Fenerbahçe'den şahane yatırım

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeden şahane yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2009 00:00

İtalyan devi Milan, Brezilya Milli Takımı’nın değişmezleri arasında yer alan yıldız futbolcu için 10 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Ancak sarı lacivertli yönetim sambacı için ‘bekle ve gör’ politikası izliyor.

FENERBAHÇE’nin Brezilyalı yıldızı Andre Dos Santos, milli takımındaki sürekliliği ve istikrarlı çizgisi ile Avrupa’nın devlerinin dikkatini çekiyor. Sarı lacivertlilerin sezon başında Corinthians’tan Cristian Baroni ile birlikte renklerine bağladığı Dos Santos, son olarak İtalyan devi Milan’ın ilgi alanına girdi. Çizme’de yayın yapan ‘sportmediaset’ adlı internet sitesi kaynaklı habere göre Milan, F.Bahçe’ye kaptırdığı Brezilyalı sol kanat oyuncusunun peşini bırakmıyor.

3.5 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle sarı lacivertli takıma gelen 26 yaşındaki futbolcu, şimdiden değerini üçe katlamış durumda. Milan’ın bonservisi için 10 milyon Euro’yu gözden çıkardığı Brezilyalı yıldız, 2010 Dünya Kupası vizesi alan Brezilya Milli Takımı’nın Güney Afrika’da göstereceği performansa göre değerini daha da artırabilir.

Gerçek değerini bulmasını bekliyor

Fenerbahçe Yönetimi’nin 4 yıllık sözleşme imzaladığı Andre Dos Santos için “İyi bir yatırım” yorumunu yapan menajerler, sarı lacivertlilerin Güney Afrika’da 2010 yılında yapılacak Dünya Kupası’ndan sonra Brezilyalı yıldızı yüksek bir bonservis ücreti karşılığında satabileceğini savunuyor.
İtalyan devi Milan’ın teklif yapmaya hazırlandığı Dos Santos’la ilgili açıklama yapma gereğini duymayan Fenerbahçe Yönetimi’nin Brezilyalı yıldızın gerçek değerini bulmasını beklediği ifade edildi.

Aykut Kocaman üç kez izledi

Sezona mükemmel bir başlangıç yapıp nefis goller attıktan sonra, milli maçlar, Avrupa Ligi ve Süper Lig trafiğinden dolayı son haftalarda form grafiğinde düşüş yaşayan Andre Dos Santos’un alınmasında önemli pay sahibi olan Sportif Direktör Aykut Kocaman, Brezilya’da üç kez izlediği genç oyuncu için yönetime, “mutlaka alınmalı” raporunu sunmuştu. Çok yönlü bir oyuncu olan Dos Santos’un hem ofansif, hem de defansif anlamda yeteneğe sahip olduğunu vurgulayan Kocaman’ı dikkate alan Başkan Aziz Yıldırım da Daum’un onayını aldıktan sonra transferi gerçekleştirmişti.

CEYLAN Çalışkan: Dünya Kupası’ndan sonra değeri artar

DOS Santos, Brezilya Milli Takımı’nın önemli bir oyuncusu. Avrupa’da pek fazla tanınan biri değil. Şu aşamada en fazla 10 milyon Euro eder. Ancak Dünya Kupası’ndan sonra fiyatı yükselebilir. Göstereceği performansa göre kulübüne büyük para kazandırır. Büyük kulüplerin en çok dikkat ettiği şey, Brezilyalı futbolcuların Avrupa arenasındaki istikrarıdır. Bu sezon Fenerbahçe’de göstereceği performans çok önemli. Şu anda birçok kulübün Santos’u takip ettiğini düşünürsek, F.Bahçe’nin satması durumunda kazançlı olacağını söylemek mümkün.

MURAT Kuş: Fiyatını ancak F.Bahçe belirler

BREZİLYA Milli Takımı’nın vazgeçilmezi. Fenerbahçe Kulübü, Santos’u transfer ederek büyük iş başardı. Milan’ın onunla ilgilenmesi sürpriz değil. Baktığınız zaman Fenerbahçe’nin büyük hedefleri var. Bu yüzden biçilmez değeri var. Kaldı ki o günkü koşullarda fiyatını Fenerbahçe belirler. Satmak istedikleri taktirde, kulübün kasasına büyük gelir getirir. Ancak Fenerbahçe’nin bu oyuncuyu uzun vadede kullanmak istediğini biliyorum. O yüzden satacaklarını sanmıyorum. Çünkü satmak için almadılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!