Ercan çocuk gibi

Güncelleme Tarihi:

Ercan çocuk gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ercan Saatçi, çocukluğundaki gibi kalabalık bir iftar yemeği keyfi için dostlarıyla bir araya gelip özellikle macuna olan özlemini giderdi.

Ercan Saatçi, genç yaşına rağmen her geçen gün birçok adetimizi kaybettiğimiz gibi Ramazan ayında da birçok şeyin değiştiğini düşünüyor. Sanatçının geçtiğimiz günlerde dostlarıyla katıldığı iftar yemeğinde bol bol Ramazan sohbeti yapıldı.

12 ay hoşgörü

Ramazan’ın 11 ay boyunca beklediğimiz bir şeylerin içinde olduğu bir ay olması gerektiğini söyleyen Saatçi, ‘‘Mesela Ramazan pidesi sadece Ramazan'da yenilmeli. Buna benzer bazı özel yemekler vardır, güllaç ve pastırma gibi... Ayrıca Ramazan’ın insanların diğer 11 aydan daha çok birbirlerine hoşgörülü olup daha huzurlu olmaları gereken bir aydır diye düşünüyorum. Ama Türkiye için ben 12 ayda da hoşgörü diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Çocukluğundaki Ramazanlarla şimdikiler arasında çok fark olduğunu söyleyen Saatçi; ‘‘Çocukluğumda ya biz komşularımıza giderdik ya da bize birileri gelirdi. Kalabalık sofralardı. Şimdi pek öyle olmuyor. Sokaklarda insanlar daha farklı olurdu. Yürüyüşleri bile farklıydı. Televizyon programları daha farklı olurdu. Aileler arasında tombala gibi oyunlar oynanırdı. Hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı. Değişen ve gelişen dünyamızda bu gibi küçük unsurlar artık kayboluyor. Ben Ramazan'ın sonunu çok severdim, çünkü herkesin elini öpüp bol bol para toplardım. Bugün de Stop Müzik ekip çalışanlarıyla birlikte iftarımızı açtık. Keşke her gün böyle olsa’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!