Fatih Terim de aynısını yaşamıştı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim de aynısını yaşamıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 15:31

Alex de Souza’nın teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunlar yüzünden Fenerbahçe ile olan sözleşmesini feshetmesi akıllara efsane futbolcular ve teknik direktörler arasında yaşanan sorunları getirdi.

Haberin Devamı

Zamanının önemli futbolcuları ve antrenörleri arasında yaşanan gerilimlerin en büyük ve unutulmazı Manchester United’ın efsane menajeri Alex Ferguson ve David Beckham arasında yaşanan “krampon fırlatma” vakasıdır. Futbol tarihinin unutulmaz olayları arasında yerini alan bu kavga hala konuşulmaya devam ediyor.

Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Jose Mourinho ile İspanyol futbolcu Sergio Ramos arasında son dönemde yaşanan gerginlik bu serinin son örneği olarak gazete sayfalarını süslemeye devam ediyor.

Alex Ferguson-David Beckham

Futbol dünyasında en çok ses getiren 'krampon fırlatma vakası' İngiltere'de Alex Ferguson ile David Beckham arasında yaşanmıştı. 2003 yılında Manchester United'ın Arsenal'a yenilerek elendiği Federasyon Kupası maçından sonra Menejer Alex Ferguson'ın savurduğu krampon Beckham'ın suratına gelmiş, yıldız futbolcunun kaşına iki dikiş atılmıştı. Olaydan sonra David Beckham o yıl Manchester United'den ayrılıp Real Madrid'in yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Fatih Terim-Paolo Maldini

Bir dönem İtalya’nın AC Milan takımına transfer olan Fatih Terim kulübün simge isimlerinden Paolo Maldini’yi takımdan kesmeye başlayınca ikili arasında yaşanan kriz sonrası kaybeden Terim olmuştu.

Bu konuda çok çeşitli spekülasyonlar üretilse de Fatih Terim’in Milan macerasının bitiş nedenlerinin başında Inzaghi’nin Torino maçında kaçırdığı penaltı ve takımın lideri Maldini geliyordu.

Pep Guardiola-Zlatan İbrahimoviç

Tarihin en büyük takaslarından biriyle Barcelona’nın yolunu tutan İbrahimoviç’in Camp Nou macerası fazla uzun sürmedi. Teknik direktör Pep Guardiola ile yaşadığı sorunlar ve yaptığı sert açıklamalar nedeniyle hedef adam haline gelen İbrahimoviç, AC Milan’a kiralık olarak verildi.

Andre Villas-Boas-Frank Lampard

Porto’da yaşadığı başarıların ardından büyük maliyetlerle Chelsea’nin yolunu tutan Portekizli teknik adam Andre Villas-Boas’ın Ada macerası kısa sürdü. Uygulamak istediği felsefeyle takımın önemli isimlerini karşısına alan Boas’ın sonunu hazırlayan isim ise Lampard oldu. Tecrübeli futbolcu takım üzerindeki gücünü kullanarak Boas’ın 40 maç sonunda takımdan gönderilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Antonio Conte-Del Piero

Juventus’un efsane futbolcusu Del Piero’nun Siyah Beyaz renklere olan aşkı onun takımda kalmasına yeterli olmadı. Yıllar boyu hizmet ettiği Juventus’tan küme düşürüldüğü sezonda bile vazgeçmeyen Del Piero, teknik direktör Conte ile yaşadığı savaşta kaybeden isim oldu. Kulüp İtalyan futbolcunun forma numarasının emekliye ayrılacağını açıklamış ancak Del Piero genç yeteneklerin Juventus’un 10 numarasını giyme hayallerini yıkmak istemediğini belirtmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!