F.Bahçe maçı daha zor olurdu

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe maçı daha zor olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 13:11

Glasgow Rangers'ın teknik direktörü Walter Smith, Bursaspor yerine Türkiye'den Fenerbahçe veya Galatasaray gibi daha bilinen takımlarla eşleşseydiler bu maçların daha zor geçmesinin bekleneceğini belirterek, “Ama Bursaspor'un ligde bu takımların üzerinde yer alması, onların çok güçlü olduğunu ve küçümsenmemesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Glasgow Rangers'ın resmi internet sitesinde, kulübün teknik direktörü Walter Smith'in Şampiyonlar Ligi kuralarıyla ilgili görüşlerine yer verildi.

Smith, grupta Manchester United, Valencia ve Bursaspor ile yapacakları maçların, kendileri için zorlu bir test niteliğinde olduğunu belirterek, geçen sezona göre futbollarını geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

“Bu seviyedeki Şampiyonlar Ligi eşleşmelerinden bekleneceği üzere bütün maçlarımız zorlu geçecek” diyen Smith, şunları ifade etti:
“Manchester United, grubun açık favorisi. Valencia ise dünyanın en büyük iki kulübünün bulunduğu ligde mücadele ediyor. La Liga'nın üçüncü büyük kulübü. İspanyol Ligi'nin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz ve geçen sezon ki Sevilla eşleşmesinde bunu gördük. İspanya seyahatimizde ne beklediğimizi iyi biliyoruz.”

Smith, dördüncü torbada çok fazla seyahat zorluğu yaşamayacakları bir takımın çıkmasını beklediğini hatırlatarak, bu açıdan 4. torbadan Bursaspor'un çıkmasından memnun olduğunu dile getirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk 32 takım arasında takım puanı en düşük olan takımın Bursaspor olduğunu belirten Smith, geçen sezon ilk kez Türkiye Ligi'nde şampiyonluk elde eden yeşil-beyazlıların, Şampiyonlar Ligi maçlarıyla sert bir testten geçeceğine dikkati çekti.

36 YIL SONRA YİNE KARŞILAŞACAK

1974-1975 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası ikinci turunda Bursaspor'a elenen İskoç takımı Dundee United'ın formasını giyen Smith, şunları kaydetti:
“1970'lerin ortasında Bursaspor'a karşı oynadığımı hatırlıyorum, ama bu çok uzun zaman önceydi. Tek hatırladığım kaybettiğimiz. Onlar için geçen sezon ilk lig şampiyonluğunu kazanmaları büyük bir başarıydı ve bu bize alçak gönüllü bir takımdan daha fazlası olduklarını gösteriyor. Bursaspor yerine Türkiye'den Fenerbahçe veya Galatasaray gibi daha bilinen takımlarla eşleşseydik bu maçların daha zor geçmesi beklenirdi. Ama Bursaspor'un ligde bu takımların üzerinde yer alması, onların çok güçlü olduğunu ve küçümsenmemesi gerektiğini gösteriyor.”

GEÇEN SEZON Kİ AVRUPA BAŞARISIZLIĞI

Walter Smith, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçlara da değinerek, “Evimizde oynadığımız maçlarda daha iyi sonuçlar almalıyız. Bu açıdan grupta Manchester United deplasmanından sonra üst üste evimizde oynayacağımız iki maç, büyük önem taşıyor” dedi.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden Glasgow Rangers, kendi evinde oynadığı maçlarda Sevilla ve Unirea Urziceni'ye (Romanya) 4-1, VfB Stuttgrat'a (Almanya) 2-0 yenilmişti, deplasman maçlarında ise Sevilla'ya 1-0 yenilmiş, diğer iki rakibiyle ise 1-1'lik sonuçlarla berabere kalarak, grubunda son sırada yer almıştı.
Bu sezona Kilmarnock'u evinde 2-1 yenerek başlayan Glasgow Rangers, deplasmanda da Hibernian'ı 3-0 yenerek 2 maçta 6 puan ve averajla liginde 3. sırada yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!