Fenerbahçe Edremit'ten göçenlerle eşleşti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Edremitten göçenlerle eşleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 14:31

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımı ile eşleşti. İştew rakibin tarihi ve öne çıkan özellikleri.

Haberin Devamı

1923 yılında çoğunluğu Türkiye'den, Edremit'ten göçen gençler tarafından kurulan Atromitos'un kelime anlamı 'korkusuzlar.' Kulübün ilk başkanı da yine Anadolu'dan göçen doktor Iosif Chouroukchoglou.

Lacivert beyazlı takım maçlarını 10 bin 200 kişi kapasiteli Peristeri Stadyumu'nda oyanuyor. Geçtiğimiz sezonu Yunanistan Ligi'nde 5. sırada bitiren Atromitos, 34 hafta sonunda 14 galibiyet ve 12 beraberlik alırken 8 karşılaşmada da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Atina ekibi bu maçlarda 43 gol bulurken kendi kalesinde ise 27 gol gördü.

Teknik direktörlüğünü Michalis Grhgoriou'nun yaptığı Atromitos'un forvetinde bir dönem Liverpool forması da giyen Fransız Anthony Le Tallec ve orta sahasında tecrübeli Brezilyalı Santana Brito öne çıkan isimler.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 6 ay görev yaptığı Olympiakos'un başında Atromitos'a karşı 1 kez mücadele etti.

Olympiakos, iç sahada oynadığı mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanmıştı. Olympiakos'un gollerini Affellay ve Mitroglou atmış; Atromitos'un tek sayısı ise Marcelinho'dan gelmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan Yunan ekibi Atromitos, geçtiğimiz ay temsilcimiz Başakşehir Futbol Kulübü ile bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Sokol Cikalleshi'nin tek golüyle mağlup olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!