Erkekler 36 beden giyen kadınlardan nefret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Erkekler 36 beden giyen kadınlardan nefret ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

Rita Fink ile Zeynep Tunuslu, anoreksiya'ya (Zayıflama hastalığı) yeni koleksiyonlarıyla savaş açtı.

Haberin Devamı

Erkekler 36 beden giyen kadınlardan nefret ediyor
Tasarımcılık yönleriyle de bilinen Rita Fink ile Zeynep Tunuslu, ilginç bir moda çekimine imza attı. 35 yaş ve üstü kadınlarla birlikte çekimlerde poz veren ikili, anoreksiya'ya (Zayıflama hastalığı) yeni koleksiyonlarıyla savaş açtıklarını söyledi. "Funky Punky" adlı koleksiyonla 38-40 beden kadının da çekici olabileceğini vurgulamak için objektif karşısına geçen Fink ile Tunuslu, "Erkekler 36 bedenden nefret ediyor" diyor.

Öncelikle hayırlı olsun. Projeden biraz bahseder misiniz?

- Özge Onkök: Bir gün 10 yaşındaki kızımla sohbet ederken, bana "Anne benim karnım çıktı, zayıflamam lazım" dedi. O an anladım ki, küçük çocuklar arasında da zayıflama düşüncesi çok hızlı bir ÅŸekilde yayılıyor. Sıfır beden olmak için çabalayan gençler, diÄŸer tarafta obeziteye giden çocuklarımız var. Biz bu proje ile anoreksiya’ya (zayıflama hastalığı) dikkat çekmek istedik. Ä°nsanların, yaÅŸları ne olursa olsun, 38-40 beden olsalar bile kıyafetleri gayet güzel taşıyabileceklerini göstermek istiyoruz.Â

Haberin Devamı

- Zeynep Tunuslu: Bugüne kadar gördüğünüz dergi ilanlarını, moda çekimlerini ve defileleri gözünüzün önüne bir getirin; anlayacaksınız ki onlardan aklınızda kalan tek şey 18 yaşlarında, 1,90 boyunda, 34 beden mankenler...  İşte biz de bu yüzden 30 yaş üzeri, 36-40 beden arası, eğitim seviyesi ve gelir düzeyi belli bir seviyede olan kadın profili için bu projeyi hayata geçirdik. Yani bu 35’likler bizden...

/images/100/0x0/55eb032bf018fbb8f8a54433
Rita Hanım, siz bu projeye nasıl dahil oldunuz?

- Rita Fink: Aslında Zeynep’le yeni tanıştık. Birbirimizin tasarımlarını takip ediyorduk ama daha önce hiç tanışmamıştık. Özge ise benim çok yakın arkadaşımdır. Bir gün bana "Ben Ä°FSAK’a üye oldum, fotoÄŸraf çekmek istiyorum. Ä°lk çalışmam da senin ilkbahar-kış kreasyonunu görüntülemek olacak; hem de gerçek hedef kitlenle çekim yapacağız" dedi. Sonra bu projeye Zeynep de katıldı. Ben genç kızların jean giymekten sıkıldığını düşünüyorum. Ayrıca ÅŸu anda elbiseler çok revaçta... Bizim koleksiyonumuz hem gündüz hem de gece giyilebilecek parçalardan oluÅŸuyor. Â

Haberin Devamı

Koleksiyonunuzun bir adı var mı?

- Zeynep Tunuslu: Funky Punky... Adını Rita koydu. Bunlar çok eğlenceli, insan üzerine basmayan ve çoğu vücuda uyum sağlayan tasarımlar. İkimizin tecrübesinden, ortaya çok başarılı kalıplar çıktı. Aslında bunların terzilik aşaması çok detaylı ve zor. Değişik tasarılarımız var çünkü... Ayrıca bizim elbiselerimizin takıya da ihtiyacı yok.

- Rita Fink: Ben hiçbir zaman saçımı bu sekilde yaptırmam, hatta saçımı yaptırmam! Makyaj da benim için önemli değildir. Biz aslında bu projede biraz da doğal şıklığı gözler önüne serdik. Gerçekten bu projenin takıya ihtiyacı yok. Eğer boyun kısmı boş kaldıysa kıyafetin rengine göre askılar tasarlandı.

Haberin Devamı

ZAYIF GÖSTERMEK MÜMKÜN

Erkekler 36 beden giyen kadınlardan nefret ediyor
Tasarımlarınızda hangi renklere ağırlık verdiniz?

- Tüm renkler diyebiliriz. Çok fazla siyah kullanmayı tercih etmedik. Canlı renkler içimize daha çok sindi. Mesela mavi, kırmızı, turkuaz, hardal gibi tonları siyaha tercih ettik. Çünkü bizim amacımız kadınları siyahlara boğarak zayıf göstermek değil. İstiyoruz ki; istedikleri kıyafetlerin, istedikleri renklerini giyip mutlu olsunlar.

Bu projenin asıl amacı gençleri anoreksiya’ya karşı uyarmak mı?

- Özge Onkok: Evet, kesinlikle gençleri ve aileleri uyarmak... Herkesin kendisine yakışan bir kilosu vardır. 36-40 beden elbiseleri iyi taşımak da bir şıklıktır, bu sizin ruhunuz ve enerjinizle alakalıdır. Ben şu anda 38 bedenim. Rita ve Zeynep’in yaptığı kıyafetin içindeyken çok eğlendim. Mühim olan bu; yani insanın kendini iyi hissetmesi.

Haberin Devamı

Sizce güzel görünmek için zayıf olmak şart mı?

- Rita Fink: Tasarımlarımla kadını zaten mümkün olduğu kadar zayıf göstermeye çalışıyorum.

Yani bu bir bakıma tasarımcının elinde...

- Rita Fink: Elbette, Bazı elbiseler güzel ama kilolu gösterdiği için alamıyorsun. Bizim kalıplarımızın en önemli yanı da ince göstermesi.

Kilolu kadınların giyinirken nelere dikkat etmesi gerekir?

- Zeynep Tunuslu: Mutlu olsunlar yeter. Siyahlara bürünmemeleri gerek... Herkes istediği şeyi giyebilmeli. Giydiğiniz kıyafet size

/images/100/0x0/55eb032bf018fbb8f8a54437
mutlukluk hissi vermeli...

Erkekler 36 beden giyen kadınlardan nefret ediyor
"35’likler bizden" tam anlamıyla bir sosyal sorumluluk projesine dönüşebilir mi?

- Özge Onkök: Bu konuyla ilgili zaten iki haftadır birçok çalışma yapıldı. Biz de bir parça yardımımız olsun, bu projeyle gençlerin ilgisini biraz olsun çekelim dedik.

AÅŸk yok ama olabilir

Haberin Devamı

Rita Hanım, geçtiğimiz günlerde Teoman’ın evine girerken görüntülendiniz... Yeni bir aşk diyebilir miyiz?

Şu an için hayır. Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ama her şey çok yeni. Zaten yeni albüm çalışmaları için kendisi New York’a gitti. 12 gün boyunca orada kalacak. Döndüğü zaman ne olur, onun için kesin bir şey söyleyemem.

- Nasıl tanıştınız?

İş görüşmesinde tanıştık. Klip çekimindeki kostümler için görüşme yapmıştık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!