F.Bahçe liderliğini sürdürdü

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe liderliğini sürdürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 23:07

Spor Toto Süper Ligde 26. haftanın son maçında, Bursaspor sahasında Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı.

Bursa Atatürk Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda da gol olmayınca, karşılaşma bu sonuçla sona erdi. Puanını 51'e çıkaran Bursaspor, üçüncü sıradaki yerini korudu. Ankaragücü de 32 puanla 12. sıradaki konumunu sürdürdü.

Haftanın açılış maçında deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenen Fenerbahçe ise 60 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Türk Telekom Arena'daki ilk maç olma özelliğini taşıyan karşılaşmada, ev sahibi Galatasaray 14. dakikada Kazım'ın golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda defansta kalmayı tercih eden Galatasaray'a karşı Fenerbahçe ataklarını sıklaştırırken, ilk golü duran toptan 75. dakikada Semih ile buldu. Daha sonra ikinci gol için bastıran sarı-lacivertliler, 87. dakikada takım kaptanı Alex'in muhteşem kafa golüyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda rakibine şans tanımayan Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'daki ilk maçı 2-1'lik skorla kazandı ve puanını 60'a çıkararak liderliğini sürdürdü.

Trabzonspor ise dün konuk olduğu Gençlerbirliği karşılaşmasından 2-1'lik galibiyetle ayrılarak, Fenerbahçe ile puanını yeniden eşitledi ve ikinci sıradaki yerini korudu.

23 golün atıldığı 26. haftada 4 maçı ev sahibi, 3 karşılaşmayı ise deplasman takımları kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçeli Alex'in 19 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığı yarışında, takım arkadaşı Niang'ın 14 golü bulunuyor. Niang'ı, 13'er golle Trabzonsporlu Burak ve Kardemir Karabüksporlu Emenike takip ediyor. Manisasporlu Simpson'ın 11, Trabzonsporlu Jaja'nın da 10 golü bulunuyor.

-26. HAFTANIN SONUÇLARI-

Galatasaray-Fenerbahçe.: (1 - 2)
Beşiktaş-Kayserispor.: (4 - 2)
Kasımpaşa-Manisaspor.: (1 - 0)
Gaziantepspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: (4 - 1)
Konyaspor-Antalyaspor: (0 - 0)
Eskişehirspor-Kardemir Karabükspor: (1 - 0)
Bucaspor-Sivasspor: (0 - 4)
Gençlerbirliği-Trabzonspor.: (1 - 2)
Bursaspor-Ankaragücü.: (0 - 0)

-PUAN DURUMU-

F.Bahçe liderliğini sürdürdü


27. HAFTANIN PROGRAMI

(A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Avusturya ile yapacağı maç nedeniyle bir hafta ara verilecek ligde, 27. haftanın programı şöyle:

2 Nisan Cumartesi
Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor
Sivasspor-Beşiktaş
Ankaragücü-Eskişehirspor
Trabzonspor-Konyaspor

3 Nisan Pazar
Manisaspor-Gençlerbirliği
Kayserispor-Kasımpaşa
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bucaspor
Fenerbahçe-Bursaspor

4 Nisan Pazartesi

Medical Park Antalyaspor-Galatasaray
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!