F1 öncesi İstanbul’da düzenlenen etkinlikler

Güncelleme Tarihi:

F1 öncesi İstanbul’da düzenlenen etkinlikler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 00:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası ülkemize geldiği dördüncü yılında ilk yılını mumla arayan organizasyonlara şahit oluyorsa da yine de düzenlenen bazı etkinlikler seyircileri memnun edecek gibi görünüyor.

Bunlardan ilki olan Lewis Hamilton, Vodafone tarafından düzenlenen kampanyanın baş aktörü olmuş durumda. Vodafone, 9-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Türkiye Grand Prix’si kapsamında Formula 1 tutkunlarına Lewis Hamilton’la tur atma şansı veriyor. Çekilişle belirlenecek bir şanslı kişi, Hamilton’un kendisine bizzat açacağı telefona yanıt vererek 10 Mayıs’ta efsane pilotla Formula 1 pistinde özel aracıyla birlikte tur atma şansını kazanacak. Bu etkinliğin dışında, sporsor şirketler ve markalar birbirinden ilginç parti ve organizasyonlara imza atacak. Tarkan’lı F1 partisinden, lunaparklı tanıtıma kadar birbirinden ilginç bir çok organizasyona imza atılacak.

Öğrencilere bedava bilet

Vodafone aynı zamanda, Formula 1 etkinlikleri kapsamında Biletix’ten Formula 1 bileti alan öğrencileri sevindirecek "öğrenci paketi" hazırladı. Gençlere özel paket kapsamında (bugün son gün) Biletix’ten 3. tribün için 2 bronz Formula 1 bileti alan tüm Vodafone’lu öğrenciler, bedava bir bilet kazanacak. Formula 1 heyecanını arkadaşlarıyla yaşamak isteyen Vodafone hat sahibi gençlerin, "GENC" yazıp 3134’e SMS yollamaları ve gönderilecek kod numarası ve öğrenci kimlikleriyle birlikte yarış günleri İstanbul Park’taki Biletix gişesine başvurmaları gerekiyor. Kampanyaya katılmak için öğrenci olma ve 3. tribünden 2 bronz bilet alma şartı aranıyor.

BMW pilotlarıyla tanışma

BMW Sauber F1 takımıyla Formula 1 heyecanını paylaşmak ve takımın bir parçası olmak BMW Sauber F1 Pit Lane Park ile gerçek oluyor. 9-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Bostancı’da kurulacak olan ve Formula 1 heyecanını yaşatacak BMW Sauber F1 Pit Lane Park’ta F1 pilotlarıyla tanışabilir, pilotların şovlarıyla coşabilir ve pit alanında pit stop heyecanını tüm gerçekliğiyle yaşama imkanı sunuluyor. BMW Sauber F1 Pit Lane Park 9 Mayıs’ta saat 18.00’e kadar, 10 ve 11 Mayıs günleri ise saat 22.00’ye kadar açık olacak.

Lunapark’lı tanıtım

Formula 1’İn iddialı takımlarından McLaren Mercedes, Türk izleyicilerine sürpriz hazırladı. Mercedes-Benz Türk, takım pilotları Lewis Hamilton ve Heike Kovalainen’in de katılacağı Maçka Lunaparkı’nda 8 Mayıs Perşembe günü F1 partisi düzenleyecek. Partide, Mercedes’in yeni modelleri Sl ve SLK, Hamilton ve Kovalainen tarafından tanıtılacak.

Kanyon’da Formula 1 festivali

Renault, F1 heyecanını Kanyon alışveriş merkezinde yaşatıyor. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Renault Festival TIR’ında bulunan 2 adet simülatörle Formula 1 heyecanını gerçek bir pilot gibi yaşayarak, 5 adet yarış kioskunda diğer pilotlarla yarışabiliyor.

Schumi’nin aracı sergilenecek

Shell, Ferrari’nin emekli pilotu Michael Schumacher’in pistlerde kullandığı araçla görünüm olarak birebir aynı olan Ferrari orijinal Formula 1 araçları, 11 Mayıs’a kadar akaryakıt istasyonlarında yarış tutkunlarıyla buluşacak.

Hamilton Troya’da

McLaren Mercedes Lewis Hamilton, 2008 Formula 1 Dünya Türkiye Grand Prix’i öncesinde Mustafa Erdoğan’ın yönettiği ’Troya’ gösterisinde yer alacak. Lewis Hamilton, F1 yarışı öncesinde yarın Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Troya özel gösterisinde rol alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!