Evrak olmadan İnönü yıkılamaz!

Güncelleme Tarihi:

Evrak olmadan İnönü yıkılamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 01:30

Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç, “Resmi evrak olmadan devlet malını yıktırmayız. Ancak ihale yapılıp kesinleştikten sonra yıkım izni verilecek” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş Kulübü’nü yıkmaya hazırlandığı İnönü Stadı konusunda bir kez daha uyardı. Samsun’da dün çeşitli temaslarda bulunduktan sonra medya mensuplarına bu konuya dari açıklamalarda bulunan Bakan Suat Kılıç, “İnönü Stadı’nın yıkılabilmesi için, yerine inşa edilecek stadın yapım ihalesinin bitmiş ve ortaya çıkmış olması lazım. Resmi evrak olmadan devletin malını yıkıp, yarın ne olacağı belirsiz bir atmosfere bu olayı sürükleyemeyiz” diye konuştu.

‘ORMAN İLE DEFALARCA KONUŞTUK’

Hükümet olarak yeni stadı desteklediklerini belirten Kılıç, “Mevcut eldeki stadyum devlet malıdır. Devletin malının yıkılmasına karar verebilmemiz için yeni stadyuma ilişkin resmi evrakı elimize almamız lazım. Resmi evrak olmadan devletin malını yıkıp, yarın ne olacağı belirsiz bir atmosfere bu olayı sürükleyemeyiz. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve eski Başkan Yıldırım Demirören ile bu konuları defalarca konuştuk. Bizim yol haritamız net ve bellidir. Yol haritamızı da en iyi Beşiktaş’ı sevenler bilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘STAT BİN GÜNDEN ÖNCE BİTER’

Bakanlık olarak proje üzerindeki incelemelerinin sürdüğünü vurgulayan Kılıç, “Yıkım izni için yasal müsaade vermemiz lazım. Stadın yıkılabilmesi için, yerine inşa edilecek stadın yapım ihalesinin bitmiş ve ortaya çıkmış olması gerekir. Yıkıma onay verilmemesinden dolayı bir gecikme söz konusu olmayacak. Çünkü zaten stadyumun inşaat ihalesi henüz yapılmadı. İhale yapılıp kesinleştikten sonra bir yandan yıkım izni verilecek, diğer taraftan müteahhitlik firmasına inşaat şantiyesi kurma müsaadesi verilecek. Beşiktaş ile müteahhitlik firması kaç günde anlaşma sağlarlar bilmiyorum, ama ilk etapta bin gün rakamından bahsedildi. O stadyumun yıkılması ve yeniden yapılması bin güne de kalmayabilir” diye konuştu.

10 yıllık bir öykü

Çevre ve Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli izinleri alan Beşiktaş yönetimi, 32 bin kişilik stadın yerine 42 bin 500 kişilik yeni bir stat yapmak istiyor.
Yaklaşık 10 yıldır konuşulan yıkım gerçekleşirse yapım işlerini BJK İnşaat AŞ yürütecek.

Haberin Devamı

Yıkım 19.03’te

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın da katılacağı törenle bugün İnönü Stadı’nda bir kokteyl verilecek. Etkinlik yeni açık tribünde saat 17.00’de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!