Es Es gole “yabancı” kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Es Es gole “yabancı” kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 00:00

Eskişehirspor'un Spor Toto Süper Lig'deki 29 maçta kaydettiği 36 golünün 19'u yabancı futbolculardan geldi.

Ligde geride kalan 29 haftada Eskişehirspor, rakip fileleri 36 kez havalandırdı. Bu gollerin 19'u yabancı futbolculardan gelirken, 17'sini Türk futbolcular kaydetti.

Ligin 12. haftasında o dönem Ankaragücü takımının formasını giyen Özgür Çek, kendi kalesine gol atarak Eskişehirspor'un hanesini bir gol yazdırdı. Kırmızı-siyahlı takım, ligdeki 9 maçta da golle buluşamadı.

En fazla gol Kamara'dan

Es Es'lerde Diomansy Kamara 10 kez, Diego 6 kez, Veysel Sarı 4 kez, Batuhan ve Dede 3'er kez, Alper Potuk, Bülent Ertuğrul, Erkan Zengin 2'şer kez, Volkan Yaman ve Serdar Özbayraktar da 1'er kez topu rakip ağlara gönderdi.

Öte yandan ligin ikinci yarısında Kardemir Karabükspor'a transfer olan Mehmet Yıldız, ilk yarıda terlettiği Eskişehirspor forması altında 2 gol attı.

Kırmızı Şimşeklerin attığı 36 golün 16'sı forvet oyuncularından, 10'u orta saha oyuncuları, 10'u da defans oyuncularından geldi. Kamara, 10 golle forvet oyuncuları arasında en fazla gol atan futbolcu olurken, defans oyuncularında Diego, 6 golle, orta saha oyuncularında Veysel de 4 golle takımına skor katkısı yaptı.

Eskişehirspor'da Koray Arslan, Safet Nadareviç, Sezgin Coşkun, Ediz Bahtiyaroğlu, Akos Elek, Pele, Tello, Burhan Eşer, Tarık Çamdal, Abdülaziz Solmaz ve Hürriyet Gücer henüz golle tanışamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!