Zoya ve evlatlıkları…

Güncelleme Tarihi:

Zoya ve evlatlıkları…
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 15:53

Sibirya'da yaşayan Zoya Lipnyagova, ‘şehri terketmek’ fikrini hayata geçirmekle kalmayıp, yeni hayatında mutluluğu yaşayanlardan. Onun bir de fazlası var: İki çocuğuna ilave olarak evlat edindiği 7 yetim çocuk.

Haberin Devamı

Şehir hayatından ve onun yarattığı stresten bunalıp, bir dağ kasabasına ya da sahil kasabasına yerleşme fikri çoğu kişinin aklına düşer ama herkes bunu gerçekleştiremez. Fakat ne mutlu ki bunu yapabilmeyi beceren ve bu konuda başkalarına da umut olan insanlar var.

Zoya ve evlatlıkları…

17 yaşındaki Tanya, Zoya’nın evlatlık çocuklarından birisi. Tanya, ailesinin keçi peynirine yardımcı olmak için Kluçi’deki evlerinin yakınında keçileri otlatıyor.

Karşımıza gelen örneklerden bir tanesi ise adını duyduğumuzda öncelikle soğuk, sonrasında da efsanevi tren yolculuğu rotasından başka pek bir şey gelmeyen Sibirya’da yaşanmış.

Haberin Devamı

Hayatını uçuş görevlisi olarak sürdüren Zoya Lipnyagova, sekiz sene önce eşi Gennady ile beraber iki çocuğunu da yanına alıp o günlerde ikamet ettiği Sibirya’nın Krasnoyarsk şehrini, köyde yaşamak için terkediyor.

Zoya ve evlatlıkları…

Zoya’nın 14 yaşındaki öz kızı Lera da köy yaşamına ayak uyduruyor.

Köyde 19. yüzyıldan kalma bir ahşap evde yaşayan aile yıllar içerisinde 7 tane daha öksüz çocuğu evlatlık edinerek köy yaşamını aileden koloniye doğru büyütüyor. Bu süre zarfında geçimlerini hayvancılıkla sağlayan aile 2010 yılında ise lisans alarak bunu ticarete dönüştürüyor.

Zoya, devletten iş kadını olabilmek için lisans ve yaklaşık 18 bin lira tutarında teşvik alıyor bunu da sermaye olarak kullanıyor. Neticede o gün sadece 3 tane olan keçilerinin sütünden elde ettiği peynir miktarını artırmayı hedefliyor. 4 yılda geldiği nokta ise şaşırtıcı, ilham verici: 120 tane keçisinden süt sağıp peynir imal ettiği, üretimini artırmak için bölüm bölüm yeni ekipman alarak yatırımlarını sürdürdüğü bir çiftliği var. Bu ürünleri de bir süre önce yaşamayı bıraktığı Krasnoyarsk’taki dükkanlara satıyor.

Zoya ve evlatlıkları…

Kluçi’de ürettikleri keçi peynirlerini ‘Lipnyagova’giller, Krasnoyarsk’taki dükkanlara satıyorlar.

Haberin Devamı

Zoya ve ailesi, başta çobanlık yapan çocukları olmak üzere keyifli hayatlarını başka hayatlara ilham verecek şekilde yaşamayı sürdürüyor.

Zoya ve evlatlıkları…

Zoya’nın evlat edindiği bir başka çocuğu 14 yaşındaki Saşa, keçi sağarak ailesine yardımcı oluyor.

Zoya ve evlatlıkları…

Zoya, uçuş görevlisi olarak sürdürdüğü yaşamında değişikliğe giderek köy hayatı yaşamaya başladı. Ve artık bundan para kazanıyor.

Zoya ve evlatlıkları…

Zoya ve evlatlıkları artık 120 keçisi olan bir ticarethane sahibi. Ve işler günden güne büyüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!