Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 00:00

Sarı lacivertli takım, yeni sezon öncesi ilk kez Kadıköy’de sahaya çıkıyor. Kulüp ve taraftar, şike söylentilerine büyük bir gövde gösterisiyle cevap vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kulübü, bugünkü Shakhtar Donetsk maçı öncesi taraftarına duygusal bir çağrı yaptı. Bir taraftar derneği üyesinin taraftara seslenişini içeren yazıyı, resmi internet sitesinde yayınlayan sarı lacivertliler, “21 Temmuz akşamı Şükrü Saracoğlu’nda bir maç oynanacak. Ama bu, sadece bir futbol maçı değil.  O akşam Kadıköy semaları sarı lacivert aşka boyanacak. Lacivert gökyüzü sapsarı bir tutkuyla alev alacak.  O akşam Fenerbahçe ruhu, kendisini yok sayanlara meydan okuyacak. Yeri göğü Fenerbahçe şarkıları çınlatacak” dedi. “Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor” başlığıyla yayınlanan metinde, özetle şu ifadeler yer aldı:

Tarihe gönderme

“21 Temmuz akşamı seni Aykut Kocaman beklemiyor. Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Alex değil seni bekleyen. 

Mabedim dediğin yerin arsasını kendi cebinden verdiği parayla satın alan 104 yıllık efsanenin kurucu başkanı Nurizade Ziya Bey bekliyor.

Kulübün sıkıntılı ilk yıllarında adını değiştirmesi karşılığında diğer kulüplerle birleşmesi teklif edildiğinde ‘Fenerbahçe Ben’im’ diyerek kulübün adının ve kimliğinin kuruluşundan henüz iki yıl sonra tarihe karışmasını engelleyen Ayetullah Bey bekliyor.

Fenerbahçe’nin kuruluş toplantısına ev sahipliği yapan ilk kaptan Enver Necip Bey bekliyor.

Göğsünde gururla taşıdığın armayı çizerek, nesilden nesile aktarılan bir sevda mührüne imza atan Topuz Hikmet bekliyor.

1914’te şehit olduğunda üniformasının altında Fenerbahçe forması olan üsteğmen Sadık Bey, Çanakkale şehidi piyade teğmen Burettin Bey, at sırtında cepheden sahaya, sahadan cepheye koşarken şehit düşen sağ bek Emirzade Arif Bey bekliyor.

Haberin Devamı

Başkanın ve yöneticilerin seni bekliyor

Kurtuluş Savaşı’nda cepheye gitmekten korktukları için takımdan ayrılan futbolculara ‘Ne siz, ne de sizlerin paşaları bu kulübü yıkamayacak! Sizler ve sizler gibilerin üç kuruşluk menfaate eğilen karakterleri ile bu kulüp yasayacaksa ölsün daha iyi. Bu vatan bizimdir, gittiğiniz yer sizin olsun’ diyen Fenerbahçe’nin asil kaptanı, hocası, başkanı Galip Kulaksızoğlu bekliyor. Mabedine adı verilen, delicesine sevdiği renklere başkanlık yapmayı Başbakanlıktan önde tutan Şükrü Saracoğlu bekliyor.
Duymuyor musun?
Ve ‘Darağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe’ diyen Başkanın ve yöneticilerin seni bekliyor. Seni 21 Temmuz akşamı Fenerbahçe bekliyor. Sen! Sarı lacivert renklere gönül vermiş Fenerbahçeli. Günlerdir kulaklarında, kalbinde yankılanan sesi duyuyor musun? Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor.”

Haberin Devamı

Şükrü Saracoğlu hasreti bugün sona eriyor

Fenerbahçe ile teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu’nun yaptığı Ukrayna Şampiyonu Shakhtar arasındaki maç Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak. Mücadele, D Smart platformundaki Euro Futbol kanalından ve HD olarak da 55. kanal HD4MEN’da canlı yayınlanacak.
Sezon öncesi 3. hazırlık maçına çıkacak olan sarı lacivertliler, Belçika’da katıldıkları 3’lü turnuvada Twente’ye 4-3 yenilmiş, Standard Liege’i ise 3-1 yenerek şampiyon olmuştu.

Bu maçta siyaset yasak

F.Bahçe-Shakhtar karşılaşmasında; 1. Her pankart içeri sokulmayacak.  2. Derbi önlemleri alınacak. 3. Siyasi içerikli mesajlara izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

Pankartlara denetim

Stat yönetimi tüm pankartları kontrol edecek. Fenerbahçe’yi zora sokacak pankartlara izin verilmeyecek. Münferit olarak sokulan pankartlar da anında toplatılacak.

Siyasi mesaj yok

Daha önce F.Bahçe tribünlerinde açılan “Sandıkta görüşürüz Mesut Bey” pankartının bir benzerinin açılmaması için yönetim, tüm tribün gruplarını uyardı. Karşılaşmaya kesinlikle siyaset sokulmayacak.

Derbi maçı önlemi

Güvenlik güçleri tıpkı bir derbi maçı gibi önlem alacak. Binin üzerinde polis statta ve çevresinde görev yapacak. Herhangi bir taşkınlığın önlenmesi için polis stat dışında hazır bekleyecek.

Siyasi mesaj yok

Daha önce F.Bahçe tribünlerinde açılan “Sandıkta görüşürüz Mesut Bey” pankartının bir benzerinin açılmaması için yönetim, tüm tribün gruplarını uyardı. Karşılaşmaya kesinlikle siyaset sokulmayacak.

Haberin Devamı

Takım kenetlendi

Fenerbahçeli futbolcular maça büyük önem veriyor. Sarı lacivertliler, bu karşılaşmada gerçek güçlerini göstererek, şampiyonluğun saha içinde kazanıldığını ispat etmeye çalışacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!