sosyal birer birey olmalarına yardımcı olmak ve aynı zamanda sağlıklı, başarılı sporcular yetiştirerek Galatasaray Kulübü'ne kazandırmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SAVAŞ ÇAM'DAN MESAJ VAR

İsmail Göç ayrıca, Galatasaray Futbol Okulları Genel Koordinatörü Savaş Çam'ın Avustralya Galatasaray Futbol Okulu'nun açılışı dolayısı ile yolladığı mesajı da okudu. Savaş Çam yolladığı mesajda, "Türkiye'de Futbol Okulu faaliyetlerinin doğuşunda öncü olan kulübümüz Galatasaray Spor Kulübü'nün yükseleceği sağlam temelleri oluşturmak amacıyla, faaliyetlerine bugünden itibaren resmen başlayacak olan ilk yurt dışı ve ilk kıtalararası futbol okulumuz olan Avustralya Melbourne Galatasaray Futbol Okulu'nun özel sporcularına, kıymetli velilerine ve de bu okulun açılmasında büyük uğraşlar veren değerli yöneticilerimize anavatan Türkiye'den kucak dolusu selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum" ifadeleri yer aldı.

"FENERBAHÇELİYİM AMA ..."

Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan ise yaptığı konuşmada kendisinin bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu fakat Galatasaray Futbol Okulunun açılışını yapmaktan çok büyük keyif aldığını söyledi. Genç sporculara "sporla ilgilenin" mesajı veren Nurhan, futbolun hayatın güzelliklerinden biri olduğunu söyledi. Başkonsolos Aydın Nurhan ayrıca Avustralya Galatasaray Futbol Okulu'nun tüm çalışmalarında arkalarına olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

SPORCULARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından son 40 yıl içerisinde Melbourne'de faaliyet gösteren Türk kulüpleri ve sporcularına birer ödül de verildi. Çalınan Galatasaray marşlarıyla birlikte kurdele kesildi ve gökyüzüne sarı-kırmızı renkli balonlar bırakıldı. Antrenman sahası içerisine giren Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan, topun arkasına geçerek penaltı atışı yaptı.

Avustralya Galatasaray Futbol Okulu'nun bünyesinde eğitim görecek olan 70 öğrencinin velileri de çocuklarını bu önemli günde yanlız bırakmadı. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen aileler Galatasaray formalı çocukları ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdiler.

Avustralya Galatasaray Futbol Okulu'nun Müdürlüğünü Osman Sağızlı antrenörlüklerini ise Ufuk Kubilayhan , Ahmet Uyanık,Adem Köse , Ercan Durnaoğlu ve Sedat Sır yürütmekte. Edinilen bilgiye göre Avustralya Galatasaray Futbol Okulu , Melbourne'nin ardından ikinci şubesini çok yakın zamanda Sidney'de açacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!