Eskişehirspor Fenerbahçe maçında iddialı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirspor Fenerbahçe maçında iddialı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 17:13

Eskişehirspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam vefutbolcular Veysel Sarı ve Erkan Zengin TRT SPOR’da yayınlanan İşte Goool programına konuştu.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL SAĞLAM

"Fenerbahçe’yi yenmek Galatasaray maçı öncesinde motivasyon sağlayacaktır"
Geçtiğimiz hafta ben eski takımıma karşı mücadele ettim. Bu hafta Ersun Hoca eski takımına karşı mücadele edecek. Türk futbolunda herkes herkesi çok iyi tanıyor. Artık takımların gizlisi saklısı yok. Ersun Hoca 1,5 yıl bu takımla çalıştığı için daha farklı değerlendirmeleri olacaktır. Bunları göze alarak Fenerbahçe’ye karşı önlemlerimizi aldık. İyi başladığımız ligde fikstür dezavantajı gözükse de biz Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından en iyi sonuçları çıkarmaya çalışacağız. Fenerbahçe karsısında iyi başlangıcımızı devam ettirmek ve rakibi yenmek ve Galatasaray maçı öncesince motivasyon sağlamak istiyoruz. Eksik ve cezalı oyuncumuz yok. Bir tek Servet’in sakatlığı oldu kadrodan çıkarmak zorunda kaldık .

Haberin Devamı

"Fatih Hocanın Mili Takımın başına geçmesi oyunculara yarayacak"
Milli Takım'da bu yapılan hoca değişikliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde 4 maç var. Bunlar ne kadar olumlu geçer bunu kestirmek mümkün değil. Ancak Fatih Hoca'nın gelişi takıma ekstra motivasyon sağlayacaktır. Onu hepimiz biliyoruz. Kolay değil grubun şu halinden Brezilya’ ya giden bir milli takım çıkarmak. Çok kolay değil ama hala şansımız devam ediyor. Hepimizin teknik kadro ve futbolculara destek olması gerekiyor.

"Krasiç ve Semih’ten beklentimiz yok"
Basında çıkan Semih Şentürk ve Krasiç haberleri asılsız. Krasiç’in bana önerildiği ve benim istemediğim şeklinde haberler çıkımıştı. Biz bu iki oyuncuyla da ilgilenmedik. Ne bir beklentimiz ne bir görüşmemiz oldu.

"Erkan ve Veysel ile ilgili tavrımız net, bırakmayı asla düşünmüyoruz"
Erkan Zengin’in sözleşmesi devam ediyor. Türkiye’de sözleşmesi devam eden bir oyuncuyu transfer etmek için kulübü ile anlaşmak ve öncelikle kulübünün rızasını almak zorundasınız. Biz Erkan ve Veysel ile alakalı tavrımızı ortaya koyduk. Kesinlikle iki oyuncumuzu da bırakmayı asla düşünmüyoruz. İkisi de bize çok gerekli oyuncular.

"Bursaspor’da yaşadığım şampiyonluk beklentileri yükseltti"
Bursaspor’da yaşadığım şampiyonluk Eskişehirspor’daki beklentileri yükseltti ama futbolun bazı gerçekleri var. Galatasaray ve Fenerbahçe ciddi anlamda bir atılım içinde ve ciddi yatırımlar yapıyorlar. Trabzon ve Beşiktaş da o takımları yakalamak için çaba içinde. Bursaspor, Kasımpaşa, Kayseri çok ciddi transferler yaptı. Bunları göz önüne alınca Eskişehirspor olarak bu 7 tane tamımın önüne geçmek bizim için çok kolay olmayacak. Başarıyı sadece harcanan paralar ve yıldız transferler ortaya çıkarmıyor. Futbolda bazı değerler var ki biz bunu Bursaspor da şampiyon olurken ortaya çıkardık. Bunları işin içine katmak lazım. Daha çok çalışacağız daha fazla fedakarlık yapacağız.

Haberin Devamı

"Şampiyonluk başınıza bela açabilir"
Somut bir hedef koymak gerekirse Eskişehirspor ile bu sene Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Şampiyonluk kolay telafuz edilecek bir kelime değil. Onu telafuz ederken çok dikkatli olmak, içini iyi doldurmak lazım. Yoksa başınıza sıkıntı ve bela çıkarabilir. Biz şuan itibariyle bu takımın şampiyonluğunu bugün için telafuz edecek yeterlilik ve hazırlık aşamasında değiliz. İlerleyen zamanlarda bunun için gerekli altyapı oluşturulur, gerekli yatırımlar yapılırsa o zaman konuşuruz ama kolay bir il değil tabi ki.

VEYSEL SARI

"Maç 1-0 olsun bizim olsun"
İyi bir kamp dönemi geçirdik. İyi bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki 2 haftada hem Galatasaray hem de Fenerbahçe ile oynayacağız. Biz takım olarak hazırız. Hocamız da bunu söylüyor. Biz bu iki maçı kazandığımız zaman şehirdeki hava değişecektir. Bunun hayaliyle yaşıyoruz. İki maçın ilk ayağı Fenerbahçe. Fener'in kötü gidişi var onlar da kendilerine göre ayaklanmak isteyecekler. Ama biz de iyi takımız. Buraya galibiyet en kötü puan almaya geldik. Allah da kısmet ederse inşallah buradan iyi neticeyle ayrılacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçe maçında ilk önce kendi oyunumuzu kabullendirmek istiyoruz. Sonra rakibin yapacaklarına karşı önlem alacağız. Ama bizim açımızdan iyi bir maç geçeceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır İstanbul’da kazanamıyoruz ama bunu bu akşam yeneceğiz. 1-0 olsun biz kazanalım golü bizim takımdan kim atıyorsa atsın yeter ki kazanalım.

"Ersun hocanın takımı tanıması bizi korkutmuyor"
Ersun hoca burada 2 yıl kaldı ve takımı, bizi oyuncuları çok iyi tanıyor. Biz de onun ne kadar iyi bir futbol oynatabileceğini biliyoruz. Ama bu bizi korkutmuyor ve çekinmiyoruz. Biz en iyi şekilde sahaya çıkıp bugün maçı kazanan taraf olacağız.

Haberin Devamı

"Transfer haberleri kafamı karıştırmıyor"
Ben de Erkan ağbi de Eskişehir’de çok mutluyuz. Allahımıza şükürler olsun. Neyim var neyim yok herşeyim Eskişehirspor'un. Allah onlardan razı olsun. Transfer haberlerinden aklımız karışmıyor. Türkiye de böyle oluyor iyi futbolcuların isimleri ön plana çıkıyor. Ama biz kanımızın terimizin son damlasına kadar Eskişehirspor formasını terleteceğiz.

"Türkiye’nin en iyisi Gökhan Gönül"
Alex’e kendi aramızda “General” diyoruz. Kendi mevkiimde Türkiye’nin en iyisi Gökhan Gönül. En beğendiğim oyuncu da Alex . Biz kendi aramızda ona “General” diyorduk. Burak, Alper, Emre Belözoğlu, Selçuk da Türkiye’nin en başarılı futbolcuları.

Haberin Devamı

ERKAN ZENGİN

“Her oyuncu Fatih Hoca ile çalışmak ister”
Eksiklerimiz var ama takım olmaya çalışıyoruz. Bursaspor’u yendik. Fenerbahçe maçı çok önemli. Buraya beraberlik için değil kazanmak için geldik. İlk 5 maçı alıp 15 puan toplayıp lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz.

Fenerbahçe’ye transfer haberlerim çıktığında İsveç Milli Takımı’ndaydım. Buraya gelince duydum. İlgilenmiyorum zaten.

Fatih hocanın çalıştırdığı bir takımda oynamak isterim. Her oyuncu Fatih Hoca ile çalışmak ister ama şu an İsveç Milli Takımı’ndayım.


BAKMADAN GEÇME!