Erzurum'da Süper Kupa Bereketi yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Süper Kupa Bereketi yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 14:37

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç öncesinde uçak ve şehirlerarası otobüslerin doluluk oranında artış yaşanmaya başladı.

Erzurum Otelciler, Kahvehaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Seyfettin Saka, TFF Süper Kupa maçının Erzurum'a verilmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, Erzurum'da 72 otel bulunduğunu, bu otellerin 60'ının belediye ruhsatlı, 12'sinin yıldızlı otellerden oluştuğunu söyledi.

Erzurum'daki otellerin toplam yatak sayısının 6 bin 400 olduğunu ve yıldızlı otellerde doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını ifade eden Saka, “25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde de özellikle yıldızlı otellerimiz iyi para kazandı. Kupa maçı öncesi Erzurum'a gelmek isteyen çok sayıda sporsever bizleri arayarak, Erzurum'a geleceklerini söyledi. Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçı dolayısıyla Erzurum'daki otellerin doluluk oranı yüzde yüzlere ulaşacak” dedi.

Oda olarak otelcileri konuyla ilgili bilgilendirdiklerini belirten Saka, Erzurum'daki otellerin Süper Kupa maçına hazır olduğunu, ramazan ayı ve yaz aylarında Erzurum'daki otellerin doluluk oranının azaldığına dikkati çeken Saka, şöyle konuştu:

“Süper Kupa maçı otelciler için iyi iş olanağı oluşturdu. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, kış sporunda nasıl bir canlılık oluşturduysa, Süper Kupa maçında da aynı canlılık yaşanacaktır. Otellerde yer kalmasa bile bizler evimizin kapısını misafirlerimize açmaya hazırız. Erzurumlu misafirperverdir.” diye konuştu. Erzurum'da otel fiyatlarının uygun olduğunu anlatan Saka, belediye ruhsatlı otellerde tek kişilik oda fiyatlarının 20-60 lira arasında, yıldızlı otellerde tek kişilik oda fiyatlarının 80-200 lira arasında değiştiğini belirterek, “Süper Kupa maçının Erzurum'a yakışır bir şekilde geçmesini umuyoruz. Kentin saygınlığını gelen misafirlerimize doğru bir şekilde anlatabilmeliyiz. Erzurum'u tüm yönleriyle en iyi şekilde tanıtabilmeliyiz. Gelen misafirlerimizi ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde misafirperverlikle karşılayacağız” dedi.

“Uçaklardaki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı”

Türk Hava Yolları Erzurum Satış Müdürü Mehmet Akkaya da uçaklardaki doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla hava yolları yolcu sayısında azalma yaşandığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

“Süper Kupa maçı öncesi tüm uçaklarımızdaki yolcu sayısı yüzde yüz oranında arttı. İstanbul yolcu sayımız birkaç gün öncesine kadar yüzde yüz oranında artış gösterdi. Ankara ve İstanbul seferi yapan uçaklarımızda saat ve gün değişimi söz konusu değil. Maç öncesi ve sonrası ek sefer yapılmayacak. Ancak talep olması halinde charter uçuşlar gerçekleştireceğiz. Türk Hava Yolları olarak yolcularımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz”

Otobüs firması müdürü Selami Tan ise Fenerbaçe'nin 10 gün önce İstanbul'dan gelmek için 7 otobüs talebinde bulunduğunu ifade etti. Ulaşımda daha çok İstanbul-Erzurum arasında yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Tan, yaşanan bilet sıkıntısının çevre illerden gelen yolcu sayısını olumsuz etkilediğini savundu. Süper Kupa maçının ulaşım sektöründe canlılık oluşturduğunu ifade eden Tan, “Seyircilerin büyük çoğunluğu İstanbul'dan gelecek. Sadece bizim firmamızdan 7 otobüs talebinde bulunuldu. Günübirlik gelecek seyirciler daha çok hava yollarını tercih ediyor. Gelen konuklara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!