Favori olmak zordur

Güncelleme Tarihi:

Favori olmak zordur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, “Galatasaray, Tobol’la kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir” diyerek temkinli konuştu.

GALATASARAY’ın dünyaca ünlü Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard, Kazakistan’da mütevazı davranışlarıyla ders verirken, maç için de temkinli konuştu. Havaalanındaki pasaport kontrolü sırasında bir bayan görevli kendisine, “Siz önden buyurun” deyince, Hollandalı çalıştırıcı, “Hayır tüm takım geçsin ben sonra geçerim” yanıtını verdi. Kostanay’daki havalimanından dışarı çıktığı zaman bir grup futbolseverin etrafını çevirdiği Rijkaard, kendisiyle fotoğraf çektirmek için yarışan hayranlarını kırmadı.
Futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel ile şakalaşan ve “Saat kaç?”, “Çocuklar nasıl?” gibi Türkçe cümleler kuran Hollandalı teknik adama, sarı kırmızılı yönetici, “Hoca sen bu işi kısa zamanda çözeceksin” karşılığını verdi.

Organize olmalıyız

Karşılaşmanın oynanacağı Tcentralny Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, “Tabii ki G.Saray, FC Tobol’la kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir. Rakibimiz için burada büyük bir fırsat var. Taraftarlarıyla bütünleşip, iyi oynayacaklardır. Biz de iyi organize olmalıyız. İyi oynayıp, avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz’’ diye konuştu.

H.Şükür neden yok?

Milli oyuncuları 90 dakika kullanmaları gerektiğini savunan Rijkaard, “Bizimle birlikte daha fazla zaman geçirmiş ve maç oynamış isimlere yer vermeyi düşünüyorum” derken, Kazakistanlı bir gazetecinin, “Hakan Şükür ve Okan Buruk gibi önemli isimler yeni dönemde neden kadroda yok? Bu durum sizi nasıl etkiler?” şeklindeki sorusuna, “Büyük futbolcuları hatırlamak güzeldir ve hatıraları hep anılacaktır. Bazıları gider, bazıları gelir. Biz şimdi genç oyuncularla çalışıyoruz. Önemli olan onların arasında da bu tip futbolcuları takımımıza katabilmek’’ yanıtını verdi.
Hollandalı teknik adam, maç kasetlerini izlediği Tobol’un organize bir takım olduğunu belirtirken, “Sistemlerine uyarak oynuyorlar ve sistemlerinin dışına çıkmıyorlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!