Eski katil Jimmy mesleğe dönmek zorunda kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Eski katil Jimmy mesleğe dönmek zorunda kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 01:14

Bruce Willis’in inzivaya çekilmiş bir kiralık katili oynadığı Komşum Bir Katil’in (The Whole Nine Yards) devamı niteliğindeki Katil Komşum Geri Döndü vizyonda. İlk filmin yönetmeni Jonathan Lynn’in yerini bu filmde, Howard Deutch almış. Başroldeki isimler ise aynı: Bruce Willis’e, ünlü Friends dizisinde Chendler olarak ünlenen Matthew Perry ve Aşkta Herşey Mümkün’de izlediğimiz Amanda Peet eşlik ediyor.

Önce ABD’de gayet iyi bir gişe yapan ilk filmin hikayesini hatırlatalım: Eski bir kiralık katil olan Jimmy Tudeski eski hayatından çok uzakta, Meksika sahilinde sessiz ve huzurlu bir hayat sürmektedir. İlk filmin finalinde Jimmy, komşusu ve arkadaşı Oz’un sağladığı düzmece diş raporu sayesinde, kendini öldü gösterip, hem aralarından iki kişiyi hakladığı Gogolak mafyasını, hem de peşindeki federal polisi atlatıp sıyrılmıştı. Güvenli sığınağında, silahını elektrikli süpürge ile değiştirmiş, ev işleriyle ilgilenerek, karısı Jill ile yemek pişirerek, huzurlu bir yaşam sürmekteydi. Karısı Jill ise vahşi erkeği Jimmy’nin temizlemekle uğraştığı tek şeyin deliller olduğu eski günleri özlemle anmaktaydı.

İkinci filmde ise beklenmedik bir şekilde, Jimmy’nin geçmişiyle ilgili, davetsiz bir misafir kapısını çalar. Eski komşu Oz, çaresiz bir şekilde, Gogolak tarafından kaçırılmış olan karısı Cynthiayı kurtarmak için Jimmy’nin yardımını istemektedir. Jimmy gayet ilgisiz davranır, çünkü bu onun sorunu değildir. Oz’dan kurtulmaya bakarken, daha da istenmeyen misafirler ortaya çıkar. Oz’u Los Angeles’tan beri takip etmiş olan mafya babası Lazlo Gogolak ve adamları Jimmy’nin bahçesinde biterler. Hapiste olduğu zaman zarfında Lazlo’nun tek düşündüğü şey, Jimmy’le hesaplaşmak, en sevdiği oğlu Yanni’nin intikamını almaktır. Jimmy, Oz ve Jill bu ikinci filmde işin sonuna kadar gitmek zorundadırlar. Bunun daha da ötesinde Cynthia’yı kurtarmak ve Lazlo’ya iyi bir ders vermenin de peşindedirler.

Komedi/KATİL KOMŞUM GERİ DÖNDÜ

THE WHOLE TEN YARDS
Yön: Howard Deutch
Oyn: Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet


Hayaletleri kim serbest bıraktı

Canavarlar ve hayaletlerle mücadele eden Scooby Çetesi’nin maceralarını anlatan çizgi filmin ilk bölümünü geçen yaz izlemiştik. İkinci filmde yönetmen ve oyuncu kadrosu değişmiyor. Ancak yeni dahil olan isimler de var: Vampir Avcısı Buffy dizisinden hatırlayacağımız Seth Green, son olarak bağımsız yapım Kuyu’da izlediğimiz Tim Blake Nelson ve Batman& Robin’de rol alan Alicia Silverstone. Zeki, maceraperest ve yardımsever köpek Scooby, Shaggy, Fred, Daphne ve Velma’dan oluşan Scooby Çetesi yine maceradan maceraya koşacak. Gizemli ve maskeli bir adam, Coolsville kentinde karmaşa yaratmak amacıyla kahramanlarımızın çalıştığı Sırlar Şirketi’nin düşmanlarını tekrar canlandırır. Böylece Scooby ve arkadaşlarına zorlu bir görev düşer. Scooby ve Shaggy, iyi birer dedektif olduklarını kanıtlamaya kararlıdırlar ve ipucu toplamak için bir dizi kılığa girerler. Tüm veriler Jeremiah ‘Yaşlı Adam’ Wickles’ı (Peter Boyle) işaret etmektedir. Wickles bir zamanlar Scooby takımı tarafından hapse gönderilmiştir. Acaba ürkütücü yaratık intikam amacıyla Coolsville’e haince bir saldırı mı başlatmıştır?

Animasyon/SCOOBY DOO 2: CANAVARLAR KAÇTI

SCOOBY DOO 2: MONSTERS UNLEASHED
Yön: Raja Gosnell
Oyn: Freddie Prinze JR, Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard


Perili ev hikayesi bu kez güldürüyor

Adından da anlayacağınız gibi, hayaletlerin kuşattığı bir evin hikayesi bu. Yalnız izleyicileri korkutmaktan çok güldürecek. Çünkü başrolde Amerikalı aktör-komedyen Eddie Murphy var. Disney’in yapımcısı olduğu film bir görsel efekt harikası.

Emlakçı Jim Evers (Eddie Murphy) ile aynı zamanda iş ortağı da olan karısı Sara’ya (Marsha Thomason) gecenin bir yarısında telefon gelir. Mülkünü satmak isteyen Edward Gracey adlı bir malikane sahibi aramaktadır. Bu işte büyük para kokusu alan Jim ile Sara malikaneyi kendi gözleriyle görmeye karar verirler ve iki çocuklarını da alarak yola çıkarlar.

Onları ürkütücü malikane sahibi Gracey ve esrarengiz uşağı Ramsley ile bir görünüp bir kaybolan ev sakinleri karşılar. Gracey’nin anlattığı hayalet öykülerini Jim başlangıçta ciddiye almaz. Ancak malikanenin sırlarını keşfetmeye başladıkça burasının hiç de tekin olmadığını anlamaya başlar.

Fantastik- Komedi/PERİLİ EV

THE HAUNTED MANSION
Yön: Rob Minkoff
Oyn: Eddie Murphy, Terence


Geçen yüzyılın bilinmeyenlerini öğrenin

Geçen ay Ankara’da vizyona giren 100 Yılın İtirafları, bugün İstanbul’da da gösterimde. Film, 2004 Oscar Ödülleri’nde En İyi Belgesel Ödülü’nü aldı. Eski Amerikan Savunma Bakanı Robert S. McNamara üzerine kurulu. Verdiği tartışmalı kararlarla anılan McNamara’nın eğitim hayatının son dönemi, Dünya Bankası Başkanı olduğu dönem, İkinci Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı yılları konu ediliyor. Yönetmen Errol Morris film için, Robert S. McNamara ile toplam 20 saati bulan röportajlar yapıp, bunların en önemli noktalarını filme koymuş.

Ortaya 20. yüzyılın en önemli olaylarının gerçek görüntülerle desteklenen bir dökümü çıkmış.


Belgesel/100 YILIN İTİRAFLARI

FOG OF WAR
Yön: Errol Morris


İkincisine bir hafta kala Kill Bill 1 yeniden vizyonda

Önümüzdeki hafta Quentin Tarantino’nun son filmi Kill Bill’in ikinci bölümü vizyona girecek. Ama ondan önce, Türkiye’de ilk kez 3 Ocak’ta gösterilen Kill Bill: Bölüm 1, hatırlatma anlamında yeniden gösterimde. Quentin Tarantino’nun Kill Bill’i aslında tek film olarak tasarladığı ama çektiklerine kıyıp filmi kısaltamadığı için iki bölüm halinde vizyona sokulmasını istediği biliniyor. Kill Bill’in içerdiği bolca şiddet, gösterildiği ülkelerde tartışmalara sebep oldu. Uzakdoğu kültürünün, filmin tümünde ama özellikle aksiyon ve dövüş sahnelerinde bolca izi var. Bride, tümü kadınlardan oluşan bir suikast timinin lideridir. Düğün günü kendisine kurulan komploya kurban gider ve komaya girer. Komadan çıkar ve başta kocası olmak üzere kendisini öldürmeye çalışanlardan intikam almak için geri döner.

Aksiyon-Gerilim/KILL BILL

KILL BILL: Volume 1
Yön: Quentin Tarantino
Oyn: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!