Evde karaoke partisi

Güncelleme Tarihi:

Evde karaoke partisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Japonların eğlence dünyasına armağanı karaoke, ülkemizde de hızla yayılmaya devam ediyor. Bir yandan karaoke için özel barlar açılırken, bir yandan da programına karaoke gecesi ekleyen bar ve gece kulüplerinin sayısı hızla artıyor. Karaoke çılgınlığında son nokta ise Artvizyon firmasından geldi. Geçtiğimiz hafta satışa çıkan Karaoke Star ile artık karaoke yapmak için illa bir bara ya da kulübe gitmenize gerek yok. Karaoke Star sayesinde artık evinizin rahatlığında karaoke yapabileceksiniz. Tek ihtiyacınız olan şey bir DVD ya da VCD oynatıcı.

Art Vizyon firması tarafından üretilip satışa sürülen Karaoke Star, öyle karmaşık bir set değil. İçinde bir mikrofon, 3 VCD disk, 1 DVD disk ile disklerde bulunan şarkıların nota ve sözlerinin yer aldığı bir kitapçık bulunuyor. Karaoke yapmak için gereken tek şey, diskleri bir DVD ya da VCD çalıştırıcısına yerleştirip mikrofonu televizyona ya da mikrofon çıkışlı bu DVD veya VCD çalıştırıcısına takmak.

Karaoke Star, yurtdışı örnekleri incelenerek Artvizyon firması tarafından üretildi. Mikrofonların Uzakdoğu’dan ithal edildiğini saymazsak, yüzde yüz Türk malı. Setin içinde 23 türkü yer alıyor. Bu türküler, görsel olarak manzara ve doğada çekilen görüntülerle süslenmiş. Bir yandan ekran bandında türkü sözlerini takip ederken, bir yandan da Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çekilmiş manzara videoları size eşlik ediyor. Yakın zamanda benzer bir formatta Türk sanat müziği eserleri, Türkçe pop klasikleri ile Elton John, Abba, The Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra ve Begees gibi klasikleşmiş yabancı müzik starlarının en iyi şarkılarından seçilerek hazırlanmış diskler de piyasada olacak. Karaoke Star geçtiğimiz hafta, tüm D&R’lar ve belli başlı müzik marketlerde satılmaya başladı. Fiyatı 33 YTL.

İçinde hangi türküler yer alıyor?

Burçak Tarlası, Çayır Çimen Geze Geze, Değmen Benim, Urfalıyam Ezelden, Geçti Dost Kervanı, Kalenin Dibinde Taş Ben Olaydım, Adanalı, Aya Bak Yıldıza Bak, Karadır Kaşların, Gemuler Giresune, Iğdır’ın Al Alması, Hekimoğlu, İzmir’in Kavakları, Ela Gözlüm, Gesi Bağları, Yaylanın Çimenine, Tombalacık Halimem, Ordu’nun Dereleri, Urfa’ya Paşa Geldi, Vallahi O Yardır, Yüksek Yüksek Tepelere, Zello, Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!