"Eşinden korkuyorsun, ama..."

Güncelleme Tarihi:

Eşinden korkuyorsun, ama...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 13:53

Tutuklu sanık Abdullah Karakuz ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasındaki diyalog salondakileri güldürdü.

Haberin Devamı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan Adliyesi'nde görülen şike davasının 6. duruşmasında Olgun Peker grubuna bağlı olarak faaliyet yürüttükleri iddia edilen sanıkların savunmaları alındı.

Giresunspor eski yöneticilerinden tutuklu sanık Coşkun Çalık, savunması için kürsüye gelirken Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin sanığa hitaben, "Senin için neşeli adam diyorlar" dediği duyuldu. Giresunspor teknik direktörlüğünü bırakması için Bahri Kaya'nın tehdit edilmediği, bu konuda telefonla da konuştuğu iddia edilen Çalık, "Burada 75 milyondan özür diliyorum. Orada salakça bir konuşma yapmışım. Tapelerden utanıyorum" dedi.

"BENİ SİZ TUTUKLAMIŞTINIZ"

Çalık, ifadesi sırasında soruşturma kapsamında kendisini tutuklayan hakimin mahkeme başkanı olduğunu "Beni o zaman mahkemede arkada bekleyen çok kişi olduğu gerekçesiyle konuşturmamıştınız" hatırlatması yaptı. Hakim ise "O zamandan bugünlerde rahat rahat konuşacağınızı gördüğüm için demişim" cevabı yine gülüşmelere neden oldu.

Başkan, Olgun Peker ile bağlantılı olduğu iddiasını reddeden sanığa "Öyle diyorsun, ama Olgun Peker'in Abdullah Yılmaz'a yazdığı mektup sende ele geçiriliyor" hatırlatması yaptı. Çalık, "Bu mektubu Ömer Ülkü bana teslim etmişti. Bu şekilde bana ulaştı. Hatta bu mektubu emniyete ben teslim ettim" dedi. Sanık 6 çocuk babası olarak mağdur ve suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

"EŞİNDEN KORKUYORSUN AMA BAYAN ARKADAŞINLA GEZMEYİ BİLİYORSUN"

Tutuklu sanık Abdullah Karakuz'un savunması kısa sürerken, mahkeme başkanı ile diyaloğu salondakileri güldürdü.

12 Mayıs 2011'de Giresun'da Orta kahve isimli işyerinde yaşanan kavga nedeniyle "mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal" ettiği iddiası hakkında konuşan Karakuz "Gülcan işimli kız arkadaşımla oturuyordum. 3 kişi geldi rahatsız ettiler. Kavga iddianamede belirtildiği gibi örgüt talimatıyla yapılmamıştır" dedi.
Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen ve 6136 sayılı yasa kapsamına giren tabanca ile ilgili olarak ise Karakuz, "Bu tabanca antikadır. Babamdan kalmadır. Eşim kıllanmasın diye benim olmadığını söyledim" demesi üzerine hakimin, "Eşinden korkuyorsun, ama bayan arkadaşınla gezmeyi biliyorsun" şeklindeki müdahalesi gülüşmelere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!