Evren, Özal’a davulcu damat uyarısı yapmış

Güncelleme Tarihi:

Evren, Özal’a davulcu damat uyarısı yapmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2004 01:20

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile ordunun üst düzey komutanlarının, dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep’in davulcu Asım Ekren ile evlenmesine karşı çıktığı ortaya çıktı. Özal’ın sağ kolu olarak bilinen Hasan Celal Güzel’in dile getirdiği bu iddiaya Kenan Evren yanıt vermedi.

HASAN Celal Güzel, Zeynep Özal’ın davulcu Asım Ekren ile 23 Temmuz 1985’te yaptığı evliliği nedeniyle dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Turgut Özal’ı uyardığını iddia etti. Güzel, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi’ndeki köşesinde olayı şöyle anlattı:

‘Altın Beyinli Adam’ın (8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal) hayatında çok üzüntülü anları vardı. Bunlardan birisini sizinle paylaşarak bu hüzün dolu günde acımı azaltmak istiyorum.

ONU YIPRATACAK

Kızının davulcu
Asım (Ekren) ile evlenmesinden önceki günlerdi. Bu konuda hepimiz üzgün ve tepkili idik. Başbakan Yardımcısı Kaya Erdem bana gelerek ‘Cumhurbaşkanı Evren ve komutanlar bu evliliğin Başbakan’ı yıpratacağını söylüyorlar. Bana, biz özel bir konu olduğu için söylemeye çekindik sen söyler misin, dediler. Ben de söyleyemedim. Sen bu gibi konuları daha rahat anlatırsın.’ dedi. İlk tepki olarak ‘Onlar ne karışıyorlarmış’ diye homurdandım, ama zaten ben de böyle söylemeyi düşündüğüm için söylemeyi kabul ettim.

FENA ÇOCUK DEĞİL

İstanbul’da makam arabasında
‘Size önemli bir şey söyleyeceğim’ dedim. Şoför ve ile koruma görevlisinin bulunduğu kısmı ayıran camı kapattırdı. Ben durumu anlattım ve benim de bu görüşte olduğumu söyledim. Önce ‘Fena çocuk değil konservatuar mezunu’ filan dedi.

Ben çok yanlış bir kişi olduğunu ve kendisini istismar ederek maddi menfaat sağlamak için evlenmek istediğini ısrarla belirtince kızarak
‘Sen de artık çok oluyorsun, kızımı kime vereceğimi sana mı soracağım?’ dedi.

KIZINI DÖVMÜŞ

Ben de diplomatça
‘O benim kızkardeşim değil mi elbette görüşümü söyleyeceğim’ diye itiraz edince koskoca Başbakan bir anda hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

‘Hasan senin de kızın var. Benim çektiklerimi biliyor musun? Biraz önce Sheraton Oteli’ndeki odamda 30 yaşındaki canım gibi sevdiğim kızımı elimden zor aldılar. Bir tutam saçı elimde kaldı’ dedi. Birbirimize sarılıp ağladık.’

Turgut özal’
ın kızı Zeynep’in davulcu Asım Ekren’le evlenmesine karşı çıktığı ileri sürülen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, konuyla ilgili olarak Hürriyet’in görüşme talebine olumsuz yanıt verdi.

Evliliğe karşı çıktı ama engel de olmadı

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Hasan Celal Güzel’in aktardığına göre, Özal kızının davulcu Asım Ekren ile evlenmesine sonuna kadar karşı çıkmış, ancak kızını ikna edemeyince evliliğe engel olmak istememiş. Güzel, Özal’ın kızının evliliğinden bir gece önce yaşadıklarını şöyle özetledi:

‘Bir gece karı koca Başbakanlık Konutu’nda, ben de Başbakanlık’ta sabahlayarak, kızı ile müstakbel damadını takip ettik. Özal isteseydi bu evliliğe mani olurdu. Lakin o vebal altına girmedi. O gecenin sabahında kızı ile damadı Antalya’ya giderek evlendiler.’

Davulcu damat: Bilgim yok

HASAN Celal Güzel’in ‘Komutanlar davulcu damada karşı çıktı’ iddiası Asım Ekren’i kızdırdı. Ekren, ‘Ailevi şeylerin yazılması, Türk örf ve adetlerine aykırı’ dedi ve şöyle devam etti:

‘Bizde aile içinde konuşulan şeyler ailede kalır, uluorta söylenmez. Biz de o camianın içindeydik, bizim de bildiğimiz şeyler var. Ben çıkıp onun ailesiyle ilgili şeyler konuşuyor muyum? Eğer yapsaydım, ben de çıkar anılarımı yazar, bu işten de ciddi paralar kazanırdım. Yazdığı konuya gelince... Böyle bir şey bilmiyorum, bana böyle bir şey yansıtılmadı hiç. Ancak her kız babasının itiraz edeceği gibi o da başlangıçta itiraz etmişti. O sorunlar da zamanla aşılmıştı.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!