Fenerbahçe'de 'yağlar' eriyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede yağlar eriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 10:40

Fenerbahçe'de futbolcuların yağ ölçümleri yapılırken, ortaya çıkan sonuç teknik heyeti sevindirdi. Sarı lacivertlilerin uzun zamandır uyguladığı bir program ile sporcuların yağ oranları kontrol altına alındı ve bu uygulama meyvesini verdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon başında 8.45 olan vücut yağ endeksi ortalaması bu sezon başı için yapılan ölçümler sonucunda 7.81'e düştüğü ortaya çıktı. En düşük oranlar Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'da çıktı. Futbolcuların kendilerine verilen programları harfiyen uyguladıkları ve tatilden fit döndükleri belirtildi. Yeni transfer Diego Ribas'ın da tatilde kendisine iyi baktığı ve formunu koruduğu ifade edildi.

BU ORAN NASIL DÜŞTÜ?

Yağ oranı kontrol altında tutulan futbolcularda her hangi birisinin yağ endeksinde bir değişiklik olması durumunda ekstra kardiyo antrenmanı uygulanıyor. Bunu neticesinde oyuncuların bir bir kontrol altında tutulan yağ endekslerinde artışa izin verilmiyor ve kademe kademe düşürülmesi amaçlanıyor. Bu uygulamada beslenmeye çok önemli bir yer tutuyor. Sarı lacivertli futbolcuların günlük beslenme progrmaında genellikle şu gıdalar yer alıyor.

Haberin Devamı

KAHVALTI
Peynir
Zeytin
Bal
Reçel
Tereyağı
Yumurta çeşitleri
Ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru kayısı
Meyve

ÖĞLEN
Balık/Tavuk/Et
Pide
Makarna/Pilav
Tatlı

AKŞAM
Balık/Tavuk/Et
Sulu yemekler (her gün farklı)
Çorba (Her gün farklı)
Pide
Makarna/Pilav
Salata
Tatlı

ERSUN YANAL DA ÇALIŞIYOR

Fenerbahçe'de sadece futbolcular değil, teknik heyet de çalışıyor. Kampa tıpkı futbolcuları gibi son derece fit gelen Ersun Yanal'ın nasıl bu kadar kilo verdiği ortaya çıktı. Tecrübeli hocanın, tatil için sadece futbolculara değil, teknik heyete de özel bir antrenman programı hazırlattığı ve bunun eksiksiz olarak uygulanmasını sağladığı öğrenildi. Ersun Yanal, bazı antrenmanların ardından sahada koşu yapıp 3 tur atarken, sonrasında da salonda çalışıyor. Geçen sezon ortasında kalbine stent takılan Yanal'ın, doktorların "Kilo ver" uyarısı nedeniyle bu kadar hassas davrandığı öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!