Ereksiyonu iyi erkeğin özgüveni daha yüksek

Güncelleme Tarihi:

Ereksiyonu iyi erkeğin özgüveni daha yüksek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 16:53

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 12 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 84’ü, kadınların yüzde 74’ü erkeğin cinsel özgüveninin en önemli unsurunun partnerini cinsel açıdan memnun edebilmesi olduğunu düşünüyor. Türk erkeklerinin sert ereksiyon arzusu, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının üstünde. Her 10 Türk erkeğinden 8’i daha sert ereksiyon, dolasıyla cinsel yaşamlarını geliştirmek arzusunda. Bu rakam, yüzde 58 olan AB ortalamasından daha fazla. Her 5 Türk kadınından 3’ü cinsel yaşamlarının gelişmesi için partnerlerinin sürekli daha sert ereksiyonlar yaşaması gerektiğine inanıyor. Bu oran da yüzde 36 olan Avrupa ortalamasının üzerinde.

Haberin Devamı

Ereksiyonu iyi erkeğin özgüveni daha yüksek

 

Ereksiyon Sertleşme Ölçeği, hastanın bildirimine dayalı dört puanlık bir ölçüm sistemi olarak, erkeğin kendi ereksiyonunun sertliğini ölçüp, hekime anlamlı bir şekilde anlatmasının kolay yolu. Erkek ve partnerinin mutlu bir cinsel yaşamı için arzulanan 4’üncü derecedeki sertlik...


Pfizer firmasının yaptığı Avrupa Cinsel Özgüven Araştırması için Belçika, Danimarka, Fransa, Finlandiya, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İsveç, Romanya, Türkiye ve İngiltere’den, 25-64 yaşları arasındaki erkek ve kadınlarla görüşüldü. Ereksiyon sertliğiyle cinsel özgüven arasındaki ilişkiyi soruşturan araştırma kapsamında Türkiye’den de 502 kadın ve erkekle konuşuldu.

 

Haberin Devamı

Araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 79’u erkeğin cinsel özgüveninin en önemli unsurunun partnerini cinsel açıdan memnun edebilmesi olduğuna inanıyor. Kadınlar erkeklerin bu kaygısının farkında. Her beş kadından üçü partnerlerinin cinsel yaşamlarını geliştirmek için daha sert ereksiyonlar yaşamak istediklerini düşünüyor. Türkiye’de bu oran yüzde 36 olan Avrupa ortalamasından belirgin oranda daha yüksek.

 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Yaman, “Erkeğin cinsel özgüven eksikliği aslında çiftin sorunudur. Zira erkeğin partneriyle olan ilişkisini etkiler” diyor. Peki erkeklerin ereksiyon kalitesini yükseltmeleri mümkün mü? Prof. Dr. Yaman, “Evet” diyor ve devam ediyor:

 

 

SERTLEŞMENİN DÖRT DERECESİ VAR

 

“Bu sorunu bulunan erkeklere hemen ilaç vermiyoruz tabii ki. Basamak tedavisi uyguluyoruz. İlk adım, yaşam tarzı değişiklikleri. Doğru beslenme, egzersiz, kilo verilmesi, tansiyonun kontrolü, sigaranın bırakılması gibi... Biliyoruz ki cinsel sağlık aslında erkeklerin genel sağlıkla ilgili barometresi. Bu yaşam tarzı değişiklikleri yetmiyorsa, ikinci basamak tedavisi olan ilaçlara geçiliyor. Bu da yetmezse, üçüncü basamakta direkt penise iğne, jel gibi uygulamalar deneniyor. Sorun yine devam ederse son çare penis protezleri. Sertleşmenin dört derecesi içinde ilk dereceden en iyi düzeydeki dördüncü dereceye tedavilerle ulaşma şansı yüzde 70-80.”

Haberin Devamı

Araştırmaya göre 25-34 yaş arası Türk erkeklerinin yüzde 86’sı tamamen sert ereksiyon yaşarken, 55-64 yaş arası bu oran üçte ikinin altına iniyor. Bu da ereksiyonun sorununun yaşla bağlantısını açıkça ortaya koyan bir veri. Prof. Dr. Yaman, “Yaşlanma ereksiyonu bozan önemli faktörlerden. Ancak 1998’den beri ereksiyon sorununa karşı geliştirilen ilaçlar bir devrimdir. Tedavi eskiden bu kadar gündemde değildi. Çünkü hastalar doktora gitse de iyi sonuç alamıyorlardı. Şimdi, ‘Ben tedavi oldum, sen de git’ diyebiliyorlar” diyor.

 

  

KADINLAR DA AYNI FİKİRDE

 

Kadınların yüzde 98’i iyi bir cinsel yaşam için erkeğin cinsel açıdan özgüvenli olması gerektiğine inanıyor.

 

Haberin Devamı

Türk kadınlarının erkeğin yetersiz sertlikteki ereksiyonlara bağlı cinsel özgüven eksikliğinin, yatak odası dışındaki yaşamı üzerinde de olumsuz etkisi olabileceğine inancı erkeklerden daha fazla. Kadınların yüzde 87’si, erkeklerinse yüzde 79’u böyle düşünüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!