Ersun Yanal ilk yarıyı değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal ilk yarıyı değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 20:00

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını değerlendirdi. İlk yarıyı kendi takımı açısından başarılı bulduğunu söyleyen ve tek hedefin şampiyonluk olduğunu belirten Yanal, "Tek kulvarda yarışıyoruz şampiyon olamazsak mazeretimiz yok" dedi. Devre arasında transfer düşünmediklerini de söyleyen sarı lacivertlilerin hocası, Galatasaray'ın istediği eski öğrencisi Eskişehirsporlu Tarık içinse ilginç bir bakış açısı getirdi; "Tarık için İstanbul erken."

Haberin Devamı

İşte Ersun Yanal'ın Lig TV'deki Pazartesi Gecesi Futbolu programında yaptığı açıklamalar;


"SOW SORUNU YAŞADIK..."
Biz sezona farklı bir 3 Temmuz süreci ile başladık. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Avrupa sınavına çıktık. Ama sürecin gel gitleri de oldu ve doğal olarak bu gel gitlerden biz de etkilendik. Oyuncuların performansları, inişler çıkışlar... Bu esnada sorunlar olmadı mı? Oldu. Ama biz asla kriz yaşamadık. Sorun yaşadık ama kriz yaşamadık. Örneğin bir Musa Sow sorunu yaşadık. Biz hem Başkanımızın hem yönetim kurulumuzun destekleriyle hem kriz yaşamadık hem de Musa'yı kazandık. Musa'nın da özverisiyle bu noktaya geldik.


KOŞU ORTALAMALARI
Avrupa'da takımların koşu ortalaması 115-116 kilometre. Biz Fenerbahçe olarak bu ortalamayı yakaladık. Bazen bakıyorsunuz çok mücadeleci geçen bir maçta ortalamanın altında koşmuşsunuz. Bu da alanın daraltılmasıyla, dar bir bölgede oynamayla oluyor. Bizim de amacımız bu zaten, oyunun boyunu kısaltmak. Fenerbahçe'de de bu ortam mevcut. Sadece koşarakla da olmuyor. Yeteneğe her zaman önem verdim. Ama yetenekli oyuncuyu da güçlü ve koşan bir futbolcu yapabilmek önemli. Örneğin UEFA Kupasını kazanan Galatasaray takımını düşünün. Orjinleri nerdeyse hepsinin ofans oyuncusuydu ama defansta yapıyorlardı, koşuyorlardı. Çok iyi bir defansı tek başınıza yapamazsınız. İyi defans takımla yapılır. Bazen yetenekli oyuncu bir şut çeker, gol olur ve tek başına maç kazandırabilir ama defansta olmaz.


TAKIMDA SORUN YOK; OYUNCULARIN ALACAKLARI ÖDENDİ
Çok kritik maçlar oynadık. Son dakikada 5 maç kazandık. Bizim takımımızın her zaman kazanma arzusu var. Bu kazanma azmi takımımızın karakteri oldu. Bu maçları oynamaya da devam edeceğiz. İlk yarıdaki başarı elbette bizi mutlu etti ama bu aynı zamanda omuzlarımıza da yeni yükler yüklerdi. Sorumluluğumuz büyük. Şampiyon olacağız derken en güvendiğim konu bizim planlarımıza en büyük desteği veren Başkanımız ve yönetim kurulumuz. Takımımıza çok güveniyorum. Bizim en büyük güvenimiz oynamayan Yobo, Kadlec, Mehmet Topuz ve Holmen gibi oyunculardan geldi. Oynamadıkları halde hem sorun çıkartmadılar hem de antrenmanlarda çok ciddi, iş disipliniyle çalıştılar. Çok iyi bir sağlık organizasyonumuz var. Ekonomik sorun yok. Kasım ayı itibarıyla oyuncuların bütün alacakları ödendi.


KOCAMAN TAKIMI - YANAL TAKIMI
Şu anda oynadığımız taktiğe takımı geçirmek kolay olmadı. Bence kritik olan yer Konyaspor maçıydı. Ancak ben halen tam olarak taktiğimizi oturtabildiğimizi de düşünmüyorum. Fenerbahçe takımı 2-0'dan 3-2 mağlup olmaz. Bu takımın geçmişinde böyle bir şey olmaz. Olmamalı. Camia bunu hak etmiyordu. Demek ki onurlu oyunculara sahibiz ki bu maçtan sonra tüm oyuncularımız elele vererek ilk yarıdaki performansı ortaya koyduk. Hak ettiğimiz yerdeyiz. İkinci yarı daha iyi oynamalıyız. İkinci yarıdan bir tedirgenliğim yok. İçeride dışarıda maçlara kazanmak için çıkarız. Biz gücümüzü rakibe kabul ettirmek zorundayız.


OYUNCULARIN BİREYSEL PERFORMANSLARI
Önde oynamak çok yüksek tempoları ve yetenekleri gerektiriyor. Arkada oynarken oyuncuya defansif yetenek kazandırabilirsiniz. Caner'de bence arkada daha verimli bir oyuncu. Caner konusunda sırlarımı istiyorsunuz... Caner konusunda ısrar ettim o da şansını kullandı. Semih ile ilgili görüşmeler sürüyor. Yobo, Holmen ve Kadlec gibi oyuncularımızı oynatamamak bizi oldukça üzüyor.

Salih çok sağlıklı. Türk futbolu için ve Fenerbahçe için çok önemli. Keza Alper de öyle. Ben 2. yarı ikisinin de daha farklı olacağını takımın kazanması için gereken yetenekleri daha da fazla ortaya koyacaklarına inanıyorum. Tabii Fenerbahçe takımındasınız. Beklentiler çok yüksek. Onlarla beraber oynayan başka oyuncular da var. Ne onları ne diğer oyuncuları kaybetmemeliyiz. Emenike geçtiğimiz sezon üst üste 2 sakatlık yaşamaıştı. Performansı artıyor daha da artacak. Dünya Kupası Fenerbahçe oyuncuları için ve Fenerbahçe için avantaj olacak diye düşünüyorum. Dünya Kupası'nda oynayacak oyuncularımız kendilerini kupa için hazır tutmak istiyorlar.

İnanılmaz iyi iletişim içinde olduğumuz bir Kuyt var. Yeteneğinde belki eksiklikleri olabilir ama saha içindeki özverisiyle, oyun karakteriyle, takım oyuncusu olmasıyla bu eksiklerini hep kapatıyor. Vazgeçilmez bir oyuncu yok; her oyuncumuz katkı sağladı. Her oyuncumuz bu takımda katkı verdi. Oyuncularımızı çok övdüm; nazar değdireceğim...


"ŞAMPİYON OLAMAZSAK MAZERETİMİZ YOK"
Tek kulvarda gidiyoruz bunun üzerimize yüklediği büyük sorumluluk var. Bu yolun sonu şampiyonluk olmalı. Tek yolda giderken şampiyon olmamanın mazereti yok. Bu çok net. Şampiyon olamazsak başarısızız demektir.


ERSUN YANAL TAKIMLARI 2. YARI DÜŞER Mİ?
Ersun Yanal takımlarının 2. yarıda düşmesi... Nerede olmuş bu düşüş? Ankaragücü ligi 4. bitirdi. Eskişehirspor UEFA Kupası'na katıldı... Nerede yaşanmış düşüş? Sadece Manisaspor var, 8. sırada bitirdik.


"TARIK ÇAMDAL İÇİN İSTANBUL ERKEN"
Tarık Çamdal ligde daha yeni oynamaya başladı. Onun için İstanbul macerasının daha erken olduğunu düşünüyorum. Türk futbolu için önemli bir yetenek. Geleceği çok parlak ancak büyük takım ve İstanbul için halen erken olduğunu düşünüyorum. Tarık'ın biraz daha oynamaya ihtiyacı var. Veysel Sarı ise karakterli bir oyuncu. İyi bir profesyonel. Kendisi haketti. Bundan sonrası Veysel'in kendi bileceği iş...


"HOLMEN TAKIMDA KALACAK"
Fenerbahçe şu anda bu kadroyla devam edecek. Transfer düşünmüyoruz. Ama Fenerbahçe büyük kulüptür, önüne fırsat geldiğinde değerlendirir. Holmen ile ilgili teklifler geldi ancak o bizimle kalacak. Onu vermiyoruz.


"FERNANDES İLE ALAKAMIZ YOK"
Fernandes ile kesinlikle bir ilgimiz yok. Biz bir scout ekibi kurduk. Yavaş yavaş da çalışmaya başladık. Bu konuda Fenerbahçe ciddi bir çalışma içerisinde.


"BAŞKAN SAĞLIK PROBLEMİMDE YANIMDA OLDU"
Başkanımız kulüple çok yakından ilgili ve alakalı. Gerçekten sabah akşam kulüple ilgileniyor. Her şey ile birebir kendisi ilegileniyor. Kendisi benim sağlık problerim sırasında da gerçekten çok yakın ilgi gösterdi. 3 Temmuz süreci bu aileyi birbirine oldukça kenetlendi. Futbolda bu ailenin en büyük ortak paydası. Futbol bu noktada gerekeni yapacak ve şampiyon olacak.


"BIRAKIN ÖLECEKSEM SAHADA ÖLEYİM..."
Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. İşimi de çok seviyorum. Hastalığım sırasında doktorlara bırakın sahada öleceksem öleyim demedim ama ona yakın bir şey dedim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!