Evini satıp dünya turuna çıktı

Güncelleme Tarihi:

Evini satıp dünya turuna çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:12

Asım Güneş, Afrika ve Güney Asya'nın ardından Amerika turu için New York'a gitti. Güneş, "Turistlerin gittiği mekanların aksine yoksul mahallelerinde gezmeyi daha çok seviyorum.Döndüğümde tur boyunca çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi açmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Aktif gazeteciliği bırakmasının ardından, İstanbul'daki evini satarak önce dil eğitimi için Londra'ya, ardından dünya turu için Afrika ve Güney Asya'ya giden Asım Güneş, Amerika turuna başlamak üzere New York'a geldi.

Sırt çantası ve fotoğraf makinesiyle dünyayı gezen Güneş, 11 ay süren ilk gezisinde 6 milyon adım attığını belirterek, gittiği ülkelerde sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği kişilerin evlerinde ya da ucuz otel ve misafirhanelerde kaldığını anlattı.

Evini satıp dünya turuna çıktı



Güneş, masrafları en düşük seviyede tutabilmek amacıyla en ucuz ulaşım yollarını seçtiğini, ama dünya üzerinde bu tür tehlike dolu yolculuklara çıkan gezginlerin sponsorlarca desteklendiğini söyledi.

BENİM SPONSORUM ARKADAŞLARIM

Arkadaşlarının verdiği küçük hediyelerin dışında herhangi bir desteğinin bulunmadığını söyleyen Güneş, "Benim sponsorum arkadaşlarım. Kimi çanta, kimi fotoğraf makinem için yedek batarya hediye etti. İstanbul'da bir evim vardı. Onu sattım ve yaklaşık bir odasının parasıyla bu turu tamamlamayı hedefliyorum. Ama en azından kameramı ve birkaç küçük ihtiyacımı karşılayacak sponsorum olmasını isterdim" diye konuştu.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇMAK İSTİYORUM

Evini satıp dünya turuna çıktı



ABD'de yaklaşık 1 ay kalmayı planladığını, daha sonra Meksika üzerinden Güney Amerika'ya geçeceğini, yolculuğu sırasında yaşadıklarını zaman zaman sosyal medya üzerinden paylaştığını vurgulayan Güneş, "Gezdiğim ülkelerde turistlerin gittiği mekanların aksine yoksul mahallelerinde gezmeyi daha çok seviyorum. Turistik bölgelerde halkın gerçek yaşamını göremiyorsunuz. Döndüğümde tur boyunca çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi açmak istiyorum" dedi.

Güneş, Amerika turunun yaklaşık 1 yıl süreceğini de aktardı.

MOLAYA GİDENLER ANLATIYOR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!