F.Bahçe ve Trabzon'a ceza

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe ve Trabzona ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 16:28

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ligin son haftasında Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor'a 130 bin TL para cezası verdi. Kurul ayrıca Fenerbahçe'yi 25 bin, Gaziantepspor'u da 35 bin TL para cezası ile cezalandırdı.

Haberin Devamı

PFDK'dan yapılan açıklamada, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile oyuncu kriterlerine uyulmaması nedeniyle Trabzonspor Kulübüne toplam 130 bin lira, Fenerbahçe Kulübüne ise Sivasspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 25 bin lira para cezası verildiği bildirildi.

Ayrıca, Ankaragücü futbolcusu Stanislav Sestak'a, Medical Park Antalyaspor maçında ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası verildiği, cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk maçı takiben başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Bu arada, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçında Trabzonspor antrenörü Mehmet Necip Kulaksızoğlu'nun, müsabaka hakemine yönelik hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

PFDK'nın verdiği cezalar şöyle:

3 maç: Mehmet Necip Kulaksızoğlu (Trabzonspor antrenörü), Mert Er Estik (Bursa Nilüferspor futbolcusu)
2 maç: Stanislav Sestak (Ankaragücü futbolcusu), Fırat Sağseğen (Bursa Nilüferspor futbolcusu), Mansur Çalar (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor futbolcusu)
130 bin lira: Trabzonspor Kulübü
35 bin lira: Gaziantepspor Kulübü
25 bin lira: Fenerbahçe Kulübü
17 bin lira: Bandırmaspor Kulübü
5 bin lira: Sakaryaspor Kulübü
Bin 500 lira: Bursa Nilüferspor Kulübü
Bin lira: Altınordu Kulübü
Bin 50 lira: Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!