Erkeği taciz eden kadına 1 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Erkeği taciz eden kadına 1 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 11:31

İşadamını cep telefonu mesajıyla taciz eden kadına 1 yıl hapis istendi.

Haberin Devamı

Adana’da 24 yaşındaki sekreter N.T. hakkında, eski sevgilisi işadamı 27 yaşındaki E.P.’yi cep telefonu mesajıyla taciz ettiği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ticaretle uğraşan E.P., 2.5 yıl önce N.T.’yi sekreter olarak işe aldı. E.P. bir süre gönül ilişkisine de girdiği N.T.’yi daha sonra işten çıkarttı. Sekreterini işten çıkarttıktan sonra yaklaşık 1.5 yıl boyunca cep telefonuna aşk mesajları gelen işadamı savcılığa şikayette bulundu. Yapılan araştırmada mesajları N.T.’nin gönderdiği anlaşıldı. N.T. ve ailesi özür dileyince şikayetinden vazgeçen E.P., telefon ve mesajlar devam edince, eski sevgilisi hakkında 6 Kasım 2007’de ‘cep telefonuyla taciz’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı da, N.T. hakkında eski erkek arkadaşının huzurunu bozduğu gerekçesiyle 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

İLİŞKİYİ KURTARMA MESAJLARI  

Adana 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanacak olan N.T., karakoldaki ifadesinde ilişkisini kurtarmak isteyen her kadının kendisi gibi erkek arkadaşına mesaj çekebileceğini iddia etti. N.T., kendisinden şikayetçi olan eski sevgilisi E.P. ile tanışmasını ve neden mesaj çektiğini şöyle anlattı:
“E.P.’nin işyerinde çalıştım. Aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Daha sonra işten ayrılmamı istedi, ayrıldım. 6 ay birlikte olduk. Bu sürede zaman zaman darıldık. Bu arada telefonlaşıp, mesajlaştık. Davaya konu mesajları ben yazdım. Hakaret ve tehdit unsuru yoktur. Bu mesajlar ilişkisini kurtarmak isteyen bir kadın için normal kabul edilmesi gerekir. Mesajlarıma kendisi de karşılık vermiştir. Bu kadar birlikteliğimize rağmen benim hakkımda dava açtığı için kendisiyle tamamen bağımı kopardım. Beni istemeyen kişiyi ben de istemem. Suç işleme kastım yoktur. Amacım, ilişkimi kurtarmaktı.”

‘TEHDİT İÇERMESE DE RAHATSIZ OLDUM’ 

Eski sevgilisinden şikayetçi olup, cezalandırılmasını isteyen E.P. ise, “Yaklaşık 1.5 yıldır gizli numaradan aranarak rahatsız edilmekteydim. Savcılığa şikayette bulundum. Beni arayan kişinin N.T. olduğu ortaya çıktı. N.T.’yi, işyerimizde kanunsuz hareketlerde bulunduğu için işten çıkartmıştık. N.T. ve ailesi özür dileyince şikayetimden vazgeçtim. Ancak, beni aramaya, mesaj atmaya devam etti. Mesajlar tehdit ve hakaret içermese de rahatsız olmaktayım. N.T.’den şikayetçiyim” diye ifade verdi.

Haberin Devamı

N.T. hakkında savcının bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmasına neden olan ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozma’ suçunu içeren TCK’nın 123/1 maddesi şöyle: “Sırf huzur ve sükununu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir."

‘Şimşekten korktum’

SEKRETER N.T.’nin eski sevgilisi E.P.’ye cep telefonuyla çektiği suç unsuru içerdiği iddia edilen ve dava dosyasına delil olarak geçirilen mesajlar şöyle:
“Seni yanlışlıkla çaldırdım. Biraz önce şimşekten korkumdan yatağıma geçerken elektrik kesildi. Bakmadan çevirdim. Mum yakarken. Pardon. Özür dilerim. Bir daha olmaz. Anladığından eminim. Neyse... iyi geceler.”, “Tamam son kez aradım. Ne desem. Allah büyük. Tekrar özür dilerim. Büyük ve olgun davrandığın için teşekkür ederim. Numaran bu mesajdan sonra yok, sildim. Tekrar özür dilerim. Hoşça kal.”, “İzin verirsen son kez uzatmadan konuşabilir miyim.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!