F1 torpilli Renault’lar Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

F1 torpilli Renault’lar Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Formula 1’in en başarılı markalarından biri olan Renault, motorsporlarında kazandığı tecrübeyi ürettiği otomobillere aktarmaya devam ediyor. Renault’un Formula 1 teknolojileri ile donattığı Megane Renault Sport ve Clio Renault Sport modelleri Türkiye’de satışa sunuldu. Markanın en yeni sportif modeli olan Clio Renault Sport, sahip olduğu rüzgar difüzörü ile daha ilk bakışta bu felsefenin doğruluğunu kanıtlıyor.

Genişletilen ön çamurlukları ve yanlardaki hava girişleri ile çok agresif bir karaktere sahip olan Clio RS’in asıl can alıcı noktası ise motor kaputunun altında yatıyor. 2.0 litre hacmindeki motor 197 beygir güç ve 215 Nm’lik tork üretiyor. 6 vitesli şanzıman ile birleşen motor, Clio RS’i 6.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor ve 218 km/s’lik maksimum hız sağlıyor. Aracın iç mekanına geçildiğinde ise sportifliğin sadece dış tasarımda kalmadığı görülüyor. Alüminyum pedallar ve gri dikişli ve kırmızı ’0 nokta’ işaretli, delikli deri kaplı direksiyon simidi sayesinde sportif ruh ön plana çıkıyor.

Megane ailesinin maruz kaldığı makyaj operasyonundan nasibini alan Megane RS, daha çarpıcı bir ifadeye kavuşmuş. Üstün yol tutuşu ile büyük beğeni kazanan Megane Renault Sport, konfor, sürüş keyfi ve yol hakimiyeti unsurlarını birleştiren sportif bir şasi üzerine oturtulmuş. Renault’nun Motor Mühendisliği departmanı ile Renault Sport Technologies tarafından ortaklaşa geliştirilen bu versiyon, atmosferik 2.0 16v (F4R) motordan türetilmiş. 5500 d/d’da 225 beygir güç, 3000 d/d’de 300 Nm tork üreten turbo motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla yönetiliyor. Maksimum 235 km/s hıza ulaşabilen Megane RS’in 0-100 km/s hızlanması ise 6.5 saniyede gerçekleşiyor. Dünyaca ünlü spor otomobillerde kullanılan Brembo fren sistemi ile donatılan Megane RS, güvenliği de elden bırakmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!