Fazıl Say'dan Ankara katliamı bestesi

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Saydan Ankara katliamı bestesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 15:33

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 10 Ekim'de Ankara Garı'nda meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir beste yaptı. Say, bestesini sosyal medya hesabında paylaştı.

Haberin Devamı

Fazıl Say, yeni bestesiyle ilgili kısa videoyu "Yeni beste çalışması. Doğmakta olan beste. 10 Ekim katliamında kaybettiklerimizin anısına düşünceler" notuyla takipçileriyle paylaştı. Ünlü piyanistin paylaşımı, takipçileri tarafından beğeniyle karşılandı.



DEDİĞİNİ YAPTI YİTİRDİKLERİMİZİ MÜZİKLE ANDI

Haberin Devamı

Genç yaşında dünyadaki sayılı piyanistin arasına giren Fazıl Say, Türkiye’de sadece müziğiyle değil politik çıkışlarıyla da gündem olan bir isim. Sosyal medyadaki bir paylaşımı nedeniyle yargılanmasının ardından uzun süre polemiklerden uzak kalmaya itina gösterse de bir eleştiriye kayıtsız kalamadı.

Geçtiğimiz aylarda terör olaylarına ve şehitlere rağmen yeni kurdukları Nâzım Hikmet Korosu’nun konserlerini iptal etmediği için hedef tahtasına koyulmuştu. Say, eleştirilere Cumhuriyet gazetesindeki köşesinden şu sözlerle yanıt vermişti, “Müzikle anarsınız kayıplarınızı, müzikle tedavi edersiniz toplumun yaralarını ve müzik dilidir ‘barış’ diye haykırmanın en evrensel yolu müzik dilidir. ‘Nâzım Oratoryosu’ aslında bir nevi ağıttır. ‘Şehitler’ bölümünü hatırlayın. ‘Üç Selvi’ bölümünü hatırlayın. Genco Erkal’ın melodrama çevirdiği ‘Çocuklar ölebilir yarın’ haykırışını hatırlayın. 

 

BAKMADAN GEÇME!