Fenerbahçe değil "Şampiyon Spor Kulübü"

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe değil Şampiyon Spor Kulübü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 09:57

Fenerbahçe "altın" sezonunu yaşıyor...

Haberin Devamı

Geçen hafta yazdığımız haberde sarı-lacivertli kulübün her branşta iddialı olduğunu ve kazandığı şampiyonluklardan bahsetmiştik. 1 hafta içinde yeni bir şampiyonluk bayan voleybol takımından geldi.

Özellikle Aziz Yıldırım başkanlığında tüm branşlara yatırım yapan ve senelerdir bunun meyvelerini toplayan Fenerbahçe, parlak bir sezon daha yaşıyor. 2009 sezonunda 13 branşta şampiyonluk yaşayan sarı-lacivertli kulüp, bu sene de tarihi bir başarıyla burun buruna geldi. Sporun bir çok dalında; çimde, parkede, havuzda, ringde, kısacası hemen hemen heryerde rakipsiz olan sarı-lacivertlilerde Fenerbahçe Acıbadem takımının şampiyonluğu ile birlikte bu sezon şu ana kadar yakaladığı başarılar şöyle:

BASKETBOL

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, final serisinde Galatasaray Medical Park'ı 3-1 mağlup ederek, toplamda 9, üst üste de 6. kez şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Küçük Bayan Basketbol Takımı, Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası final maçında Botaş'ı 54-53 mağlup ederek, Türkiye Şampiyonu oldu.

Beko basketbol liginde Fenerbahçe Ülker dolu dizgin yoluna devam ediyor. Erkek basketbolcular ligde normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi

Avrupa'da Final-Four kapısından dönen, Türkiye Kupası'nda zafere uzanan Fenerbahçe Ülker'de şimdi hedef lig şampiyonluğu. Efes'i devirip, ligi zirvede bitirmeyi garantileyen ve rakibine karşı muhtemel bir eşleşmede seriye 1-0 önde başlayacak olan Kanarya'da herkes şampiyonluğa yürekten inanıyor.

VOLEYBOL

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Arkas Spor'u 3-0 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve 2010-2011 Sezonu Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Koşuyolu Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup ederek, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Küçük Erkekler İstanbul Voleybol Ligi'nin son haftasında Galatarasay'ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluğunu ilan etti.

BAYANLAR HEM DÜNYA ŞAMPİYONU HEM DE ÜST ÜSTE 3. KEZ LİG ŞAMPİYONU OLDU

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası Finali'nde Brezilya ekibi Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Bu büyük onurun sahibi olan Fenerbahçe Acıbadem hiçbir rakibine set vermeden bu kupaya ulaşmış oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Acıbadem ligde ise dün Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u bir kez daha yenerek kupaya uzandı.

Taraftarların, "Sarı Melekler" lakabını taktığı bayan voleybol takımı, üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı.

Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Türkiye Şampiyonluğu kazanan, Şampiyonlar Ligi'nde 2.'lik alan Fenerbahçe Acıbadem artık Avrupa Şampiyonluğu istiyor.

DİĞER SPORLAR...

Kürek Şubesi sporcuları, Türkiye Kürek Federasyonu bünyesinde Sapanca'da organize edilen Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda elde ettikleri başarılı sonuçlar ile kupaya uzandı. Fenerbahçe yarışları 576 puanla birinci, Şişecam Kürek 272 puanla ikinci, Anadoluhisarı 195 puanla üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Boksörler ise Ankara Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ile Boks Spor İl Temsilciliği tarafından 29 Nisan 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen Ulusal Egemenlik Boks Kupası'nın sahibi oldu. Şampiyonaya 19 sporcu ile katılan sporcular 130 sporcu arasından 18 altın 1 gümüş madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu.

Yüzmede, İstanbul Teknik Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Türkiye Açık Yaş Bireysel Yüzme Şampiyonası final yarışları ile tamamlandı. Fenerbahçeli yüzücüler şampiyonanın son gününde 2 yeni Türkiye rekorunun sahibi oldular.

Organizasyonun beşinci ve son gününde, 50 metre kelebek 17-18 yaş bayanlarda, Ezgi Yazıcı 28.33'lük derecesi ile Türkiye rekoru kırarken, aynı zamanda Dünya Gençler Şampiyonası barajını aşmayı başardı. 50 metre serbestte ise 22.73'lük derecesi ile birinci olan Demir Atasoy da Dünya Şampiyonası'nda Milli Takım adına mücadele edecek. Zeynep Büşra Önal ise 200 metre serbest yıldızlarda, 2.08.76'lık derecesi ile Türkiye rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Atletizm Şubesi'nin sporcularından Milli ciritçi Fatih Avan, 80.19'luk derecesiyle kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı.

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 23 yaş altında mücadele eden Milli ciritçi Fatih Avan, 80.19'luk derecesiyle Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

Fenerbahçe Atletizm Şubesi, Denizli'de düzenlenen Türkiye Kulüpler Arası Kros Ligi'nde takım halinde şampiyon oldu.

VE FUTBOL...

Fenerbahçe U-15 Futbol Takımı, Nike Premier Cup U15 Finali'nde Beşiktaş'ı penaltılar sonrasında mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Sarı-Lacivertli takım bu galibiyetle 12-15 Mayıs tarihlerinde Budapeşte'de düzenlenecek Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Haberin Devamı

A takım ise lider olarak Süper Lig'in son 2 haftasına girdi. Sarı-Kanarya kalan 2 maçını kazandığı takdirde Trabzonspor'un maç sonuçlarını beklemeden 18. şampiyonluğunu ilan edecek.

ALİ KOÇ: " PAZAR GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALIP 4. KUPAMIZA BÜYÜK BİR ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, bayan voleybol takımının şampiyon olmasının ardından yaptığı açıklamada "5'i bir yerde" temennisinin hatırlatılması üzerine, bayan basketbol, erkek voleybol ve bayan voleybol takımlarını kastederek şunları söyledi:

"3 oldu, hayırlı olsun. Zorlu bir maç oldu. Avrupa şampiyonunu 3 kere üst üste yenmek çok başarılı bir sonuç. Rakibimizi de tebrik etmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde ettiler. Tüm teknik kadromuzu ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. 3-0'a inanmışlardı, biz de şampiyonluğa inanmıştık. Fenerbahçe emin adımlarla hedeflerine yürüyor. İnşallah pazar günü çok önemli bir galibiyet alıp 4. kupamıza büyük bir adım atmış olacağız."

Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay ise şampiyonluğun gurur verici olduğunu belirterek, "Bir tarafta Avrupa şampiyonu, bir tarafta dünya şampiyonu, herkes gördü gerçek şampiyonu. Tüm oyuncuları, teknik heyeti tebrik ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!